Práce kurýra balíků u ,
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ahoj,můj muž nejdříve jezdil kamionem, ale po narození děti přešel na TopTrans a vydělává si 30tis - nebere příslužby, soboty, vykládky nic. Kolegové, kteří chtějí vydělat více, tak chodí na ranní příslužbu tj vykládání kamionů a nebo na večerní svozy a jednou za čas je nějaká sobota (většinou je to ale třeba jen od 8-10hod apod - prostě dva tři balíky) a ti si vydělají klidně i k 50tis - ale jsou tam pak dvanáctky.
Ale je to docela stres, lidi protivní, ráno dostanes třeba 120-180balíků a delej co umíš. Muž většinou ani nemá čas na jídlo, vypije dva litry vody a pak příjde domů hladový. Hodně zvažuje, že by znovu šel na cisternu (má ADRku) a točil se třeba s benzínem kolem komína.
Anonym kvuli soukromí.
Ahoj, díky za příspěvek, také ráda čtu jak to kde chodí. Prosím tě, co to znamená s tím benzínem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meduzza píše:
Ahoj, díky za příspěvek, také ráda čtu jak to kde chodí. Prosím tě, co to znamená s tím benzínem?
ADR je převoz nebezpečných věcí - máš na to nějaký certifikát, myslím, že co rok musíš na nějaké školení (je to prostě rozšířený profesák)… a protože benzin je hořlavý/výbušný, tak je to ADR přeprava. Tj. její manžel chce jezdit s cisternou, kde kolem komína (prostě třeba v nějakém okruhu 50 - 100 km od základny) rozváží benzin po benzinkách.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel dělá u pošty rozvoz balíku. Ranní, odpolední pondělí až pátek za 26 čistého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Marta u platu se vždy říká hrubá částka, protože nemůžeme vědět, co vše si manžel odpočítává a jak, takže u druhého ta částka může být úplně jiná. Říkat plat v čistém, je hodně nepřesný nástřel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado pokud vím, tak Vilém chtěl průměrný plat řidičů, proto jsem mu nastřelila náš plat na této pozici. Kolega manžela má 25 čistého. Že se mzda vždy udává v hrubém vím, sama je tak trochu dělám. Tím jsem chtěla Vilémov říct, že i kdyby měl odpočet na kohokoliv, svých 40 nikdy mít nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji Vám všem za odpovědi! 😊 Měl jsem díky nim opravdu o čem přemýšlet, a poměrně mě zděsil fakt, že tito řidiči rozvážející balíky si vydělávají peníze, které mi nepřijdou vůbec úměrné té zodpovědnosti, a celkové náročnosti tohoto povolání (komunikace s nespokojenými lidmi, práce pod tlakem, neustále za volantem). Asi si začnu vážit toho svého jistého, co mám každý měsíc.. u mě naštěstí nastal v práci pokrok v tom, že mi vedení umožnilo dělat pouze denní směnu, takže už se konečně vyhnu neustálému střídání den/noc.. 😊
Takže ještě jednou díky za Vaše zkušenosti, rady a tipy 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nemohl dlouho (cca 5 měsíců) najít práci, takže jsem byl nucenej jít dělat kurýra pro WeDo a už nikdy více. Opravdu jak tu už píšou lidé předemnou, vstávačka ve 4 ráno, příjezd domů někdy v 16h, někdy v 20h. Stres permanentní od rána do večera. Vydržel jsem to tam 3 měsíce necelé a ještě ve zkušebce odcházím. Co se týče peněz, tak žádná výhra. Já měl měsíčně cca 25-30 tis. Což 30 tis. mi relativně stačí, ale v poměru k tomu stresu a tý dřině, to je absolutně neadekvátní. Pokud bych měl být placen v poměru k té dřině, stresu a námaze, tak bych musel mít minimálně 60-70k měsíčně.
Jako nouzovka dobrý, ale dlouhodobě bych to dělat určitě nedoporučoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit