Daly byste výpověď matce samoživitelce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dali byste výpověď matce samoživitelce?
Myslím, že všichni napíšete, že rozhodně ne.
Popíšu o co jde.
Zkuste se vžít do pozice zaměstnavatele.
V práci máme asistentku, paní se dvěma předškolními dětmi, šéf jí chce dát výpověď, protože je neustále s dětmi na ošetřovačce.
Má to těžké, je sama a děti chytnou kdeco, to je všem jasné.
Ona je minimálně týden každý měsíc (už skoro rok) doma.
Nebyla by to klasická výpověď, ale neprodloužení smlouvy, smlouva ji končí v říjnu.
Já se snažím ho přesvědčit, aby jí dal šanci, nevím, jak to dopadne.
Co byste udělali vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neni mozne, aby cast prace vykonavala z domova? Takhle se to hodne snazi resit v zahranici
- Citovat
- Upravit
Z pozice zaměstnavatele by mi to vadilo. Z pozice že jsem také máma by mi to vadilo… Obávám se, že lepší odpověď milá Lenko nedostaneš
- Citovat
- Upravit
Kvůli nemocem dětí asi ne, pokud jinak svou práci vykonává v pořádku - spíš bych se jí pokusila požádat, zda si nemůže najít nějakou paní/náhr. babičku na hlídání. Takto to vyřešila má kamarádka.
Ale nejsem v pozici zaměstnavatele, kterému častá absence člověka může působit potíže. Zažili jsme maminu od dítěte, která s ním byla 2 týdny z měsíce doma - taktéž pravidelně. A ačkoli jsme věděli, že za to nemůže, tak neustále za ní někdo musel vykonávat její práci a někdy to byl opravdu mazec. Trvalo to jen půl roku, pak se holčička asi již adaptovala na školku
.
- Citovat
- Upravit
@Lenka002 píše:
Myslím, že všichni napíšete, že rozhodně ne.
Popíšu o co jde.
Zkuste se vžít do pozice zaměstnavatele.
V práci máme asistentku, paní se dvěma předškolními dětmi, šéf jí chce dát výpověď, protože je neustále s dětmi na ošetřovačce.
Má to těžké, je sama a děti chytnou kdeco, to je všem jasné.
Ona je minimálně týden každý měsíc (už skoro rok) doma.
Nebyla by to klasická výpověď, ale neprodloužení smlouvy, smlouva ji končí v říjnu.
Já se snažím ho přesvědčit, aby jí dal šanci, nevím, jak to dopadne.
Co byste udělali vy?
asistentka znamena sekretarka? Je pro firmj velky problem, kdyz je tyden doma? Nemuze cast sve prace delat z domova? Snazila bych se s tom smirit, ze cast mesice neni v praci a uspusobit ji praci tak, aby mohla pracovst z domova a jeji absence by pak nebyla pro sefa problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli do toho máš co mluvit, nešlo by to vyřešit nějak jinak? Nevím, co přesně u vás znamená „asistentka“, ale rozvedená kamarádka má po dobu nemoci dítěte home office, nebo chodí do práce navečer, když se vrátí její matka z práce a pohlídá malýho, a je tam až do noci. Jinak k otázce - nejsem v pozici zaměstnavatele, ale neměla bych z toho dobrý pocit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jednu stranu chápu zaměstnavatele, ale na druhou stranu chudák ženská. Bohužel děti jsou děti a neporučíš tomu aby nebyli nemocní. At jím zkusí dávat nějaké vitamíny nebo něco takového aby vydrželi. Nám to pomohlo hodně. Bohužel doba je zlá a o to horší je když je samoživittelka. Co zkusit navrhnout šéfovi jí dát smlouvu na půl roku a jí na to upozornit, že pokud to tak půjde dál tak už jí prodlužovat nic nebude. třeba se to zlepší. Jen překlenout to období kdy jsou děti pořád nemocné. To je prý většinou s nástupem do školy. Ve školce je to hrozný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pro nemocný děti kolegyň měla pochopení, ale nejsem zaměstnavatel, jsem spíš ten zaměstnanec, co to oddřel. Tak jen doufám, že až se vrátím do práce, tak se mi mé chování vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když někde dělá asistentku, je potřeba být při ruce…
nebo ať ji přeřadí na jinou funkci, kde to tolikvadit nebude
- Citovat
- Upravit
No, asi hodně záleží na tom, co je to za zaměstnavatele a kolik práce za ní musí dělat ostatní… Pokud je to práce, která počká (i když to asi u asistentky není) a udělá si ji až přijde, případně si ji bere domů, pak bych ji smlouvu prodloužila, ale pokud 25-50% práce za ní dělá někdo jiný, tak takového člověka fakt jako zaměstnavatel nepotřebuju a smlouvu bych prostě neprodloužila. A pokud to trvá už rok, tak by mi chyběla i snaha tyhle absence nějak řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla by mít pozici, kde to nevadí. Kamarád by taky vyprávěl, že u nich jedna mamina samoživitelka je doma každý měsíc tak 14 dní. Ale už se mu to nezdá, protože si bere neschopenku i na sebe a přitom den předtím vypadá zdravě. Ale zatím to nikdo neřeší, svoje si udělá i doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že zaměstnavateli častá absence zaměstnance vadí. Chápu, že práci chybějícího zaměstnance musí udělat někdo jiný. Takže bych poradila čsto absentující zaměstnankyni, že by to měla urychleně řešit. Já bych se v tomto postavila za zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco jako sekretářka, z domova to nejde dělat.
Když chybí, musí jiná asistenka za ní zaskočit, část práce si dělá její přímý nadřízený, ten je z toho dost otrávený, nicméně velkému šéfovi neřekl, aby ji propustil. Víceméně doufá, že to přejde a děti si na školku zvyknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych výpověď dala, proč ne? Zaměstnanec je tam od toho, aby pracoval a když 25% času promarodí doma, tak to si zaměstnavatel může najít někoho, kdo tu práci bude dělat 100% času
. Je to kruté, ale na její místo se třesou další, kteří by rádi pracovali a pracovali by více, jak ona…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit