Práce na mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce na mateřské
Ahoj holky, potřebuji poradit, jde pracovat na mateřské aniž bych o mateřskou přišla??? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ne, prý je to obdoba nemocenské, pracovat lze až při rodičáku, informace z OSSZ týden stará, taky mě to štve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na materske si privydelavat nemuzes, az na rodicaku. Jedine tajne, nekde dostavat cerne penize, ale pozor na rozsirenou ceskou povahu - práskač - abys nemela zbytecne problemy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš pracovat libovolně, ovšem ne na té pracovní smlouvě, ze které čerpáš PPM a nesmíš dát dítě do zařízení na víc hodin, než je povoleno (to teď z hlavy nedám, ale je to málo).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, já jsme si do teď myslela, že to jde:-( Dokonce jsme našla na netu:
Při mateřské dovolené si může maminka přivydělat bez jakéhokoliv omezení jako zaměstnanec. Jedinou podmínkou je, že nesmí pracovat u stejného zaměstnavatele, kde pracovala před nástupem na mateřskou dovolenou. Vykonávat vlastní výdělečnou činnost však nelze.
a
Při rodičovské dovolené si lze přivydělat bez omezení. Je možná i samostatná výdělečná činnost. Je ovšem nutné zajistit po dobu práce dohled pro dítě jinou zletilou osobou. Podmínku celodenní péče o dítě splníte i tehdy, když bude Vaše dítě v jeslích, mateřské škole nebo jiném zařízení pro děti předškolních věku za předpokladu dodržení těchto podmínek:
dítě mladší 3 let navštěvuje jesle nejvýše 5 kalendářních dní v měsíci
dítě starší 3 let navštěvuje školku maximální 4 hodiny denně nebo 5 dní v měsíci
Při splnění těchto podmínek budete mít nárok na rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
terinka4444 píše:
ne, prý je to obdoba nemocenské, pracovat lze až při rodičáku, informace z OSSZ týden stará, taky mě to štve.
To je nějaká nová změna? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hele, tak tady naprosto přesný popis, co lze
PENĚŽITÁ POMOC V MATEŘSTVÍ (PŘÍPADNĚ NEMOCENSKÉ V SOUVISLOSTI S PORODEM)
Při čerpání PENĚŽITÉ POMOCI V MATEŘSTVÍ nesmíte vykonávat tu činnost, ze které mateřskou čerpáte. Jste-li tedy osvč (osoba samostatně výdělečně činná) a zaměstnanec zároveň, můžete vykonávat svč a ze zaměstnání čerpat mateřskou, anebo vykonávat zaměstnání a ze svč čerpat mateřskou, anebo čerpat mateřskou ze zaměstnání i svč (pokud v obou splňujete podmínky pro mateřskou).
Během čerpání peněžité pomoci v mateřství si můžete zařídit další zaměstnání, např. brigádu, další pracovní poměr, založit si živnost. Není ale možné u jednoho zaměstnavatele STEJNÝ DRUH PRÁCE vykonávat a zároveň z něj čerpat mateřskou - tedy není možné být účetní, čerpat mateřskou a během ní si domluvit u zaměstnavatele brigádu jako účetní na dohodu o provedení práce (protože by šlo o tutéž náplň práce). Je ale možné si domluvit další pracovní poměr nebo dpč či dpp jako uklízečka u zaměstnavatele, u kterého čerpáte mateřskou jako účetní (jde o jiný druh práce).
U jiného zaměstnavatele stejnou činnost vykonávat můžete, podmínka o konkurenční doložce platí i zde. Čerpáte-li mateřskou jako OSVČ, nemusíte během mateřské činnost přerušovat, stačí ji nevykonávat (nefakturovat), nebo ji nevykonávat osobně - tedy vykonávat ji např. prostřednictvím svých zaměstnanců. To je podstatné zejména pro tatínky na krátkodobé mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivuska.h píše:terinka4444 píše:To je nějaká nová změna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak to jsem z toho blázen. Jedná se mi o to, že od ledna nastupuji na mateřskou dovolenou. Mám nabídku spolupráce od jiné firmy než ve které pracuji, jde o práci z domova kdy si dítě pohlídám sama a nezabere mi mnoho času, avšak slušně si vydělá. Jde o úplně jinou pozici než ze které budu čerpat mateřskou u úplně jiného zaměstnavatele. Jde mi o to aby mi mateřskou nevzali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud je jiný zaměstnavatek a jiný druh práce, tak by to mělo jít. Pracovat a pobírat mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nulu86 píše:
no tak to jsem z toho blázen. Jedná se mi o to, že od ledna nastupuji na mateřskou dovolenou. Mám nabídku spolupráce od jiné firmy než ve které pracuji, jde o práci z domova kdy si dítě pohlídám sama a nezabere mi mnoho času, avšak slušně si vydělá. Jde o úplně jinou pozici než ze které budu čerpat mateřskou u úplně jiného zaměstnavatele. Jde mi o to aby mi mateřskou nevzali…
Ano, takto to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U jiného zaměstnavatele můžeš ![]()
Během rodičáku to pak už nikdo neřeší, tam můžeš pracovat neomezeně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MonnyDee píše:
U jiného zaměstnavatele můžeš
Během rodičáku to pak už nikdo neřeší, tam můžeš pracovat neomezeně
u rodičáku ale musíš mít zároven postaráno o dítě. mně ji hlídává třeba babička a jsme všichni spokojeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
shanim domaci praci
AHOJ, CHCI SE ZEPTAT MATE NEKDO NAKE ZKUSENOSTI S DOMACIMI PRACEMI, LEPENI OBALEK ATD.? DEKUJI ZA ODPOVED ![]()
- Citovat
- Upravit
@anikivvikina píše:
AHOJ, CHCI SE ZEPTAT MATE NEKDO NAKE ZKUSENOSTI S DOMACIMI PRACEMI, LEPENI OBALEK ATD.? DEKUJI ZA ODPOVED
Myslím, že diskusí je tu o tom dost-opravdu jsem ještě nepotkala nikoho kdo by tuhle práci měl. Zkus jiný přivýdělek, můžu ti něco nabídnout, nebo se určitě ozve i jiná maminka
V případě zájmu mi napiš d SZ svůj mejl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit