Dálkové nebo prezenční magisterské studium?

31
2.1.26 11:44

Dalkove nebo prezencni mgr studium?

Ahoj, rozhoduji se mezi temito dvema formami studia. Chtela bych u studia take pracovat, a to alespon na trictvrtecni uvazek, tak mi dava smysl spis dalkove. Ale slysela jsem z vice stran, ze se da s dennim mgr v pohode dat i full time… plus si clovek zachova studentske vyhody. Jake jsou vase zkusenosti? Doporucili byste mi dalkove studium, nebo prezencni? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17969
2.1.26 11:54

Co chces studovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
2.1.26 11:56

Tak měli jsme spolužačku, která to tak měla a být s ní na jakékoliv práci bylo za trest… učitele jim pak neuznavali výmluvy typu nemohu na termín musím do práce. Nevýhoda je ze když se zápises na předmět který moc nefrci a to nikdy dopředu nevíš, tak může být na výběr jen jeden nebo dva termíny, klidně jednou za 14 dní ve čtvrtek od 13:00, kde je povinná docházka a neuděláš nic. Já měla dpc tedy asi 20 hodin týdně, což je asi poloviční úvazek, dost flexibilní a za mě ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.1.26 12:16

@Zofieee Co chceš studovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.1.26 12:17

@hanka.br. Přírodovědný obor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.1.26 12:29
@Zofieee píše: Více

Je problém to napsat konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
2.1.26 12:50

A kdy chceš chodit do té práce, když budeš přes den ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
2.1.26 13:22

Studovala jsem kombinovaně a chodilo s námi na semináře hodně denních studentů, protože měli třeba na půlúvazek práci a chtěli si zachovat status studenta.
Záleží na mnoha okolnostech. Půjde práce při denním studiu? Jak budeš mít povinné semináře a tak…
A taky je dost zásadní vzdálenost dojíždění. Byl diametrální rozdíl mezi místním a námi, co jsme jeli i přes 2 hodiny jednu cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
2.1.26 13:25

@Zofieee kombinovane studium ma stejne studentske vyhody jako prezencni (akorat neni narok na stravenky, koleje, prospechove stipendium take vetsinou ne, ISIC je taky jen prezencni, jizdne).

Zakladni vyhoda do 26 let jsou stejne prezencni a kombinovane studium (zdravotni pojisteni).
Socialni neni na prezencnim ani dalkovem. Od roku 2010 se studium VS nepocita pro „duchod“ (nove pouze doktorandske prezencni).

Kdybys pracovala na prezencnim, musela bys mit individual. Nekde jsou s tim v pohode a jinde problemy…podle oboru.
Vice info na studijnim odd te fakulty.

Kdyz je na vybranou, mas lepsi kombinovane (dalkove studium).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
2.1.26 13:29

Jake vyhody myslis u toho prezencniho?

Kdyz pracujes, tak nemusis resit zdravotni pojisteni (tohle je stejne u kombi i prezencniho studia do 26 let). Takze je jedno, jaky typ studia, i kdybys nepracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
2.1.26 16:23
@jejjej píše: Více

No, treba to hejno veci, co mas v zavorce jako krom toho a toho a toho…
A jinak zadny individuál mit nemusíš, staci dobře poskladany rozvrh a flexibilni pracovni doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
2.1.26 16:25
@Zofieee píše: Více

Spíš jde o to, jestli pokračuješ, nebo to je pro tebe nové. Pokud pokračuješ, znáš školu, učitele, fungování - skoro všude se prezenční dá skloubit s plným úvazkem (ačkoli některé katedry jsou hukot, hlavně cvíka a terénní cvičení). Jestli tam nastupuješ z jiného oboru, tak to je risk a dálkové se přecijen kloubí lépe. Na druhou stranu, zrovna u jiného předchozího oboru, ti to prezenční dá fakt víc. Takže bych se spíš klonila k prezenčnímu - ale určitě koukni na rozvrhy, pokud máte málo volitelných věcí, tak si ten rozvrh moc nepřizpůsobíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
2.1.26 16:28
@Tomie píše: Více

Tak ono záleží i na velikosti oboru, pokud je 100 lidi v rocniku, tak cvičení bezi cca 5× v tydnu, to uz se skladat dá, i když neni volitelny zadny predmet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
2.1.26 17:07

Nás bylo na Mgr. v oboru 5. :P
Na výběr z více možností nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
2.1.26 17:09

@j.a.n.i1 ano nemusi mit individual
Ale je to vyhoda…je pak mozne vytvorit si individualne rozvrh, pridat se do libovolne skupiny.
Bez toho individualu byvaji potize s prehazovanim skupin, nechteji povolovat a nemusi se pri zapisu dostat do te skupiny, kde by chtela.

Pokud teda neni flexibilni pracovni doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko