Práce - hledání na maloměstě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@liptom píše:
@Šmoulice![]()
alá emerické myšlení…
Už vidím jak bude prodávat nemovitost a kupovat (dneska)jinde
Práce je práce, je potřebná, ale netočil se kolem ní život, ten je příliš kratky na to jen kvůli ní vše podřizovat.![]()
![]()
tvl.
Zakladatelka nic prodávat nemusí.
Žijí u rodičů.
A pokud hodlají stavět barák/kupovat byt, tak prostě přihlídnout i k tomu, že v Horní Dolní prostě práce nebude a bude muset dojíždět.
@liptom píše:
@Šmoulice![]()
![]()
to určitě (ironie).
A ano. KDO PRACOVAT CHCE, tak práci sežene ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to za sebou s manželem. Nemohl najít práci víc než rok a půl. V té době pomáhal kamarádům na IČO. Klidně by změnil obor, dojížděl by i 60 km, zkoušel vše možné. I když se dostal do posledního kola, tak pozici nezískal, protože se jim nelíbilo vzdělání. Buď byl na danou pozici překvalifikovany nebo se jim nelíbil vystudovaný obor. Doslova mu několikrát řekli, že kdyby měl jinou školu, berou ho hned. Manžel nakonec dělal chvíli asistenta pedagoga, protože jim uprostřed roku odešla paní na mateřskou. Nakonec našel. Musel si doplnit vzdělání, protože změnil obor.
Stejnou situaci teď prožívá soused. Taky už hledá intenzivně rok. Ten se hlásil i za kasu a byl odmítnut, že by za chvíli šel jinam.
- Citovat
- Upravit
@Šmoulice píše:
Dávky? Práce je dost … Jen člověk musí chtít
Prace možná dost je( záleží v jakém oboru),ale konkrétně mě se na pohovoru stalo, jakmile se zeptali na dítě/ děti a řekla jsem že mám malou tak pohovor skončil. Chtějí flexibilního člověka.
- Vím, že se na pohovoru na děti ptát nemají ale když se zeptají uděláš co? Řekneš, že nemají právo se ptát a pohovor skončí stejně

- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jen se sem připíchnu, taky hledám, potřebuji jen ranní směnu kvůli školkové dceři. Hledám mezi obory prodavačka, nevadila by mi ani dělnická práce.. ale všude chtějí 3 směny.
Zajímá mě hlavně, co když nic vyhovujiciho nenajdu. Co potom, nějaké dávky?
Prosím anonym
Toto je o domluvě. U nás jsou oficiálně dvanáctky ranní/odpolední a já dělám jen 8 a pouze ranní. Ale chce to toto probrat ještě před podpisem smlouvy. Pokud lidi opravdu potřebují, tak nebudou mít problém vyhovět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neveklov zas tak daleko od Prahy není, přes něj běžně jezdím s dětmi v létě na Živohošť.
33 K je málo, ale co to bylo za pozici? To odpovídá nějaké hodně juniorní recepční nebo šlo o částečný úvazek?
Rozhodně bych hledala v Praze než v Benešově. Na to dojíždění se dá zvyknout.
V autě si pustíš rádio nebo podcasty, ve vlaku si můžeš třeba číst. Určitě by se ti hodila pozice s alespoň jedním dnem HO, ať toho ježdění nemáš tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak to je necelá hodina s přestupem a pokud by ses zaměřila už na okolí místa, kde v Praze vystoupíš, tak to je normální čas. Já jezdim přes celou Prahu podobnou dobu. Takže bych jezdila přes Roztyly a hledala na Praze 4 třeba. A nevím jaké je pásmo Benešov, ale asi se furt vyplatí lépe roční kupón, než jezdit autem, pokud ti jde o cenu dopravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím co děláš a jaké máš pracovní zkušenosti… ale mnoho větších firem jsou nakloněni home office.. bud uplně nebo kombinovaně… to se pak dojíždí lépe. Já mám taky zaměstnavatele sídlící v Praze a do Prahy do kanclu když jedu tak opouštím dům 5:15 a v kanclu jsem po půl deváté. Jezdím tam cca jednou měsíčně jednou za dva měsíce. Takže to jde.
- Citovat
- Upravit
Hodně to záleží na situaci, já měla štěstí a do měsíce jsem našla, v podstatě to, co jsem hledala. Byla jsem na dvou pohovorech, první hrůza a druhý super, od nového měsíce jsem nastoupila a už tu budu třetím rokem.
Administrativa je jednou z nejžádanějších prací, taková místa jsou opravdu o náhodě - někdo jde na mateřskou, stěhování, atd.. A hodně záleží, co je u Vás, doporučuju procházet facebookové stránky firem, které by tyto pozice mohli nabízet. U nás třeba hledají i v drogerii, což je podle mě taková fajn práce a často se tam dá domluvit na směnách a nabízí i zkrácené úvazky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prace možná dost je( záleží v jakém oboru),ale konkrétně mě se na pohovoru stalo, jakmile se zeptali na dítě/ děti a řekla jsem že mám malou tak pohovor skončil. Chtějí flexibilního člověka.
- Vím, že se na pohovoru na děti ptát nemají ale když se zeptají uděláš co? Řekneš, že nemají právo se ptát a pohovor skončí stejně
Nezlob se…ale tohle téma mě zajímá a ptám se na to hodně různých známých co hledají práci i známých, kteří naopak nabírají lidi…a opravdu jsem nikdy na nic takového nenarazila - kromě diskuzí tady na emiminu, kde to tvrdí snad každá holka, co nemůže najít práci a má děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná bych se při hledání zaměřila na ta velká logistická centra, kterých je plno na jihu pod Prahou…tam taky hodně administrativních pozic. Nebo si udělat papíry na ještěrku a máš místo hned a určitě za víc, než 33k
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš co nabídnout potenciálnímu zaměstnavateli? To nebude zapadákovem. Sestra si u Benešova poslavila barák. Hledala teď přelom října/ listopadu novou práci a koncem listopadu nastupovala. Ještě si mohla vybírat, aby ji to vyhovovala a sedělo k vyzvedávání dětí ve škole. Rozhodovala se, kterou nabídku vezme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
Nezlob se…ale tohle téma mě zajímá a ptám se na to hodně různých známých co hledají práci i známých, kteří naopak nabírají lidi…a opravdu jsem nikdy na nic takového nenarazila - kromě diskuzí tady na emiminu, kde to tvrdí snad každá holka, co nemůže najít práci a má děti
Ja treba taky tohle na pohovoru zazila. Dotazy na deti a jak casto jsou nemocne, ale na tom pohovoru bylo vice divnych veci. Mela jsem pocit, ze vyberko je jen na oko, ze uz nekoho maji a me se snazi odradit
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Benesov neni zadna p.del
je to krasne mestecko u Prahy a krasne se da dojizdet.
Ja mam dve hodiny do Brna a jezdim. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak když někdo bydlí zdarma u rodičů manžela, funguje to a všichni jsou spokojeni, tak moc motivace pracovat mít nebude a nedivím se. Finance za dojizdeni, komplikovaná logistika a zajištění dítěte. Vykašlat se na to. Zvlášť pokud jde o někoho, kdo má tuctové vzdělání a kvalifikaci, může dělat jen práci, při které se nepotřebuje posouvat dopředu a která ani moc radost nepřináší.
Celá diskuze mi přijde jako provokace. Rodiny z míst, kde lišky dávají dobrou noc tak prostě žijí a nepotřebují k tomu ani dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je zajímavé, že tohle se řeší jen tady. V reálu s tím nikdo problém nemá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit