Prodavač směny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1213
5.10.21 21:30
@Capricorn61 píše:
@kemeny13 Naprosta pravda, delala jsem mesic v coopu a vydrzet tech 12 dni bylo silene. Presne jak pises. Smeny byly delsi, tzn od rana cca od 5.3o do 13 h. A to nemluve o komunistickem vybaveni, mozna i predvalecnem vybaveni. :mrgreen: setrilo se tam, kde se dalo, takze zadne nove vybaveni. A to jeste se tam kontroloval nakup jedna polozka po druhe, jestli si clovek nahodou neprilepsil nebo neco neukradl (pritom kdyby chtel, tak by dovedl ukrast). :lol: Mimochodem ani monterky tam nemeli, jen zasteru. A napr u zeleniny se odepisovaly i slupky z cibule, co opadaly. A kde? Do sesitu, kde byly odpisy snad z 8o let :mrgreen: Do coopu fakt uz ne :lol:

Víš, já když tam jdu občas něco koupit tak se lecčemu nestačím divit, ale co nepochopím nikdy proč si to ty ženský nechaj líbit. Spíš mi připadá, že jim to připadá normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.10.21 21:31
@Anonymní píše:
@Capricorn61 ano, bohužel. Někdy má člověk strach. Kradl nám tu člověk, o kterém jsme se dozvěděli později, že jsme měli štěstí, že jen kradl. Sedí za přepadení. Také skupinky nepřizpůsobivých jsou velmi nepříjemné. Podivíni, alkoholici, lidi, co nerozumí ani zbla česky… dělali jsme první pomoc při epileptickém záchvatu, volali sanitu člověku, co se opilý skácel před obchodem a rozbil si hlavu brr. Člověk mnohdy vidí zajímavé životní osudy…

Presne tak. A ruku na srdce - na to musis mit povahu a nervy. Ja se snazila vzdycky chovat ke vsem stejne. Proto ke me velmi radi chodili platit bezdaci, protoze jsem na ne nezvedala nos smradem, nebrala.si na zbozi a penize rukavice, a nepouzivala jeste pred nimi tunu desinfekce. Ano, volala jsem hned kolegyni a sla se oplachnout, ale proste jsem se snazila nedelat rozdily. A co mi treba slo proti srsti - prodavat lidem hnus. Napr jsme dostali krabice hnusnych susenek, proste nam nechutnaly, a lidi se ptali - jsou dobre, a ty.vis, ze je musis prodat kvuli zaruce, ale zaroven ti bylo blbe jim to prodat. Ja na to trik mela a fungoval, no psat ho nebudu :lol: nemusi vsichni vedet vse :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.10.21 21:33

@kemeny13 Tak co jsem tam delala ten mesic, tak tam byl kolektiv spis duchodkyn, tudiz to mely za par, tak to tam nejak vydrzi. A jedna mlada pry nemohla sehnat praci, no nevim, proc si nehledala jinou, a dalsi mlada mi prislo, ze je chlap zivil, tak co, ona si tam sla jen pokecat s babama (kolegynema). :D Ale vic jsem se o ne nestihla ani zajimat. Mesic je fakt kratka doba. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.21 21:37
@kemeny13 píše:
Bohužel vůbec nemáš pravdu. Občas chodím do jednoho COOPU a otevřeno 7-18h všední den. Víkendy 7-12h. Směny samozřejmě R/O ovšem s tím, že vždy jedna směna má víkend. Takže to znamená, že dělají 12 dní v kuse a pak mají 2 dny volna. O neplacených naprosto samozřejmých přesčasech nemluvě. Vůbec nedokážu pochopit jak tam někdo za takových podmínek může dělat. O hodně podprůměrné výplatě se nemá smysl bavit.

V čem vůbec nemám pravdu? Píšu, jak je to u nás, ne, jak je to všude :nevim: My třeba vůbec nesmíme dělat víc, než 6 dnů v kuse. Přesčasy zaplaceny máme. Výplata je nízká, to je u prodavaček známý fakt. Prodavač není lukrativní zaměstnání, to víme všichni. Člověk ho dělá většinou proto, že momentálně nic lepšího nemá.

• Citovat
  • Upravit
1213
5.10.21 21:37
@Capricorn61 píše:
@kemeny13 Tak co jsem tam delala ten mesic, tak tam byl kolektiv spis duchodkyn, tudiz to mely za par, tak to tam nejak vydrzi. A jedna mlada pry nemohla sehnat praci, no nevim, proc si nehledala jinou, a dalsi mlada mi prislo, ze je chlap zivil, tak co, ona si tam sla jen pokecat s babama (kolegynema). :D Ale vic jsem se o ne nestihla ani zajimat. Mesic je fakt kratka doba. :mrgreen:

Tak hlavně, že už jsi pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
5.10.21 21:44
@Anonymní píše:
V čem vůbec nemám pravdu? Píšu, jak je to u nás, ne, jak je to všude :nevim: My třeba vůbec nesmíme dělat víc, než 6 dnů v kuse. Přesčasy zaplaceny máme. Výplata je nízká, to je u prodavaček známý fakt. Prodavač není lukrativní zaměstnání, to víme všichni. Člověk ho dělá většinou proto, že momentálně nic lepšího nemá.

Tak je zvláštní, že Capricorn mi za pravdu dala. Popsala jsem situaci v COOPU kam občas chodím. A vím bezpečně, že se tam 12 dní v kuse dělá, přesčasy jsou zaplaceny možná z části aby se neřeklo, ale určitě ne vše. Vím např., že mají ranní do 14.30 a běžně chodí z práce mezi 16-16.30 a nejhorší je, že jim to připadá normální a mají pocit, že to dělají samy pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.10.21 21:54

@kemeny13 Jinak mozna, ze anonym dela v nejakem opravdu poctivem coopu, ale co vim, tak se vsude odrbavaji prestavky, jede se v kuse a nekdy se pri praci najis. A primo v tom coopu, kde jsem byla, tak rikali, ze je pronbem, ze se dela dyl (protoze od 5.3o do 13 h nevychazi 6 h), ale ze se to nejak neresi. Ale je fakt, ze za ru dobu se mohlo mnohe zmenit, nebo jednoduse jiny kraj, jini lidi. Mozna, ze anonym dela nekde, kde sef opravdu dba na zakonik prace. I to je mozne ;) Protoze kazdy vedouci je jiny, a jinak se chova k podrizenym. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
5.10.21 22:01
@Capricorn61 píše:
@kemeny13 Jinak mozna, ze anonym dela v nejakem opravdu poctivem coopu, ale co vim, tak se vsude odrbavaji prestavky, jede se v kuse a nekdy se pri praci najis. A primo v tom coopu, kde jsem byla, tak rikali, ze je pronbem, ze se dela dyl (protoze od 5.3o do 13 h nevychazi 6 h), ale ze se to nejak neresi. Ale je fakt, ze za ru dobu se mohlo mnohe zmenit, nebo jednoduse jiny kraj, jini lidi. Mozna, ze anonym dela nekde, kde sef opravdu dba na zakonik prace. I to je mozne ;) Protoze kazdy vedouci je jiny, a jinak se chova k podrizenym. ;)

Já tedy naštěstí zkušenost nemám, ale mám dojem, že nepsaná pravidla panují ve všech prodejnách daného řetězce stejná. Proč to píšu. Mám známou, která je z jiného řetězce i jiného oboru/ne potraviny/ a nestačím se divit co tam je za podmínky. Např. pravidelné školení ve svém volnu a samozřejmě neplacené a to není vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.21 22:11
@kemeny13 píše:
Tak je zvláštní, že Capricorn mi za pravdu dala. Popsala jsem situaci v COOPU kam občas chodím. A vím bezpečně, že se tam 12 dní v kuse dělá, přesčasy jsou zaplaceny možná z části aby se neřeklo, ale určitě ne vše. Vím např., že mají ranní do 14.30 a běžně chodí z práce mezi 16-16.30 a nejhorší je, že jim to připadá normální a mají pocit, že to dělají samy pro sebe.

Já jen znovu zopakuji, že popisuji, jak je to tady. Jinde to samozřejmě může být, a jistě i je, jinak. Tady v okolí konkrétně coopy vůbec nevedou nedělní prodej, tudíž těžko tu může někdo pracovat 12 dnů v kuse :nevim: neplacené přesčasy s kolegyněmi neděláme, i když vedení by zájem mělo :) ovšem s platem prodavačky člověk není natolik bohatý, aby si mohl dovolit dělat zadarmo. Pokud je stejného názoru 95% kolektivu dané prodejny, není v tomto případě co řešit.

• Citovat
  • Upravit
1213
5.10.21 22:21
@Anonymní píše:
Já jen znovu zopakuji, že popisuji, jak je to tady. Jinde to samozřejmě může být, a jistě i je, jinak. Tady v okolí konkrétně coopy vůbec nevedou nedělní prodej, tudíž těžko tu může někdo pracovat 12 dnů v kuse :nevim: neplacené přesčasy s kolegyněmi neděláme, i když vedení by zájem mělo :) ovšem s platem prodavačky člověk není natolik bohatý, aby si mohl dovolit dělat zadarmo. Pokud je stejného názoru 95% kolektivu dané prodejny, není v tomto případě co řešit.

Tak možná máte štěstí. A blahopřeji, že jste s kolegyněmi zajedno. Já vážně nedokážu pochopit, že si to nechají líbit, dělat bych to nemohla. Kéž by bylo víc uvažujících stejně jako Vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.10.21 22:27
@Anonymní píše:
Já jen znovu zopakuji, že popisuji, jak je to tady. Jinde to samozřejmě může být, a jistě i je, jinak. Tady v okolí konkrétně coopy vůbec nevedou nedělní prodej, tudíž těžko tu může někdo pracovat 12 dnů v kuse :nevim: neplacené přesčasy s kolegyněmi neděláme, i když vedení by zájem mělo :) ovšem s platem prodavačky člověk není natolik bohatý, aby si mohl dovolit dělat zadarmo. Pokud je stejného názoru 95% kolektivu dané prodejny, není v tomto případě co řešit.

Tak jestli nemate nedelni prodeje, tak to vysvetluje to, ze ja jsem z vetsiho mesta, a u nas je ten coop tam, kde neni pobliz dalsi obchod. Takze se jim oplati nechat otevrene. Jinak uvazuji, ze za mestem ve vesnici taky ma coop v nedeli zavrene. :)
Jinak delat zadarmo to se zkousi vsude :lol:
A co mi prijde hodne smutne je, ze stale lidi berou tuto praci jako podradnou. Pritom staci kdyz ma byt jeden zas..ny den zavreno kvuli svatku, a jak lidi sili, a leti do obchodu. Doufam, ze jednou se situace zlepsi. Nemusi si prodavacka tapetovat zachod bankovkama, ale aby delala za bidu, to ne.
Nechci znit jak vyzirka, ale kdyz jsem tehda zkusila pozadat o prispevek na bydleni, byl mi priznan. Tak to sveci o tom, ze mzda prodavacky opravdu neni dobra. :( Jinak by mi prece neprispivali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat