Masarykova nebo Palackého univerzita...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
V roce 2017 jsem se dostala na obě univerzity na podobný obor speciální pedagogiky. Blízko UP bydlím, ale v Brně jsem strávila 4 roky na střední škole.
Volila jsem UP právě z důvodu skloubení péče o rodinu, malé děti, UP tu má spoustu institucí, se kterými spolupracuje ohledně praxí, i u kombi studentů.
Co se týče specky, UP je na tento obor jeden z nejtěžších, protože je tu i v nejbližším okolí obrovská možnost uplatnění. Muni si zase zakládá na jazycích a cizí jazyk byl v každém semestru, na UP ne, jen dvakrát za celé studium AJ na úrovni B1/B2, možno volit NJ a RJ.
Na navazující jsem šla(přijímačky odborný test) rovnou na UP, protože v Brně jsou navazující obory jinak koncipovány, ale některé holky do Brna od nás odešly.
UP pdf má výuku jen v pátek cca jednou za měsíc.
Zkušenost nemám, ale slyšela jsem, že MUNI má více částí výuky povinných a absenci nechtějí omlouvat, při opakovaně zapsaném předmětu pouze dva pokusy ke splnění místo tří.
Podle mě jsou ale obě univerzity stejně kvalitní a pro budoucího zaměstnavatele mají obě Alma mater vysokou váhu.
Podej si přihlášky, taky se nemusíš dostat. Rozhoduj se, až se dostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ženy, dámy… Mám na ty z vás, které na jedné z univerzit studovaly, otázku… jsem v situaci, kdy si musím dokončit navazující vzdělaní po 4leté pauze a nevím, ke které z jmenovaných se přiklonit. Bakalářské studium jsem studovala v Olomouci na UP, ale jelikož už bydlíme jinde, blíž k Brnu, přemýšlím jestli raději nezvolit MUNI… Těžká volba. Já, člověk nesnášející změny, se přikláním spíš ke studiu na UP, tam to znám, to mi vyhovuje, jenže je to prostě hodně z ruky do toho práce a dítě, tak z toho mám spíš obavu, že bych to nedávala časově… Studoval z vás někdo na MUNI dálkově a nejlépe na pedagogické fakultě..? Mohu požádat o Vaše postřehy, ať už co se týkají přijímaček samotných, studia, jak časté je víkendové studium atd atd… Stejně tak bych požádala ty,. které studovaly dálkově na UP PdF- přijímací řízení, víkendové studium- 1/týden, ob týden…? Děkuji za Váš čas…