Práce au-pair

232
27.5.18 19:01

Práce au-pair

Ahoj,
je tu nějaká žena, co pracovala jako au-pair? Co všechno tato práce obnáší? Mám čerstvě po maturitě a chtěla bych vyrazit někam do světa a zaujalo mě právě toto. Nejvíc mě asi láká Amerika, ale není to podmínkou. Ráda bych se zdokonalila v angličtině.
Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Linamati
27.5.18 19:10
@Embý píše:
Ahoj,
je tu nějaká žena, co pracovala jako au-pair? Co všechno tato práce obnáší? Mám čerstvě po maturitě a chtěla bych vyrazit někam do světa a zaujalo mě právě toto. Nejvíc mě asi láká Amerika, ale není to podmínkou. Ráda bych se zdokonalila v angličtině.
Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti :mavam:

Ahojky, já jsem byla ale teda v česko-anglické rodině. Bylo to úžasný. Každá rodina samozřejmě chce něco jiného ale já se starala o 2 letou slečnu- díky ní jsem se naučila dobře anglicky :lol: :lol: :lol: :lol: Ale vím že mi říkala ta paní co mě zaměstnávala, že jejich předchozí au-pair si v předchozích rodinách zažila peklo.. že tam dělala holku pro všechno.. děti tam nesmíš nějak důrazněji okřiknout nebo zakázat a atd.. takže s tím měla ona problém. Ale za mě :palec: Ale myslím že je to rodina od rodiny..

• Citovat
  • Upravit
2155
27.5.18 19:19

Ahoj, já byla dvakrát na léto, ale v Evropě. Někde se víc staráš o domácnost, někde o děti, hodně závisí na rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.5.18 19:25

Já jsem byla 2 roky v USA jako aupair, chytla jsem super rodinu. Jinak tam jsou trochu jiné podmínky než v Anglii. Jako zkušenost super. Ale radši bez na vysokou, ta ti dá mnohem více do budoucího života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
27.5.18 19:47

@Embý Ahoj, pár kamarádek bylo a strašně záleží na rodině. Některé měly štěstí a rády se za rok vrátily, některé si zažily úplně peklo a pobyt ukončily předčasně nebo měnily rodinu. Na fb jsou skupiny, kde najdeš víc holek, zadej au pair a uvidíš. Občas tam chodím číst historky. Co jsem tak postřehla, tak USA je lepší. V Anglii velmi často au pair znamená zároveň uklízečku. Jinak doufám, že nedostanu ban za nekorektní připomínku, ale šla bych jedině k bílé rodině (i tak můžeš šlápnout vedle samozřejmě) :oops: Všechny kamarádky, co to zkusily u minorit, nakonec musely měnit rodinu. Říct tu, co se tam dělo, tak by mi to snad nikdo nevěřil.

• Citovat
  • Upravit
28.5.18 07:32
@Lalelale píše:
@Embý Ahoj, pár kamarádek bylo a strašně záleží na rodině. Některé měly štěstí a rády se za rok vrátily, některé si zažily úplně peklo a pobyt ukončily předčasně nebo měnily rodinu. Na fb jsou skupiny, kde najdeš víc holek, zadej au pair a uvidíš. Občas tam chodím číst historky. Co jsem tak postřehla, tak USA je lepší. V Anglii velmi často au pair znamená zároveň uklízečku. Jinak doufám, že nedostanu ban za nekorektní připomínku, ale šla bych jedině k bílé rodině (i tak můžeš šlápnout vedle samozřejmě) :oops: Všechny kamarádky, co to zkusily u minorit, nakonec musely měnit rodinu. Říct tu, co se tam dělo, tak by mi to snad nikdo nevěřil.

Souhlasim, jen k bile rodine. Pokud muzes, vyhni se i zidovske rodine.
Jed pres agenturu, v pripade vymeny rodiny nebo jinych problemu ti pomuzou. Dej si to nejprve treba jen na pul roku, pak to muzes prodlouzit.
Byt tebou, jela bych do Anglie, nejlepe do Londyna a okoli, jinak budes trcet nekde na samote.. A pokud se ti to nebude libit, cestu domu mas o dost kratsi. USA muzes zkusit i potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
28.5.18 11:52

A přes jakou agenturu jste jely? Popravdě jsem lajk a nevím zatím, co a jak. Nejvíc mám strach asi z toho, aby se dítěti/dětem nic nestalo. A ano, zkusit nejprve Anglii by bylo rozumné, když tak nad tím uvažuju. Co všechno jste v té rodině dělaly? Uklízely, vařily, staraly se o děti a o domácnost, vyzvedávaly děti ze školy, příp. je doprovázely na kroužky? Já moc neumím vařit, takže by bylo na místě se nejspíš začít něco učit, než vyrazím. Moc děkuju za vaše zkušenosti ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
28.5.18 13:02

@Embý já jela bez agentury (první rok jsem chtěla s agenturou, ale v létě na ři měsíce, nevyšlo to), byla jsem 2×, rodiny sháněla na greataupair.com. Agentura je ti stejně k ničemu, akrotá zaplatíš nějaký poplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.5.18 13:08

@Embý co říkaly kamarádky o Anglii, tak dělaly téměř vše, s výjimkou toho vaření. Péče o děti, doprovod do školy, úklid domácnosti. K té agentuře, dvěma kamarádkám hodně blbě nevyšla rodina, bylo to tam jak v ghettu a nemohly zůstat ani o den déle, a než jim sehnali náhradní rodiny, tak je k sobě dočasně vzala právě ženská z agentury, takže to byla taková jistota, kdyby se něco pokazilo. Ale jak píše Selia, pokud jsi průbojná, tak si tohle zařídíš i sama. Jinak doporučuju trvat na skype pohovoru s rodinou, ne random umístění. Nevím, jestli je to dnes už běžné, mám dojem, že jedna kamarádka jela úplně na slepo.

• Citovat
  • Upravit
28.5.18 13:56
@Embý píše:
A přes jakou agenturu jste jely? Popravdě jsem lajk a nevím zatím, co a jak. Nejvíc mám strach asi z toho, aby se dítěti/dětem nic nestalo. A ano, zkusit nejprve Anglii by bylo rozumné, když tak nad tím uvažuju. Co všechno jste v té rodině dělaly? Uklízely, vařily, staraly se o děti a o domácnost, vyzvedávaly děti ze školy, příp. je doprovázely na kroužky? Já moc neumím vařit, takže by bylo na místě se nejspíš začít něco učit, než vyrazím. Moc děkuju za vaše zkušenosti ;) :kytka:

Jela jsem pres Student Agency, ale uz je to par let… V dotazniku mimo jine vyplnujes i jestli mas ridicsky prukaz (pokud ano, stejne musis projit mistni zkouskou a par testovacich hodin, preci jen ta jizda vlevo je pro nas jina). Pokud ne, nevadi, najdou ti rodinu, ktera to nebude pozadovat. Ja jsem treba neuklizela, ale to byla spis vyjimka, kdyz budes mit vetsi dite, odvedes ho do skolky/skoly a pak nejaky uklid asi bude. Aspon se nebudes nudit. Vareni se neboj, nic se neuc, stejne tam maji trochu jine suroviny. Vetsinou vari jednodusse, z polotovaru, na obed spis sendvic, event. te rodina zaskoli. Neboj se zeptat, nestyd se, casem se rozmluvis, pokud uz neumis. A kdyby ti rodina nevyhovovala, netrap se a zmen ji, nebo se vrat. Nemas co ztratit. Je to dobra zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
28.5.18 14:57
@twinkletwinkle píše:
Jela jsem pres Student Agency, ale uz je to par let… V dotazniku mimo jine vyplnujes i jestli mas ridicsky prukaz (pokud ano, stejne musis projit mistni zkouskou a par testovacich hodin, preci jen ta jizda vlevo je pro nas jina). Pokud ne, nevadi, najdou ti rodinu, ktera to nebude pozadovat. Ja jsem treba neuklizela, ale to byla spis vyjimka, kdyz budes mit vetsi dite, odvedes ho do skolky/skoly a pak nejaky uklid asi bude. Aspon se nebudes nudit. Vareni se neboj, nic se neuc, stejne tam maji trochu jine suroviny. Vetsinou vari jednodusse, z polotovaru, na obed spis sendvic, event. te rodina zaskoli. Neboj se zeptat, nestyd se, casem se rozmluvis, pokud uz neumis. A kdyby ti rodina nevyhovovala, netrap se a zmen ji, nebo se vrat. Nemas co ztratit. Je to dobra zkusenost.

Přesně tak, dokud jsem mladá, tak proč týhle možnosti nevyužít. Jinak řidičák mám, ale nejezdím. Takže bych spíše preferovala rodinu, která ŘP nepožaduje. Anglicky si troufnu říct umím, takové ty základy ze školy a ještě se učím sama doma přes helpforenglish.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.18 16:40

Vsechno to zadas do dotazniku, takze kdyz napises, ze nejsi ochotna jezdit, tak s tim budou pocitat.
Jestli pojedes do londyna nebo nekam pobliz, stejne jim nebudes ze zacatku vubec rozumet:) Ja umela a stejne mi to trvalo, si na ten jejich prizvuk zvyknout.
Taky se mi po skole nechtelo do prace a rada na to vzpominam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
28.5.18 16:45

@Embý Myslim ze je to dost individualni, zalezi na rodine a jake budou mit pozadavky. Kamaradka byla v americe, ale nejak se nepohodla s matkou a asi po mesici se vratila domu, nedozvedeli jsme se o co slo, ale proste se musela chovat celou dobu, tak jak chtela ona, proste 24 hodin denne, ale zase deti mela skvele a hodne ji chybely kdyz odjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.18 16:51

No a ja jela puvodne na par mesicu, zustala jsem skoro 2 roky, rodina super, spis kamaradi, spolecny dovoleny, byli za mnou i tady v cr.
Znama, co jsme se tam vidaly, mela taky problem s rodinou, jenze u ni to bylo spis tim, ze s nima nechtela mluvit, byla studenej cumak, tak s ni nemluvili taky. Ja kdyz jsem tam byla na navsteve, tak na me byli moc mili, kdy zas prijdu a tak. Chce to trochu se zaclenit. Samozrejme, pokud natrefis na magory, tak pryc. Nikdo te tam drzet nasilim nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
13.1.20 15:01
@twinkletwinkle píše:
Souhlasim, jen k bile rodine. Pokud muzes, vyhni se i zidovske rodine.
Jed pres agenturu, v pripade vymeny rodiny nebo jinych problemu ti pomuzou. Dej si to nejprve treba jen na pul roku, pak to muzes prodlouzit.
Byt tebou, jela bych do Anglie, nejlepe do Londyna a okoli, jinak budes trcet nekde na samote.. A pokud se ti to nebude libit, cestu domu mas o dost kratsi. USA muzes zkusit i potom.

Moje kamarádka byla rok v židovské rodině (ostatně nevím, proč by se nám měla vyhýbat? :mrgreen:) Teď je druhým rokem v muslimské rodině a je nadšená :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat