Práce - Kolektiv

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.12.24 09:15

Práce - Kolektiv

Jsem už měsíc v nové práci jako sanitářka v nemocnici. Je mi 23 let a většině mých kolegyň je kolem 50 let. Pracuji na směnný provoz a samozřejmě, s některými si rozumím lépe, s jinými méně – to je normální.

Co mě ale opravdu trápí, je, že jsem se dozvěděla, že o mně některé kolegyně šíří, že jsem drzá a hrubá na pacienty. Nevím, co jsem jim udělala, že mají potřebu mě takhle pomlouvat. Snažila jsem se to nějak přecházet, ale tohle je už opravdu za hranou. Je mi z toho špatně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LiduNe
26.12.24 10:36

A co jsi udělala těm pacientům? Nebo to o tobě kolegyně šíří jen tak? Třeba tě tak vidí, ale ty sama si neuvědomuješ pochybení. V každém případě by tě měl upozornit nadřízený, pokud mají problém s tvojí prací.

• Citovat
  • Upravit
Badboda
26.12.24 10:44

Vypadá to na klasiku. Žárlí na tebe. Tak si to vem mladá, pěkná holka mezi odkvetlými bábami. Chtějí jen ublížit. Zažila jsem- prostě brát to jako obživu. Odkroutit si šichtu a moc si to nepřipouštět. Najít si kamarády třeba mezi kolegy nebo kolegyněmi mladšími.

• Citovat
  • Upravit
6626
26.12.24 10:56

No, a jak se k těm pacientům chováš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
26.12.24 11:04
@Badboda píše: Více

Může být :nevim: Já jsem mezi takovými „vyrostla a dospěla“,jak profesně tak lidsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.12.24 11:14

Jo, takhle taky může vypadat klasika. Starší kolegyně si dovolí říct, že děvče neodvádí svou práci dobře, dělá chyby a nechová se úplně vhodně, a místo zamyšlení nad kvalitou své práce se všechno svede na to, že starý škeble žárlí…… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.12.24 11:21

To je klasika, jedině je sleduj a šiř o nich i ty vše co se dozvíš, na každým se něco najde, jinak pokoj nedají. Nebo jestli máte dobrou vedoucí, rovnou to řekni ji že o tobě šíří lži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.12.24 11:30
@Marcela281 píše: Více

A tohle ti přijde jako normální chování? Takhle se člověk v pracovním kolektivu chovat nemůže. Problémy se řeší na rovinu, pokud to nejde tak přes nadřízeného, ale kdybych zjistila, že mi někdo takhle rozkládá kolektiv, tak mu rychle zařídím výpověď. Podobný chování je znakem nedospělýho a neinteligentního jedince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 11:32

Ja zažila takové kolegyně, že jsem si připadala jako ve školce. Šířili o mě jak nemám pořádek na stole, jak se s něma nechci bavit o osobních věcech (kdo by to chtěl s někým o kom ví jak je zákeřný?), smáli se tomu co svačím, co říkám, dělám, co nosím na sobě, věcem jaké si kupuju… a když jsem je upozornila na to v čem všem dělají špatně svoji práci (což byla pravda a nedokázali mi na to nic říct) tak hned jak každého převálcuju a oni jsou chudinky :D a to nebyly pomluvy, řekla jsem to rovnou jim na ferovku

• Citovat
  • Upravit
24572
26.12.24 11:44

No a nebo fakt svoji práci nedělá dobře. Ale stará škeble nesmí nic říct, protože je to hned klasika. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 11:49
@lucad77 píše: Více

O věku to vůbec není. Já zažila tyhle pomlouvačné best*e staré 25 i 60 let. Když se někdo chová nevhodně, může se mu to narovinu říct, dospěli by to už měli zvládat. Ne o nich něco za zády šířit, pokud to někdo dělá, nezvládá základní sociální situace.

• Citovat
  • Upravit
16965
26.12.24 11:52

Zamyslela bych se nad tím, co dotyčná může považovat za špatné chování, protože zrovna u téhle práce si myslím, že stačí mít den blbec a člověk není jak sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8325
26.12.24 11:55
@Marcela281 píše: Více

A proč by se měla chovat stejně jako ony? 8o vždyť je to dětinske. Ať to řeší s vedoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
26.12.24 11:55
@Janli
@lucad77 píše: Více

Tak tak :pankac:

• Citovat
  • Upravit
62
26.12.24 12:08
@izabe píše: Více

Ale ne vždy vedoucí pomůže tak je potřeba se umět bránit :nevim: nebo mají kopat jen ony do ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat