Práce na mateřské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2451
21.11.11 16:07

Práce na mateřské

Ahoj holky, potřebuji poradit, jde pracovat na mateřské aniž bych o mateřskou přišla??? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
21.11.11 16:17

ne, prý je to obdoba nemocenské, pracovat lze až při rodičáku, informace z OSSZ týden stará, taky mě to štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
21.11.11 16:18

Na materske si privydelavat nemuzes, az na rodicaku. Jedine tajne, nekde dostavat cerne penize, ale pozor na rozsirenou ceskou povahu - práskač - abys nemela zbytecne problemy. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.11.11 16:19

Můžeš pracovat libovolně, ovšem ne na té pracovní smlouvě, ze které čerpáš PPM a nesmíš dát dítě do zařízení na víc hodin, než je povoleno (to teď z hlavy nedám, ale je to málo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.11.11 16:19

aha, já jsme si do teď myslela, že to jde:-( Dokonce jsme našla na netu:
Při mateřské dovolené si může maminka přivydělat bez jakéhokoliv omezení jako zaměstnanec. Jedinou podmínkou je, že nesmí pracovat u stejného zaměstnavatele, kde pracovala před nástupem na mateřskou dovolenou. Vykonávat vlastní výdělečnou činnost však nelze.

a

Při rodičovské dovolené si lze přivydělat bez omezení. Je možná i samostatná výdělečná činnost. Je ovšem nutné zajistit po dobu práce dohled pro dítě jinou zletilou osobou. Podmínku celodenní péče o dítě splníte i tehdy, když bude Vaše dítě v jeslích, mateřské škole nebo jiném zařízení pro děti předškolních věku za předpokladu dodržení těchto podmínek:

dítě mladší 3 let navštěvuje jesle nejvýše 5 kalendářních dní v měsíci
dítě starší 3 let navštěvuje školku maximální 4 hodiny denně nebo 5 dní v měsíci

Při splnění těchto podmínek budete mít nárok na rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.11.11 16:20
terinka4444 píše:
ne, prý je to obdoba nemocenské, pracovat lze až při rodičáku, informace z OSSZ týden stará, taky mě to štve.

To je nějaká nová změna? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.11 16:22

hele, tak tady naprosto přesný popis, co lze

PENĚŽITÁ POMOC V MATEŘSTVÍ (PŘÍPADNĚ NEMOCENSKÉ V SOUVISLOSTI S PORODEM)

Při čerpání PENĚŽITÉ POMOCI V MATEŘSTVÍ nesmíte vykonávat tu činnost, ze které mateřskou čerpáte. Jste-li tedy osvč (osoba samostatně výdělečně činná) a zaměstnanec zároveň, můžete vykonávat svč a ze zaměstnání čerpat mateřskou, anebo vykonávat zaměstnání a ze svč čerpat mateřskou, anebo čerpat mateřskou ze zaměstnání i svč (pokud v obou splňujete podmínky pro mateřskou).
Během čerpání peněžité pomoci v mateřství si můžete zařídit další zaměstnání, např. brigádu, další pracovní poměr, založit si živnost. Není ale možné u jednoho zaměstnavatele STEJNÝ DRUH PRÁCE vykonávat a zároveň z něj čerpat mateřskou - tedy není možné být účetní, čerpat mateřskou a během ní si domluvit u zaměstnavatele brigádu jako účetní na dohodu o provedení práce (protože by šlo o tutéž náplň práce). Je ale možné si domluvit další pracovní poměr nebo dpč či dpp jako uklízečka u zaměstnavatele, u kterého čerpáte mateřskou jako účetní (jde o jiný druh práce).
U jiného zaměstnavatele stejnou činnost vykonávat můžete, podmínka o konkurenční doložce platí i zde. Čerpáte-li mateřskou jako OSVČ, nemusíte během mateřské činnost přerušovat, stačí ji nevykonávat (nefakturovat), nebo ji nevykonávat osobně - tedy vykonávat ji např. prostřednictvím svých zaměstnanců. To je podstatné zejména pro tatínky na krátkodobé mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.11 16:24
No já jsem OSVČ a z toho čerpám mateřskou, bohužel paní pozomněla říct, že bych mohla dělat něco jiného třeba na dohodu, není nad to, když úředníci dodají správné informace, ona vlastně nelhala, já na živnosťák pracovat nemohu, ale mohla bych si najít brigádu, to už ale neřekne :cert: :cert: :cert: mě tak štvou, s těmi neúplnými informacemi.
ivuska.h píše:
terinka4444 píše:
ne, prý je to obdoba nemocenské, pracovat lze až při rodičáku, informace z OSSZ týden stará, taky mě to štve.
To je nějaká nová změna? 8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
21.11.11 16:28

no tak to jsem z toho blázen. Jedná se mi o to, že od ledna nastupuji na mateřskou dovolenou. Mám nabídku spolupráce od jiné firmy než ve které pracuji, jde o práci z domova kdy si dítě pohlídám sama a nezabere mi mnoho času, avšak slušně si vydělá. Jde o úplně jinou pozici než ze které budu čerpat mateřskou u úplně jiného zaměstnavatele. Jde mi o to aby mi mateřskou nevzali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.11 16:35

pokud je jiný zaměstnavatek a jiný druh práce, tak by to mělo jít. Pracovat a pobírat mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
21.11.11 16:57
nulu86 píše:
no tak to jsem z toho blázen. Jedná se mi o to, že od ledna nastupuji na mateřskou dovolenou. Mám nabídku spolupráce od jiné firmy než ve které pracuji, jde o práci z domova kdy si dítě pohlídám sama a nezabere mi mnoho času, avšak slušně si vydělá. Jde o úplně jinou pozici než ze které budu čerpat mateřskou u úplně jiného zaměstnavatele. Jde mi o to aby mi mateřskou nevzali…

Ano, takto to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.11.11 17:14

U jiného zaměstnavatele můžeš :wink:
Během rodičáku to pak už nikdo neřeší, tam můžeš pracovat neomezeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
21.11.11 18:53
MonnyDee píše:
U jiného zaměstnavatele můžeš :wink:
Během rodičáku to pak už nikdo neřeší, tam můžeš pracovat neomezeně

u rodičáku ale musíš mít zároven postaráno o dítě. mně ji hlídává třeba babička a jsme všichni spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anikivvikina
17.9.12 22:20

shanim domaci praci

AHOJ, CHCI SE ZEPTAT MATE NEKDO NAKE ZKUSENOSTI S DOMACIMI PRACEMI, LEPENI OBALEK ATD.? DEKUJI ZA ODPOVED :lol:

• Citovat
  • Upravit
549
17.9.12 22:30
@anikivvikina píše:
AHOJ, CHCI SE ZEPTAT MATE NEKDO NAKE ZKUSENOSTI S DOMACIMI PRACEMI, LEPENI OBALEK ATD.? DEKUJI ZA ODPOVED :lol:

Myslím, že diskusí je tu o tom dost-opravdu jsem ještě nepotkala nikoho kdo by tuhle práci měl. Zkus jiný přivýdělek, můžu ti něco nabídnout, nebo se určitě ozve i jiná maminka ;) V případě zájmu mi napiš d SZ svůj mejl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat