Prodavač směny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.10.21 15:48

Prodavač směny

Jak začít… Jsem vyučená zahradnice, ale teď zrovna nenacházím práci v okolí a nemohu dojíždět. Přemýšlím, že zkusím práci na prodejně. Přece jenom doplňovat zboží zvládne každý. Nezná někdo prodejnu, kde nejsou dvanáctky? Případně můžou být, ale ne třeba 4 v týdnu, což má třeba kamarádka v Globusu. Popřípadě bych vzala i brigádu místo plného úvazku, ale nechci mít celý den zabitý v práci, to ať mám raději minimální mzdu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20857
5.10.21 15:50

A co takhle obejít obchody v okolí a zjistit si jestli berou a za jakých podmínek? Já vím, je to sakra práce oproti obecnému dotazu někde na netu. Ale zjištěné informace budou určitě lepší a přesnější. A asi práci chceš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
5.10.21 15:53
@Anonymní píše:
Jak začít… Jsem vyučená zahradnice, ale teď zrovna nenacházím práci v okolí a nemohu dojíždět. Přemýšlím, že zkusím práci na prodejně. Přece jenom doplňovat zboží zvládne každý. Nezná někdo prodejnu, kde nejsou dvanáctky? Případně můžou být, ale ne třeba 4 v týdnu, což má třeba kamarádka v Globusu. Popřípadě bych vzala i brigádu místo plného úvazku, ale nechci mít celý den zabitý v práci, to ať mám raději minimální mzdu. :nevim:

Obejdi si male prodejny v centrech mest. Nejake papirnictvi, domaci potreby, male drogerie apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.21 15:53

Většínou obchodě dělat kratky dlouhý týden, což je ze v dlouhém týdnu budeš pracovat 5 dní 12 hodin a krátký týden je ten že půjdeš do práce jen dva dny. Málo kde jsou v obchodě 8čtky, bo je to pro pro obchody nevýhodné.

• Citovat
  • Upravit
505
5.10.21 16:34

A odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
5.10.21 16:55

Zrovna v globusu jsem dělala brigádu v zahradní části a bylo to jen na ranní :) chce to zkoušet, ono většinou má i jeden řetězec a jedna prodejna směny pro každého jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
5.10.21 17:26

Lidl má osmihodinovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.21 19:15

Menší řetězce, u nás coop, enapo, hruška. Otevřeno většinou 7-17 Dvě směny R/O. Coop tuším má i volné neděle, soboty jen dopoledne. V jednom z nich pracuju, prac doba R 6-14:30, O 10:30-18 +so 6-12 dvakrát za měsíc.

• Citovat
  • Upravit
2577
5.10.21 20:28

Rada te vyvedu z omylu. ;) Prodavacka jen sedi na pr.eli a nic nedela. Doplnovani zbozi je brnkacka. Nesnasim toto klise. :roll: Delala jsem v malem mistnim obchode, tak ti popisu, jak tam probihala smena pokladni. Rano jsi prisla, zacala vybalovat pecivo, krajet chleba, pak sis sla nachystat kasu. Pokud byly nove akce, tak jeste mezitim si musela stihnout vymenit cenovky. Otevrel se obchod, a behem cele sichty jsi se musela s kolegyni na kase podelit o cas. Takze mezitim, co jedna sedela na kase, druha letela prebirat zbozi (a to komplet vse) a pak doplnovat regal, do toho bylo treba odbihat na kasu, kdyz byly lidi. Samozrejme bylo treba u doplnovani neustale hlidat zaruky, psat si do deb. lnicku, kdy co konci. Take to je treba davat zbozi cerstve dozadu, starsi dopredu. Kdyz nahodou prisel novy druh, regal neni nafukovaci, a je treba udelat misto na novy produkt. A k tomu vsemu si jeste musela zvladnout vystridat kolegyni, at i ona si muze uklidit zbozi a doplnit regal. Samozrejme nikdy neni plny stav, takze jeste behem teto smeny je treba doplnit regaly i za chybejici. A k tomu si jeste musis psat objednavky tak, aby prislo zbozi, uvazovat, co odkud objednavas, a co je v akci atd. Napr na smene u zeleniny se s nikym nestridas, ale za to prebiras sama dve palety zbozi. Jen podotykam, ze bedny jsou i po 1o, 13 nebo i 18 kg. Pytel s brambory po 25 kg. Takze se dost nadres. A samozrejme u toho taky pises objednavku nejen na zeleninu, ale i na zbozi do regalu, ktery behem sichty doplnujes. Na odpoledni sichte to probiha podobne, ale s rozdilem, ze behem toho vseho se jeste denne vytira. A jednou tydne se dela velky uklid jako myti oken a vytirani skladu. Tak ja jen, at si uvedomis, co prace prodavacky v malem obchode obnasi. Delala jsem ranni, odpoledni na 6 h. Cyklus byl tyden odpoledni plus sobota, tyden ranni a volny vikend. Prace byla makacka, ale me moc bavila. :dance: Navic v malych obchodech byvaji stali zakaznici, kteri to berou jako rodinny obchod, takze i ta atmosfera byla prijemna. Plus fajn kolektiv, takze jsme si uzily dost srandy. Ale samozrejme je to prace s lidma, ktere potkas i pri doplnovani, takze musis na to mit nervy, kdyz se te bude dospela pani ptat, co znamena jakkost, dalsi, jestli to zlute v sacku, na kterem jsou napsany citrony, tak jestli to jsou citrony, a kdyz jeden rohlik stoji 2.2o, tak kolik bude stat 1o rohliku. :lol: :mrgreen: Jinak taky jsem byla jak ty v nesnazich, prace v mem oboru nebyla, chtela jsem pracovat, ale do velkych obchodu jsem se nehrnula, tak jsem zacala obchazet, ale pozor obchazet osobne s zivotopisem, ty mistni obhody. Sef mi tehda rikal, ze inzeraty nedavaji ani na net, ani na pracak. Mimochodem mela jsem minimalni mzdu plus priplatky (jakesi premie za praci navic) a stravenky k tomu. ;) Ale vsude to chodi jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.21 20:55

@Capricorn61 zapomněla jsi na noviny :mrgreen: každé ráno zkontrolovat co přišlo s dodacím listem+ dohledat a vyřadit všechno, co se daný den vrací. A moje oblíbené vratné láhve, to je kolikrát chuťovka. Taky je ve spoustě obchodech, jako u nás, zásilkovna. Zas je fajn, že ta práce se střídá. Nemusí člověk sedět x hodin za kasou- doplňuje, sepisuje objednávky, kontroluje zeleninu, záruky, změny cen, komunikuje s obchodními zástupci, peče pečivo nebo řeší poruchy chlaďáků. Někteří lidé přijdou rádi prohodit pár slov. Jsou milí. A pak samozřejmě jsou i neoblibení zakazníci. Ti, co si myslí, že oni frontu stát nemusí a neodbytně obtěžují i když nejsou na řadě.

• Citovat
  • Upravit
2577
5.10.21 20:56

Jo a jeste jsem zapomnela - v malem obchode neni ochranka, takze hlidas zlodeje, ktere pak potkavas na ulici. :? Jednou na nas pravidelne po sichte porvavala skupinka, co tam chodila krast, nebylo to prijemne. Jinak jak nekoho nachytas pri kradezi, musis jednat. To je to nejhorsi, a nejvic mi to na te praci vadilo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
5.10.21 21:18
@Anonymní píše:
Menší řetězce, u nás coop, enapo, hruška. Otevřeno většinou 7-17 Dvě směny R/O. Coop tuším má i volné neděle, soboty jen dopoledne. V jednom z nich pracuju, prac doba R 6-14:30, O 10:30-18 +so 6-12 dvakrát za měsíc.

Bohužel vůbec nemáš pravdu. Občas chodím do jednoho COOPU a otevřeno 7-18h všední den. Víkendy 7-12h. Směny samozřejmě R/O ovšem s tím, že vždy jedna směna má víkend. Takže to znamená, že dělají 12 dní v kuse a pak mají 2 dny volna. O neplacených naprosto samozřejmých přesčasech nemluvě. Vůbec nedokážu pochopit jak tam někdo za takových podmínek může dělat. O hodně podprůměrné výplatě se nemá smysl bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.10.21 21:20
@Anonymní píše:
@Capricorn61 zapomněla jsi na noviny :mrgreen: každé ráno zkontrolovat co přišlo s dodacím listem+ dohledat a vyřadit všechno, co se daný den vrací. A moje oblíbené vratné láhve, to je kolikrát chuťovka. Taky je ve spoustě obchodech, jako u nás, zásilkovna. Zas je fajn, že ta práce se střídá. Nemusí člověk sedět x hodin za kasou- doplňuje, sepisuje objednávky, kontroluje zeleninu, záruky, změny cen, komunikuje s obchodními zástupci, peče pečivo nebo řeší poruchy chlaďáků. Někteří lidé přijdou rádi prohodit pár slov. Jsou milí. A pak samozřejmě jsou i neoblibení zakazníci. Ti, co si myslí, že oni frontu stát nemusí a neodbytně obtěžují i když nejsou na řadě.

U nas noviny delala nastesti vedouci. Ale doplnovat pivo byla makacka. A lahve, chutovka, oslintane, spinave, nejlepsi byly, kdyz je vracel bezdak. A dohadovat se s lidmi, co se vykupuje a co ne taky pecka. :lol: Jinak jo jo, jak prisel obchodak, hodina v prd.li. A jeste jsem nedodala, ze dost lidi se bude divat podradne, protoze obycejna prodavacka, co dela za minimalni mzdu, fuj na ni :poblion: Bohuzel i takovi lidi jsou. :roll: Ale ja to psala hlavne proto, aby kdokoliv, kdo si tuto diskuzi bude cist, a bude uvazovat o praci prodavace, at si uvedomi, zda na toto ma nebo nema. ;) Protoze nektere kolegyne doslova obtezovalo, ze prisel zakaznik, a jedna kolegyne se z te prace sesypala, ze je toho na ni moc, ze je pomala, a ze ji lidi s.rou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.21 21:22

@Capricorn61 ano, bohužel. Někdy má člověk strach. Kradl nám tu člověk, o kterém jsme se dozvěděli později, že jsme měli štěstí, že jen kradl. Sedí za přepadení. Také skupinky nepřizpůsobivých jsou velmi nepříjemné. Podivíni, alkoholici, lidi, co nerozumí ani zbla česky… dělali jsme první pomoc při epileptickém záchvatu, volali sanitu člověku, co se opilý skácel před obchodem a rozbil si hlavu brr. Člověk mnohdy vidí zajímavé životní osudy…

• Citovat
  • Upravit
2577
5.10.21 21:26

@kemeny13 Naprosta pravda, delala jsem mesic v coopu a vydrzet tech 12 dni bylo silene. Presne jak pises. Smeny byly delsi, tzn od rana cca od 5.3o do 13 h. A to nemluve o komunistickem vybaveni, mozna i predvalecnem vybaveni. :mrgreen: setrilo se tam, kde se dalo, takze zadne nove vybaveni. A to jeste se tam kontroloval nakup jedna polozka po druhe, jestli si clovek nahodou neprilepsil nebo neco neukradl (pritom kdyby chtel, tak by dovedl ukrast). :lol: Mimochodem ani monterky tam nemeli, jen zasteru. A napr u zeleniny se odepisovaly i slupky z cibule, co opadaly. A kde? Do sesitu, kde byly odpisy snad z 80 let :mrgreen: Do coopu fakt uz ne :lol:

Příspěvek upraven 05.10.21 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat