Nízké sebevědomí a přednáška
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý ráno. Pro někoho to bude možná prkotina, pro mě je to, ale problém
V pondělí mě čeká přednáška před pár lidma… Z toho tam bude jedna holka, která se do mě naváží v zaměstnáníVysmívá se, přitom s ní nepracuji a praktický ní znám jen od vidění.
Budu ji v tu chvíli nadřízená, dávat ji instrukce a tak. Mám z toho docela hrůzu, celkové si přijdu nechtěla, ošklivá a nejsem typ člověka co by chtěl být středem pozornosti.prosím anknym
Chtela byvh tu prednasku na Bozi hod videt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka ano, v pondělí jdeme do práce. Soukromá firma. ![]()
Jako jediný den…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@vokishka ano, v pondělí jdeme do práce. Soukromá firma.
Jako jediný den…
Chacha.
- Citovat
- Upravit
Jo tak to by mě zajimalo, co delas za praci, ze ve státní svatek povinně jdete… ![]()
- Citovat
- Upravit
Promysli si perfektne. CO budes prednaset, mozne otazky k tematu. Cim vic si budes jista obsahem, tim min prostoru po nervy. Na tu kozu se nedivej, vyber si jine oci v publiku. Predstav si, kdyz si jdes pro informace ty - vubec te nezajima, jak prednasejici vypada, ale ze ti poda spravna data a treba s usmevem. Pri pripadnem konfliktu koze rekni Chapu, mas se mnou problem, no ale ted je te takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Jo tak to by mě zajimalo, co delas za praci, ze ve státní svatek povinně jdete…
U nás se jde 1.1. Povinné to není, ale někdo to udělat musí.
- Citovat
- Upravit
Pořádně se připrav, to je základ. Nacvič si to. Když se něčeho bojím, hodně mi pomáhá opakovat si, že to dám, že nejsem žádné béčko. Je to blbost, ale mě to funguje. Opakuju si to tak dlouho, až tomu uvěřím
. Hodně zdaru.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe píše:
U nás se jde 1.1. Povinné to není, ale někdo to udělat musí.
Přednášku, jo?
- Citovat
- Upravit
@Aleriga píše:
Přednášku, jo?
Reaguju na příspěvek Hanky1, která se diví, že zakladatelka jde na Boží hod do práce. Chci tím říct, že to není až tak neobvyklé. O přednášce ani jedna z nás nepíše.
- Citovat
- Upravit
Takže tréma z přednášky, zakladatelko? Já to znám dobře!
Protože tak nějak neumím obecně sáhodlouze mluvit i mezi známými a kamarády, většinou jsem se na přednášky připravoval tak, že jsem se to naučil téměř slovo od slova, aby nedošlo k nějaké trapné situaci jako je mít náhle okno. I tak, popravdě, jednou se stalo
. Měl jsem přednášku pro návštěvu z ciziny, přišly tři party lidí no a když jsem přednášel napotřetí, už toho bylo nějak moc a ještě tam byl i jeden z našich místních nejvyšších šéfů, já začal a najednou nevěděl, jakže dál. Takže chvíle ticho, měl jsem štěstí, že jsem se zasekl po pár větách, a tak zkrátka jsem začal znova od začátku a pak už v pohodě… ![]()
Na těch přednáškách tak nějak obecně, když se díváš do publika, obvykle si všimneš, že je tam někdo, koho to téma očividně zajímá víc, a tak nějak přirozeně jemu začneš věnovat větší pozornost. Celkem to pomůže získat si větší jistotu. Jinak to ber tak, že ti lidi tam jsou kvůli tobě a ty jim chceš něco sdělit a také je to pro tebe příležitost pro tvůj osobnostní rozvoj a také se ukázat. Tak prostě dobrá příprava se vším všudy. A je dobré ukázat, že přednáška nemusí být vždy jen nudné povídání o suchých faktech, vždycky se hodí zakomponovat do přednášky něco vtipného, zajímavého, neobvyklého, prostě co publikum neočekává, to upoutá pozornost. Věřím, že to zvládneš, přeju hodně štěstí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@kacakaca Děkuji za radu a odpověď k tématu. Na zbytek jako je @Hanka1 @vokishka a další nemá smysl reagovat… Holt asi žijí v nějaký švy bublině, kde neexistuje, že ne pokaždé se všichni sejdou a někdy se to musí řešit v rámci volna…
Takže ona to asi nebude přednáška v den svátku, ale prostě jdeš někam do práce a budeš dávat instrukce několika lidem. To je strašně vtipný, čemu všemu se dá říkat přednáška, aby to vypadalo dost hogo fogo. Nemůžeš to prostě napsat normálně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dal bych si tak hodinu „před“ 1 tbl. Guajacuranu.
Jak nastane onen okamžik, podíval bych se do „publika“ a v duchu si řekl Polibte mi p.del, polibte mi p.del, polibte mi p.del a začal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý ráno. Pro někoho to bude možná prkotina, pro mě je to, ale problém
Vysmívá se, přitom s ní nepracuji a praktický ní znám jen od vidění.
V pondělí mě čeká přednáška před pár lidma… Z toho tam bude jedna holka, která se do mě naváží v zaměstnání
Budu ji v tu chvíli nadřízená, dávat ji instrukce a tak. Mám z toho docela hrůzu, celkové si přijdu nechtěla, ošklivá a nejsem typ člověka co by chtěl být středem pozornosti.