Práce na ŽL a Úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce na ŽL a Úřad práce
Mám takový dotaz…bohužel jsem skončila před několika málo měsíci na ÚP…práci se hledám aktivně sama. Mám maturitu + praxi, bohužel dvě malé děti a po mateřské už mě do mé původní práce nevzali zpět a tak hledám něco nového. Oč jde…před týdnem jsem byla na povinné akci, kterou pořádá ÚP, byla to přednáška paní z České pojišťovny, prostě nábor nových zaměstnanců…já navíc dostala na místo „doporučenku“
Jenže je to klasika pojišťovací poradce, na ŽL, první měsíce hodně školení mimo město i přes noc, navíc se pojišťovně vlastně musíte „upsat“…jinak při předěžném odchodu od nich platíte storno poplatky.Jsem samoživitelka a nevím, ale příjde mi to jako velmi nejisté, se s malými dětmi pouštět do takového hazardu…potřebuji stálé místo, se stálým platem, navíc při školeních by mi neměl přes noc kdo pohlídat děti. A tak se ptám, vím, že na ÚP práci odmítnout nesmíte, jak je to ale s prací na ŽL? Může vás pracák nutit jít podnikat? Díky…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nena.Daconte neboj se a odmítni.. mě se stalo to samé, ale protože jsem sama s dítětem, tak jsem odmítla. Paní se mě jen ptala na důvod, tak jsem jí to řekla a bez problémů. Nemůžou Tě nutit podnikat, navíc tohle je velmi nejistá práce, mi paní na pracáku přímo řekla, ať se tam dojdu poptat, ale že mi to moc nedoporučuje, protože počáteční investice jsou dost velké (placení soc a zdrav, nejisté výdělky)..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš odmítnout třeba z důvodu péče o dítě, na školení si ho s sebou asi nevezmeš, nebo kdyby byla práce na noční třeba, taky bys mohla odmítnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na to pozor, mamka z tohohle nedávno vycouvala - bylo to teda u Generali, ale ono to je stejné - odešla až po sérii několikadenních školení a kurzu ČNB, ale obdobná pozice, i když jim to řekli až po dlouhé době, původně měla být normálně na pobočce v kanceláři
. Jinak o obsahu práce se ani snad nebudu zmiňovat, boom byl někdy před 15 nebo 20 lety, takže pokud chceš někde běhat, shánět, vnucovat, obtěžovat, tak směle do toho
.
Myslím si, že toto není klasická pozice, takže by se to vztahovat nemělo, ale zkontaktovala bych se přímo s nějakým vedoucím ÚP anebo má přímo MPSV linku - je to na stránkách, tam poradějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, prostě můžeš odmítnout z vážných důvodů. Nemůžeš přijít a říct, že se Ti do toho nechce, ale pokud pečuješ o děti a ta práce je s tím neslučitelná, tak to odmítni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No kdyby tě do toho nutili, tak se můžeš z úřadu práce odhlásit - nejdříve v prvním týdnu měsíce. Ale musíš se opět přihlásit nejpozději poslední týden téhož měsíce, abys nebyla dlužná na zdravotním. Takhle ti UP proplatí zdravotní… vím že to tak dělali lidi, které nutili dělat veřejně prospěšné práce zadarmo (nikdo jim ani neuhradil jízdné, prostředky pro vykonávání práce - tak byli lidi akorát ještě více v mínusu a mohli se na to tak akorát vyprdnout. Sranda byla, když to ústavní soud prohlásil za protiústavní a ty lidi ještě odškodňovali.)
Návod na ty prospěšky je tady: http://imgload.info/…4514323b.jpg
nejspíš to bude stejný princip. Každopádně první zkus odmítnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit