Práce co baví, ale za méně peněz

Anonymní
22.6.21 13:18

Práce co baví, ale za méně peněz

Zdravím :)
Zajímá mě… Rozhodoval se někdy někdo z Vás, když měl šanci výběru zaměstnání… Kde jedno bylo něco, co by vás bavilo za méně peněz a druhé zase placené výborně, ale prace, která by vás až tak nebavila?
Já tady totiž popravdě měla diskuzi, když sem nastoupila do nové práce a není to tak dávno… Kdy sem tam byla naprosto nešťastná. Jednání otřesný, nemohla sem z nich dostat smlouvu, baba po mě jen ječela a odmítala cokoliv vysvětlovat.
Pro mě byla nějak nepředstavitelná představa, že jdu na pracák. Jenže já se vrátila ze zahraničí, kde bylo vše sluncem zalité a tohle byl šok. Nakonec sem se na to vyprdla, dala výpověď a řeknu vám..šla sem na pracák, ale mě se tak ulevilo! :)
Týden jsem na pracáku a nestačím se divit kolik úžasných nabídek mi přišlo do cesty! Jsem nejšťastnější, že sem z ty práce odešla. Ale po ty zkušenosti už mám z nového začátku strach trošku :mrgreen:.
Pochopitelně pro okolí je skandální, jak já střídám často práce a nebo se toulám po světě. A mě to baví. Nikdo z nich mě přece neživí a tak nevím proč to tolik lidí rozčiluje. Podle mě jsou někteří zase konzervy a taky jim nic neříkám, protože to je jejich věc. Ale od rodiny mě to mrzí. Bude mi 28 a prej jsem vždycky dělala od všeho něco a pořádně nic. Je to pravda :) Sama si už nepřeju víc, než se v nějaký práci usadit. Dřív mi to bylo fuk. Chtěla jsem cestovat.
Závěrem.. jak často stridate zaměstnání? Taky je to podle vás špatně? Jen mě zajímá, jestli je to jen v mém okolí nebo i jinde :)
A ještě pro jistotu… Protože jsem koukala, že někdo hned chytá za slova… Je to jen úvaha a moje zvědavost. Záměrem není si tady stěžovat. Naopak… Já mám velikou radost z toho co se poslední dny událo! Jen nechápu, proc mě okolí ji nemá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12588
22.6.21 13:27
@Anonymní píše:
Zdravím :)
Zajímá mě… Rozhodoval se někdy někdo z Vás, když měl šanci výběru zaměstnání… Kde jedno bylo něco, co by vás bavilo za méně peněz a druhé zase placené výborně, ale prace, která by vás až tak nebavila?
Já tady totiž popravdě měla diskuzi, když sem nastoupila do nové práce a není to tak dávno… Kdy sem tam byla naprosto nešťastná. Jednání otřesný, nemohla sem z nich dostat smlouvu, baba po mě jen ječela a odmítala cokoliv vysvětlovat.
Pro mě byla nějak nepředstavitelná představa, že jdu na pracák. Jenže já se vrátila ze zahraničí, kde bylo vše sluncem zalité a tohle byl šok. Nakonec sem se na to vyprdla, dala výpověď a řeknu vám..šla sem na pracák, ale mě se tak ulevilo! :)
Týden jsem na pracáku a nestačím se divit kolik úžasných nabídek mi přišlo do cesty! Jsem nejšťastnější, že sem z ty práce odešla. Ale po ty zkušenosti už mám z nového začátku strach trošku :mrgreen:.
Pochopitelně pro okolí je skandální, jak já střídám často práce a nebo se toulám po světě. A mě to baví. Nikdo z nich mě přece neživí a tak nevím proč to tolik lidí rozčiluje. Podle mě jsou někteří zase konzervy a taky jim nic neříkám, protože to je jejich věc. Ale od rodiny mě to mrzí. Bude mi 28 a prej jsem vždycky dělala od všeho něco a pořádně nic. Je to pravda :) Sama si už nepřeju víc, než se v nějaký práci usadit. Dřív mi to bylo fuk. Chtěla jsem cestovat.
Závěrem.. jak často stridate zaměstnání? Taky je to podle vás špatně? Jen mě zajímá, jestli je to jen v mém okolí nebo i jinde :)
A ještě pro jistotu… Protože jsem koukala, že někdo hned chytá za slova… Je to jen úvaha a moje zvědavost. Záměrem není si tady stěžovat. Naopak… Já mám velikou radost z toho co se poslední dny událo! Jen nechápu, proc mě okolí ji nemá :mrgreen:
Můj sen je v důchodu půjčovat knihy v knihovně..vždy jsem to chtěla dělat, vím, že ty peníze tam nebyly nic moc..jako svobodná slečna jsem chtěla provádět na zámku, ale nikdy mi to nevyšlo..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
22.6.21 13:29

Zaměstnání nestřídám, ale šla jsem z jistoty velké úspěšné firmy do nejistoty OSVČ. Finančně jsem na tom stejně dobře, ale při tom odchodu mi to bylo úplně jedno, protože jsem byla psychicky vyčerpaná a odnesla bych to na zdraví. Takže ano, vzala bych i méně placenou práci - pokud by to teda bylo na živobytí. Zdraví a pohoda je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
22.6.21 13:32

Za posledních 15 let jsem měla 3 práce. První byla na dobu určitou, druhá byla strašná, ale vzhledem k hospodářské krizi nic lepšího nebylo, takže jsem to hodně let vydržela. Bohužel to bylo nic moc v životopise, takže mi déle trvalo, než jsem sehnala lepší. V poslední jsem 2 roky a doufám, že už bude do důchodu, je smysluplnná, i když není nijak závratně placená, ale ani to není úplná tragédie a baví mě.
Na změnu práce, která nevyhovuje, se dívám prakticky, pokud ovšem je to 6× za rok, už mi to úplně pozitivní nepřipadá.

Příspěvek upraven 22.06.21 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
22.6.21 13:33

Nevím, já volila práci, co mě baví za lepší peníze :dance: a jinak jsem tedy konzerva a práce moc nestřídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.21 13:34

Já strašně lituju, že jsem si před asi 4 lety vybrala zaměstnání, kde bylo víc peněz. Vybrala jsem si fabriku, kde jsem sice za 2 směny mívala kolem 25 000 Kč v čistém, ale byla jsem v podstatě jen živý robot. A stejně jsem tam vydržela jen 2 roky.

Odmítla jsem nabídku, kde bych uplatnila a zlepšila si angličtinu a práce byla kreativní (ale mohli mi slíbit jen zhruba 18 000 Kč hrubého).

Vystřídala jsem mnoho zaměstnání, několikrát prodavačka, několikrát ve fabrice (s mou povahou blbý nápad), pokojská, uklízečka v různých zařízeních, dvakrát pomocná kuchařka. V jedné fabrice jsem byla v podstatě ve vystudovaném oboru a od té doby to nenávidím.

Zažila jsem 2 šéfy, co si radši kupovali luxusní auta a oblečení, ale s placením zaměstnancům měli problém, přestože požadovali přesčasy.

Všude bylo něco. Ale lituju, že jsem nešla na tu kreativní pozici za míň, v životopise by to bylo velké plus. Takhle je to nic moc a spolupracuji s pracovní poradnou, abych se vůbec časem dostala někam, kde mě to bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
22.6.21 13:34

Okolí to může být jedno kolik prací vystřídáš, ale budoucí zaměstnavatel na to může brát ohled a nezaměstná tě, protože nejsi spolehlivá,… mě je 29, mám teď celkově 3 práci - pokaždý stejný obor, jen lepší místo a plat, jinak bych práci neměnila a nepřipadám si jako konzerva jen kvůli tomu, že práce nestřídám jako ponožky a místo toho jsem se v jednom oboru vypracovala o pár levlů výš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15821
22.6.21 13:36

Já se jen divím, že se tu často řeší řev na pracovišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
22.6.21 13:38

Jinak tu diskuzi si pamatuju, tam mi tě bylo i líto, po přečtení téhle diskuze si tak trochu myslím, že s tvým přístuoem to budeš mít všude stejný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
22.6.21 13:39

Ahoj, já pracuju celkem 8 let, za tu dobu jsem vystřídala tři práce. V první jsem byla rok a půl, v další 4 a půl a teď necelé dva v současné práci. První práci jsem měnila, protože přišla zajímavější nabídka, v druhé jsem pak začala být nespokojená a sama jsem aktivně hledala. Brala jsem vždy práci takovou, která mě nějak rozvine, a současně i lépe placenou než byla ta předchozí. Do hůře placené práce bych šla pouze s perspektivou, že půjdu s platem nahoru. Náklady jsou holt náklady, dělat někde za 18.000 už nevím, jak bych dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
22.6.21 13:42

Já práce zatím měnila po 1-2 letech, ale vždy jsem šla za lepší nabídkou tzn. vyšší pozice a lepší plat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
22.6.21 13:46

Osobně si myslím, že pro správné PR není dobré ani časté střídání zaměstnání, zejména pak, že za rok člověk vystřídá x zaměstnání, ale ani celoživotní věrnost jedné firmě, to zase může působit, že člověk „zakrněl“ na místě - neplatí ale pro všechny obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
22.6.21 13:56

Jinak já jsem ve třetím zaměstnání (momentálně na RD, ale budu se vracet zpět) s tím, že první bylo pouze na rok mimo obor, pak v oboru, ale během první mateřské zaměstnavatel ukončil činnost, tak jsem si pak našla tohle současné. Mezi pracemi jsem byla na ÚP, ale nikdy ne více než 5 měsíců. V pracovním procesu jsem od druhé poloviny r. 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
22.6.21 14:02

Tak různě - většinou mám víc smluv najednou, někde to je fakt jen na 3 měsíce (a je to tak jasně dané od začátku), nejdelší spolupráci mám teď zatím 6 let, a je to fajn. Krom stáží jsem byla na plný úvazek jen 1 rok v cizině, teď mám domluvenou pauzu kvůli dodělání školy, od podzimu bych se zase měla vrátit (ale možná na jiné oddělení), když nic kloudného neseženu tady. Jsem víceoborová, tak ten záběr je širší. A teda taky mám dojem, že se mi hůř shání práce v ČR než v zahraničí, přitom jsem si vždycky myslela, že prorazit v cizině je těžší, hlavně v takových těch fešáckých oborech, a ono houby. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
22.6.21 14:06

Pracuju od roku 1988, stále u stejného zaměstnavatele, na třetí pozici. Jsou tu fajn lidi, práce různorodá, nemám potřebu měnit. Rozhodně nejsem jediný dlouhodobý zaměstnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat