Práce ergoterapeuta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tu práci nedělám, ale znám paní, co ano, obchází klienty v jejich domácnostech a pomáhá jim, aby byli schopní samostatně žít.
Upřímně pro to člověk musí mít něco v sobě, nějakou touhu pomáhat a starat se o jiné a v podstě žít z toho dobrého pocitu.
Já se přiznám, že bych to nezvládal. Musí to být hrozně vysilující, psychicky náročné a já bych to ze sebe nedokázal,,sundat," než bych se vrátil domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac já právě taky nevím, jestli bych to zvládla, tedy psychicky, ale dělám v kanclu a děsně mě to „nenaplňuje“. Navíc od toho věčného sezení mám špatná záda. No nevím, asi jediné řešení je to vyzkoušet.
- Citovat
- Upravit
Ano.
Na druhou stranu z hlediska smysluplnosti života je to nesrovnatelná práce s prací kancelářskou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také znám paní (dokonce dvě), ale dělají teda něco trochu jiného než píše @Premek_Orac (to mi přijde spíše jako pečovatelka než ergoterapeutka). Jedna pracuje ve speciální škole pro tělesně postižené - dělá s dětmi jemnou manuální práci, např. navlékání korálků…
Druhá paní pracuje v psychiatrické léčebně a provádí ergoterapii s pacienty - pracuje s nimi v dílně, na zahradě…
Ale obě paní mají příslušné VŠ vzdělání a spoustu kurzů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika Ach ano, máš pravdu, zapomněl jsem dodat, že je ta známá i vodí do chráněné dílny a tam s nimi pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika píše:
Také znám paní (dokonce dvě), ale dělají teda něco trochu jiného než píše @Premek_Orac (to mi přijde spíše jako pečovatelka než ergoterapeutka). Jedna pracuje ve speciální škole pro tělesně postižené - dělá s dětmi jemnou manuální práci, např. navlékání korálků…
Druhá paní pracuje v psychiatrické léčebně a provádí ergoterapii s pacienty - pracuje s nimi v dílně, na zahradě…
Ale obě paní mají příslušné VŠ vzdělání a spoustu kurzů.
Ano, byla by to ta práce co píšeš - vymýšlet program a to konkrétně pro seniory v jednom zařízení. Vzdělání nemám, ale prý to není problém a stačí nějaký kurz. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ako bolo psané vyššie, práce ergoterapeuta spočívá vtom aby klienti smysluplne trávili čas. Většinou aj pomáhají pecovatelum-například ráno odvadzaju klintov do koupelny a dohlidaji na hygienu, rozdávají jídlo, pomáhají krmit. Potom majú s klientem rozne aktivity-cvičení, kreslení atd a su ako doprovod na rozne výlety a akcie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pracujem zo seniormi a ja som pecovatelka a co som psala vyssie to u nás dělá ergoterapeut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PinkGirl666 ano, ano, tuhle teorii mám přečtenou na netu a i něco navíc, ale tohle téma jsem založila spíš proto, abych se dozvěděla dojmy z praxe. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@PinkGirl666 ano, ano, tuhle teorii mám přečtenou na netu a i něco navíc, ale tohle téma jsem založila spíš proto, abych se dozvěděla dojmy z praxe.
tak co som napsala tak u nas to tak je.Plus este nějaké individuálně veci-ako masaze ležících klientuatd. Myslím, ze pokial ma niekto k tomu vztah, nie je to az tak náročné, práce pecovatelky je určitě náročná víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tady někdo, kdo dělá tuto práci? Je to naprosto mimo můj obor, ale láká mě to vyzkoušet. Je tu někdo, kdo tuto práci dělá a baví ho to?