Personální konzultant

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
252
20.9.16 12:00

Personální konzultant

Pracuje tu někdo jako personální konzultant na ŽL? Mám nabídku a nevím zda vzít, chtěla bych vědět jak jste ohodnoceni, kolik je možné si za měsíc vydělat. Zda umístíte více než dva lidi měsíčně. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
20.9.16 12:37

Moment - co konkrétně to znamená a pro koho by to bylo?

Pokud nejde o velkou, klasickou konzultanstkou firmu a vy nejste personalistka, tak to zavání tím, že nejspíš jde o nějakého klasického podobního prodejce, prodejce pojištění, přeprodejce energií a šméčka a nebo klasické pyramidové letadlo, tedy multilevel marketing.

Jenže to nikdo nechce dělat, tak ti co na těchto prodejcích vydělávají je maskují za různé neutrálně znějící pozice a až někdy co nejpozději prozrazují o co doopravdy jde.

Takže - udělejte si důkladnou rešerši na tu firmu, pro kterou by to bylo. Pokud o ní nic nenajdete, tak to znamená, že je něco hodně podezřelého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
20.9.16 12:54

Je to pro personální agenturu Žirafa, je na trhu necelý rok. Prošla jsem prvním kolem a dostala do ruky smlouvu a no a ta je postavená jako obchodní zástupce. Po přečtení jsem řekla, že nepodepíšu. Je tam 2 letý zákaz práce ve stejném oboru a další věci co nechci podepsat. Jinak provize je 30% z 3 měsíční mzdy člověka, kterého umístíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
20.9.16 13:00

Důležité by pro mě bylo, jestli dostanete přístup na jobs atd., abyste měla vůbec kde hledat. A 2 letý zákaz činnosti ve stejném oboru bych určitě nepodepsala. Jinak 30% je slušná provize, ale nepočítej, že umístíš více než jednoho, dva kandidáty za měsíc a obvykle to není hned, takže musíš mít rezervu na první měsíce. Osobně bych se podívala na agentury, které jsou na trhu déle a jejich podmínky tolik nezavání „vykořisťováním“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
20.9.16 13:42

Oni mají vlastní databázi do které bych přístup měla. Já jsem řekla, ze takové podmínky nepodepisu. Tak jsou ochotni vyjednávat. Samozřejmě jsem počítala s tím, ze hned první mesice nikoho neumistim. Prostě si nejsem jistá ale spíš se na to vykašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.16 14:53

Pracuju jako personální konzultant na HPP, s prací na ŽL jsem nesouhlasila. Mám větší jistotu, ale menší provize než na ŽL.

Velmi dobře bych si to rozmyslela - firma neplatí žádné inzertní portály ani přístup do databází? Hradila by sis to sama?
Strašně moc záleží, jaké pozice bys obsazovala a jaký by tam byl nabízený plat. S prací v administrativě na 1 směnu až takový problém není, ale najít takřka kohokoli ochotného pracovat na směny je docela těžké, je strašně nízká nezaměstnanost.

Ptej se - kdo by byli tví zákazníci? Jaké pozice nejčastěji obsazují? Jaké jsou nabízené platy? Musela by sis zákazníky shánět sama nebo by ti klienty přidělili? Kolik CV mají v té své vlastní databázi a z jakých oborů? Jak staré životopisy to jsou? Situace se strašně rychle mění, kdo hledal práci před týdnem už vůbec nemusí být k dispozici.
Kde bys s těmi lidmi dělala pohovory?
Konkurence mezi personálkami je obrovská osobně nevím o nikom, kdo by měl ve smlouvě s personálkou jako odměnu 3násobek platu. Standardně se dává tak 2,5násobek…

InkoAA - kvůli práci

• Citovat
  • Upravit
252
20.9.16 16:17

Moc děkuju všem za reakce. Jsem rozhodnutá do toho nejít, akorát mě to mrzí, protože jsem v tomhle oboru chtěla pracovat. Jinak dělala bych technické obory, inzertní portály platí oni, já bych platila paušální poplatek (cca 3.000,–/měsíc) za přístup do jejich databází. Ty oni skupují a dle toho co jsem se dozvěděla je mají velké. Zákazníky bych dostala přidělené, ale taky bych je sháněla, pohovory by se dělaly u nich v kanceláři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.9.16 13:40
@kukacka11 píše:
Je to pro personální agenturu Žirafa, je na trhu necelý rok. Prošla jsem prvním kolem a dostala do ruky smlouvu a no a ta je postavená jako obchodní zástupce. Po přečtení jsem řekla, že nepodepíšu. Je tam 2 letý zákaz práce ve stejném oboru a další věci co nechci podepsat.Jinak provize je 30% z 3 měsíční mzdy člověka, kterého umístíte.
Zákaz konkurence, a co za to ? Za ten zákaz? Jestli žádná paušální odměna, která by ten zákaz kompenzovala, tak je snad to ujednání neplatné, ale nedoporučoval bych na to spoléhat (judikatura je u zaměstnanců): Byla byste blázen, kdybyste na to přistoupila. Bylo by to jako zaměstnání (tedy švarc systém), protože zákaz konkurence lze požadovat po zaměstnancích (pokud je jim to ovšem finančně kompenzováno), ale bez zaměstnaneckých výhod a bez minimální mzdy.

Nasr@t na takovou „personální agenturu“!

@kukacka11 píše:
Moc děkuju všem za reakce. Jsem rozhodnutá do toho nejít, akorát mě to mrzí, protože jsem v tomhle oboru chtěla pracovat.

Ale to klidně, ale až se najde někdo slušný, kdo vám nabídne slušnou smlouvu. To, co vám předložili, je neslušný návrh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.9.16 14:09

@kukacka11 Do hlavy ne! :zed: Nedovedu si představit, že by zákaz pracovat v oboru aproboval soud u někoho, kdo není zaměstnancem nebo statutárem/funkcionářem, ale jen externistou na ŽL. Spíš bych věřil tomu, že jim na to vlítne Inspektorát práce, protože ten může na to vlítnout i tehdy, když je práce v oboru pro konkurenci vyloučena fakticky (třeba proto, že „klient“ disponuje s časem „poskytovatele služby“ v té, míře, že je prakticky vyloučeno, aby si „poskytovatel služby“ našel jiného, konkurenčního klienta). Natož, když to má „poskytovatel služby“ zakázáno smluvně. Ale nevím, jestli by pak Inspektorát práce nepostihl i vás.

Edit: Konkurenční doložka bez kompenzace by byla neplatná v pracovní smlouvě, jinak na to nespoléhejte:

http://www.euro.cz/…ateli-888118

http://retailnews.cz/…ch-vztazich/

Jestli chcete pracovat jako personalista, tak si najděte někoho seriózního!

Edit: A napíšu ještě něco tvrdého, ale snad užitečného: Jestli to na vás jen nezkoušejí. Na takovou smlouvu snad ta společnost ani nemůže dostat dobrého konzultanta, protože dobrý konzultant jí takovou smlouvu hodí pod nohy (tím třeba ta agentura zjistí, že to není žádné ořezávátko a navrhnou mu lepší). Kdo sám sobě neumí ošéfovat tak zřejmou věc, že za zákaz konkurence musí být pevná finanční kompenzace, ten nemůže být dobrým konzultantem jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
21.9.16 17:45

@eumedon díky za reakci. Já bych tuto smlouvu nepodepsala, to jsem jim řekla ihned. Chtěla jsem vědět jestli se s tím někdo setkal nebo je to ojedinělá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.9.16 19:18

@kukacka11 Matně si vzpomínám, že jsem se s něčím podobným setkal ne osobně, ale tady v DF na e-miminu. Vyklubalo se z toho snad něco jako letadlo. Podezřelé bylo už to, že se do užšího výběru „personalistů“ dostala zakladatelka, která ani nevěděla, co to personalista je a co ta práce obnáší.

V onom případě obnášela zřejmě shánění dalších „personalistek“, které by se do toho zapojily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat