Práce - jak říct ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.4.19 17:19

práce - jak říct "ne"

AHoj, pracuju při studiu jako lektorka angličtiny a momentálně se učím na státnice, takže bych potřebovala volného času. Mám ale problém s jedním klientem, který je ještě k tomu rodinný známý, je do jazyka horlivý, takový trochu „šprt“, kolikrát opravuje i mě, hlídá mi, abych chodila včas na hodiny, peklo. Když s ním chci vyplnovat v ucebnici gramatiku, řekne, že to si muze vyplnit sám doma, že od toho nejsem placená. Často přetahuje hodiny, nemohu se ho zbavit, i když skoro stojíme u dveří, furt se vrací. Ještě ho učím v podstatě zadarmo. (100 kč/70 min…)
Problém je samozrejme ve me, před půlrokem jsem mu odsouhlasila, že muze chodit i na dvouhodinovku v sobotu (Ve 13h..), a nemuzu se ho „zbavit“, i když řeknu, že něco mam, řekl, že to tak bylo domluvené. Dost mě ty neděle a hlavně přítele omezují. Nemuzeme pak nikam, já to vidím jako čas, kdy jsem se mohla učit.
Vím, že to ode mě není profesionální jednání, ale už nevím, co s ním dál. Tím spíš, že to je známý mého otce.
Jak s takovým člověkem zacházet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20858
13.4.19 17:26

Uplne na rovinu mu to rict. Kdyz se mu to nelibi, muze jit nekam jinam a platit x krat vic. Ma byt vdecnej za tu charitu od vas a ne jeste neco drzkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
@Anonymní píše:
AHoj, pracuju při studiu jako lektorka angličtiny a momentálně se učím na státnice, takže bych potřebovala volného času. Mám ale problém s jedním klientem, který je ještě k tomu rodinný známý, je do jazyka horlivý, takový trochu „šprt“, kolikrát opravuje i mě, hlídá mi, abych chodila včas na hodiny, peklo. Když s ním chci vyplnovat v ucebnici gramatiku, řekne, že to si muze vyplnit sám doma, že od toho nejsem placená. Často přetahuje hodiny, nemohu se ho zbavit, i když skoro stojíme u dveří, furt se vrací. Ještě ho učím v podstatě zadarmo. (100 kč/70 min…)
Problém je samozrejme ve me, před půlrokem jsem mu odsouhlasila, že muze chodit i na dvouhodinovku v sobotu (Ve 13h..), a nemuzu se ho „zbavit“, i když řeknu, že něco mam, řekl, že to tak bylo domluvené. Dost mě ty neděle a hlavně přítele omezují. Nemuzeme pak nikam, já to vidím jako čas, kdy jsem se mohla učit.
Vím, že to ode mě není profesionální jednání, ale už nevím, co s ním dál. Tím spíš, že to je známý mého otce.
Jak s takovým člověkem zacházet?

Nemůže mu domluvit tvůj táta, jestli ho zná líp? Jinak bych se v neděli prostě sebrala a s přítelem odjela - dotyčnému bych napsala SMS, že se lekce ruší a hotovo. On se k tobě chová dost neslušně, tak mu to prostě oplať.

Příspěvek upraven 13.04.19 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461

Řekla bych mu ať si najde někoho jiného.
Jak s takovým člověkem zacházet? Zbavit se ho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
13.4.19 17:27

Pokud uz te stve, rekla bych, ze ted uz to nejde kvuli statnicim a doporucila bych jineho ucitele. nediskutovat, postavit pred hotovou vec.

mmch, uceni jazyka za 100 za hodinu?? zdvojnasob ceny! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
13.4.19 17:28

Tak mu prostě řekni, že vzhledem ke státnicím se potřebuješ učit a do odvolání se sobotní lekce ruší, tečka. A nediskutuj s ním. A po státnicích bych mu řekla, že zvedám hodinovou sazbu za lekci. Budeš muset být rázná, protože on to evidentně není schopný pochopit. To, že je to známý otce by mi bylo jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
13.4.19 17:29

Rict mu to, do hlavy nikdo nikomu nevidi a treba pan neci zrovna dvakrat emocne inteligentni a neuvedomuje si to :nevim:

Narovinu bych mu rekla: muzu za takovych a takovych podminek, berte nebo ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.4.19 17:37

Prostě mu to řekni/napiš. Jasně a zdvořile, bez možnosti diskuze.

"Dobrý den pane XZ, moc se omlouvám ale ukázalo se, že jsem přecenila svoje síly, když jsem souhlasila i s nedělní výukou. Bohužel mě čekají státnice a zjišťuji, že pokud se mám na vaše hodiny pořádně připravovat, jde to na úkor mé přípravy do školy.

Nezlobte se, ale dokončení studia je pro mě důležitější, doufám, že to chápete.

Musím tedy bohužel naše víkendové lekce zrušit. "

Pokud bys sehnala nějakého jiného lektora, kterého bys za sebe nabídla, tak by to bylo ještě jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
13.4.19 17:48

Vy máte mezi sebou podepsanou nějakou smlouvu nebo něco? Chápu, že rodinnému známému se to vysvětluje hůř, ale prostě bych ho postavila před hotovou věc. Slušně bych mu napsala, že je ti to líto, ale že až do odvolání rušíš víkendové lekce. Nic bych mu nevysvětlovala, jen mu přidáváš munici na argumenty - vycházím tedy z toho, že debata na toto téma už mezi vámi proběhla.
A po státnicích bych mu oznámila zvýšení ceny, takhle to má fakt skoro zadarmo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
13.4.19 17:57

Nebo mu napal pořádnou palbu a už nepřijde sám :mrgreen:

Částku na hodinu plus příplatek za víkend ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.4.19 18:11

Takového kretén-a bych si do bytu ani nevpustila, to bych se bála co mu přeskočí v hlavě… řekni to první taťkovi a pak ho pošli prostě do pr-dele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.4.19 18:14

A proc by to jako nebylo profesionalni jednani?
Proste v klidu vysvetlit, at se nezlobi, ale ze si bude muset najit na doucovani nekoho jineho, protoze ty menis plany a uz dal nemas cas.

Příspěvek upraven 13.04.19 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.4.19 18:16

Jinak plati, ze lidi si k tobe dovoli to, co jim dovolis ty. To ze ho ucis za stovku na hodinu a nevadi ti pretahovani hodin, je hlavne tvoje vizitka. Proste se budes muset naucit byt asertivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
13.4.19 18:21

Smarja to je pijavice. Přesně, jak píše @Jana525, máš možnost potrénovat, jak se naučit říkat lidem ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.4.19 18:38

A jeste mne to teda neda, ale co se tyka tech gramatickych cviceni v ucebnici, tak na to jsem uplne alergicka a naprosto s panem souhlasim. Na to si nepotrebuji nikoho platit. Jakmile vidim, ze nekdo takhle vede hodiny, tak tu spolupraci hned rusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat