Gastro práce v Praze

32
2.1.26 16:54

Práce gastro v Praze

Dobrý den, jsem v gastru už nějaký ten rok a chtěla bych se posunout dál. Začala jsem v našem málem městě, pak se přesunula do Krkonoš a teď bych chtěla zkusit Prahu. Tím že mě zajímá a baví mě barmanství, tak vidím tam hodně příležitosti se naučit něco nového. Problém je ale s mojí angličtinou. Na škole jsem měla dobře známky 1 nebo 2, ale jak moc anglicky jsem nemluvila a mluvila jsem hlavně polštinou/češtinou, tak se mi angličtina hodně otupěla. Umím klasickou objednávku, poradit, slovíčka atd.
Ale jdu k věci.
Volala jsem do jednoho baru, pán semnou mluvil celou dobu česky, poté co jsem se zeptala na práci se mě zeptal, jestli můžu mluvit anglicky. V tu chvíli jsem to nečekala a nedokázala jsem ze sebe něco vymáčknout. Řekl mi že nehledají a zavěsil. :oops: V tu chvíli jsem si přišla jak úplná trapka, že v tu chvíli jsem neuměla říct tak jednoduchou větu, která mi pak došla až po ukončení hovoru. :roll: Mám s tímhle počítat v dalších podnicích? Mám si udělat radši kurz angličtiny? Vůbec nevím co mám dělat nebo jestli to moc prožívám a zkoušet to dál?
Děkuji předem za odpovědi a přeji pěkný den :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29868
2.1.26 17:18
@dosty405 píše: Více

Nějakým kurzem konverzace angličtiny nic nezkazíš. A v Praze jí budeš potřebovat. V podnicích je kolikrát více cizinců než Čechů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
2.1.26 17:24

Hele Praha je docela rozlehla, zkus to teda v okrajovych castech : Cerny Most, Kolovraty, Bohnice, Letnany, Uhříněves, Chodov. Tam ti cestina bude stacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
2.1.26 17:37
@dosty405 píše: Více

No hele kurz angličtiny bude asi na nic. Zkusila bych spíš individualní učení, aby tě někdo učil nejdříve věty a. Slova, které jsou z tvého oboru. No a když nejsi úplný začátečník, připrav si nějakou konverzaci pro případ, že by se ti stalo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
2.1.26 18:00

V Praze na mě mluví už při příchodu do restaurace obsluha hlavně anglicky. Ale klidně bych zkoušela. Rozmluvíš se hlavně praxí a můžeš začít třeba za barem jako přípravářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
2.1.26 18:21

Byla sem teď po dlouhé době v Praze a kamkoliv sme vešli tak na nás mluvili hned anglicky.
Takže určitě bych ji trénovala. To se ti nikde neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
2.1.26 18:49

Pohovor v anglictine pujde zcela jiste natrenovat s ChatGPT, pokud jsi uz anglicky nekdy umela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze