Práce - hledání na maloměstě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.12.23 09:00

Prace hledání na maloměstě

Zdravím
Jak dlouho jste hledali práci?
Dcera mi nastoupila v září do 1 třídy a já zhruba od srpna jsem začala hledat práci a do teď nic.

Jsem teda z strašného zapadakova Neveklov u Benešova a nic tady není.
Jelikož, to bydlení zde máme u manželovích rodičů zdarma, stěhování nepřichází v úvahu.
Nejblíž mám právě ten Benešov ale ani tam to není kdo ví co nejvíc tam jsou dělnické pozice přes agenturu.

Teď jsem třeba dostala nabídku, v Praze za 33 tisíc hrubého.
Nicméně, když jsem si spočítala kolik bych projezdila a ztratila času tak se mi to absolutně nevyplatí.
Hledám v oboru administrativní pracovníce a nic tu v okolí není jak dlouho jste hledali novou práci v takovém oboru vy na maloměstě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.12.23 09:03
@Jitulka3434 píše:
Zdravím
Dcera mi nastoupila v září do 1 třídy a já zhruba od srpna jsem začala hledat práci a do teď nic.

Jelikož, to bydlení zde máme u manželovích rodičů zdarma, stěhování nepřichází v úvahu.
Nejblíž mám právě ten Benešov ale ani tam to není kdo ví co nejvíc tam jsou dělnické pozice přes agenturu.

Nicméně, když jsem si spočítala kolik bych projezdila a ztratila času tak se mi to absolutně nevyplatí.
Hledám v oboru administrativní pracovníce a nic tu v okolí není jak dlouho jste hledali novou práci v takovém oboru vy na maloměstě?

9 měsíců a to jsem měla štěstí že ženská odcházela do důchodu.
Jinak bych hledala asi ještě teď :mrgreen:.
Pracuji jako HR consultant nábor nových zaměstnanců.
Od září hledáš? No to není tak strašné to jdou 3 měsíce.
Zkusila si obejít nějaké firmy i osobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
28.12.23 09:18
@Jitulka3434 píše:
Zdravím

Dojíždět do Prahy se ti nevyplatí, ale sedět doma zadarmo jo? :think:

Pokud bydlíš v takové pr.deli, tak ti prostě nezbyde nic jiného než dojíždět, nebo se přestěhovat jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.23 09:19

Jen se sem připíchnu, taky hledám, potřebuji jen ranní směnu kvůli školkové dceři. Hledám mezi obory prodavačka, nevadila by mi ani dělnická práce.. ale všude chtějí 3 směny.
Zajímá mě hlavně, co když nic vyhovujiciho nenajdu. Co potom, nějaké dávky?
Prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
1995
28.12.23 09:20

Po práci jsem se začala ohlížet rok před nástupem dítěte do školky. Tedy zhruba o cca 4 roky dřív než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
28.12.23 09:24

Tak ono záleží co máš za vzdělání, kolik a na jaké úrovni umíš jazyků, jak jsi časově flexibilní, kolik let máš praxi a v jakých programech pracuješ. A to jsi teda šest let byla doma?
Já třeba občas někam napsala, ale nehrotila jsem to, protože jsem měla brigádu, pak když jsem se do toho dala pořádně, tak jsem měla práci během dvou měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
28.12.23 09:25
@Anonymní píše:
Jen se sem připíchnu, taky hledám, potřebuji jen ranní směnu kvůli školkové dceři. Hledám mezi obory prodavačka, nevadila by mi ani dělnická práce.. ale všude chtějí 3 směny.
Prosím anonym

Brigáda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8637
28.12.23 09:27

Já jsem práci v malinkem městě hledala poprvé půl roku, podruhé asi 4 měsíce. A nepracuju teda v tom městě, ale ve vedlejší vesnici. Dojíždění mám 10 min, takže žádný problém. V malých městech nemůžeš počítat s tím, že najdeš vyhovující práci hned a bez dojíždění… nevyplatí se ti dojíždět, ale sedět doma zadarmo se ti vyplatí? Když nenajdeš nic vyhovujicicho, holt budeš dočasně dělat něco nevyhovujiciho a u toho hledat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
28.12.23 09:32
@Anonymní píše:
Prosím anonym

Dávky? Práce je dost … Jen člověk musí chtít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
28.12.23 09:32

@Šmoulice :mrgreen: :lol: alá emerické myšlení…

Už vidím jak bude prodávat nemovitost a kupovat (dneska)jinde :lol: :mrgreen: :mrgreen: tvl.

Práce je práce, je potřebná, ale netočil se kolem ní život, ten je příliš kratky na to jen kvůli ní vše podřizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
28.12.23 09:34
@Šmoulice
@Šmoulice píše:
Dávky? Práce je dost … Jen člověk musí chtít ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to určitě (ironie).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
28.12.23 09:34

@Jitulka3434
Buď budeš bydlet v ordeli světa a dojíždět, jako všichni. Anebo budeš bydlet normálně ve městě a chodit si do práce pěšky a procházkou.
Mi neříkej, že 33 tisíc jen tak pustíš a radši nikam nepůjdeš? :zed:
Si koupíš roční jízdenku. Jak myslíš že to ty lidi dělají? Běžně se z toho tvýho kraje jezdí právě do Prahy v kombinaci bus+vlak nebo auto+bus/vlak a rozhodně se to vyplatí a rozhodně nabízený plat je na dnešní dobu dobrej, kór když nemusíš s těmi penězi žít v Praze, ale zadarmo ve vsi. A ještě za administrativu.
S tvým přístupem makat nebudeš nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
28.12.23 09:46
@Jitulka3434 píše:
Zdravím

Tak zrovna Neveklov až zas taková odel světa není, vždyť je tam i střední škola :-) Tak holt pokud chceš pracovat v místě, je potřeba slevit ze svých nároků a porozhlédnout se i po jiné práci, pokud potřebuješ plat. Takže bych koukala od uklízení třeba zrovna na oné zmíněné SŠ, po různé pomocné práce v docházkové vzdálenosti léčebny Tloskov, v sezóně se pak určitě najde práce na nedaleké Slapské přehradě - třeba VZ Měřín atd… No a pokud bych trvala na admistrativě, byla bych ráda za nabídku v Praze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22352
28.12.23 09:47
@Jitulka3434 píše:
Zdravím

Neveklov je v dojezdove vzdalenosti do Prahy. Ber nabidku v Praze. 33tisic je dobry po 6 letech doma. Muzes se pak vypracovat. Muzes casem pozadat o zvyseni a treba tam budou nejake premie, benefity. Lip se prejde z jedne prace do jine prace, nez kdyz bys byla jen doma. Jenze 6 let te penize nepalily, tak asi nemas dostatecnou motivaci. Dulezite je se rozhodnout, ze fakt pracovat chces. Lide i firmy se hodne stehovali do okoli Prahy, takze praci lze hledat i v blizkem okoli Prahy ve vasem smeru. V Praze se bezne dojizdi hodinu MHD, takze ty autem do okoli Prahy nebudes dojizdet dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15747
28.12.23 09:50
@Jitulka3434 píše:
Zdravím

Pokud upřednostňuješ bydlení zdarma, řešení práce až s dítětem na ZŠ, odmítání dojíždění, tak spíš místo práce hledáš zaměstnání. A to asi bude fakt problém. Protože práce je všude dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat