Práce, nebo rodina?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
971
7.10.12 08:32

práce nebo rodina

Už to řeším pár měsíců a měla jsem pocit, že jsem už rozhodnutá jít do práce, ale pořád váhám. Mám mateřskou na tři roky a chtěla jsem si do tří let pořídit druhé. Ale kolegyně z práce, co nastoupila po mě se rozhodla skončit v práci už od nového roku. A tak jsem se chtěla vrátit na svoje místo, když to tak dopadlo. Byla jsem tam moc spokojená. Ale malá teprve tento týden měla dva roky. A tak bych musela sehnat někoho na hlídání. Sestra by mi pomohla je na mateřské, ale celý týden bych jí malou na krku nechat nechtěla, protože teď se začali snažit o druhé. A tak by mě zajímaly zkušenosti maminek, co měly paní na hlídání. A taky zkušenosti maminek, které byly v podobné situaci a jak se rozhodly a zda nelitovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
7.10.12 08:43

Ahoj, vracela jsem se do prace, kdyz byl male rok a dva mesice…

Vm, ze to neni idealni, ale me to doma „nicilo“… Ted, kdyz je male dvacet jedna mesicu do prace chodit musim, protoze jsme zustaly samy a z rodicovske bychom nevyzily ani nahodou.

Sice mi hlida babicka, ale kdybych musela, urcite bych nejakou tu pani na hlidani zacala resit. A do dkolky nebo do jeslicek ti ji na par dni v tydnu (treba dva az tri) nevezmou? A zbytek ta segra?

PRACE URCITE NELITUJU. Jsou chvilky, kdy to zamrzi, ale ted se na to bohuzel musim divat jako na nutnost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
7.10.12 08:48
@Ivoušek3 píše:
Už to řeším pár měsíců a měla jsem pocit, že jsem už rozhodnutá jít do práce, ale pořád váhám. Mám mateřskou na tři roky a chtěla jsem si do tří let pořídit druhé. Ale kolegyně z práce, co nastoupila po mě se rozhodla skončit v práci už od nového roku. A tak jsem se chtěla vrátit na svoje místo, když to tak dopadlo. Byla jsem tam moc spokojená. Ale malá teprve tento týden měla dva roky. A tak bych musela sehnat někoho na hlídání. Sestra by mi pomohla je na mateřské, ale celý týden bych jí malou na krku nechat nechtěla, protože teď se začali snažit o druhé. A tak by mě zajímaly zkušenosti maminek, co měly paní na hlídání. A taky zkušenosti maminek, které byly v podobné situaci a jak se rozhodly a zda nelitovaly.

Neporadím, ale naprosto tuhle situaci chápu.
Já jsem nasupovala do práce, když bylo dceři 9.měsíců, ale jen na částečný úvazek a převážně noční - s manželem jsme se zvládali střidat. Problém nastal, když bylo některé z dětí náhle nemocné (manžel odmítal hlídat dusící se dítě a taky po noční to neyl žádný med). Ale to se řeší mi později se školkou…
Kolotoč práce-rodina… bývá problém to skloubit tak, aby všichni byli opravdu spokojeni.
Já jsem nakonec odešla z práce a jsem doma (věnujeme se pěstounské péči) a jsme spokojeni všichni :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
7.10.12 08:53

Na školku je ještě malá, tam jí u nás vezmou až o tří let. A díky tomu, že je narozená v říjnu, tak nemám jistotu, že jí vezmou příští rok. Ségra hlídat může, ale trochu mám strach, protože malá je docela opička a máme problémy s usínáním, tak mám strach, že bude dělat problémy a bude narušovat režim sestře s malým. A taky se obávám toho jejího těhotenství a do toho starat se o dvě děti. Moje máma mě od toho odrazuje, že si mám pořídit druhé, že už nejsem nejmladší. Je mi 32. Většina mých známých mě odrazuje od návratu do práce, že už se mi chtít podruhé na mateřskou nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
7.10.12 08:59

@Brusiinka* To fakt před váma smekám.
@Barca12345 A kdyby jsi neřešila finanční stránku, bylo by rozhodnutí jiné?

Ještě musím dodat na jaře začínáme stavět, ale bude stavět firma. A co se týká finanční stránky, tak to pro nás není tak důležité, abych se vrátila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101509
7.10.12 09:02
@Ivoušek3 píše:
Moje máma mě od toho odrazuje, že si mám pořídit druhé, že už nejsem nejmladší. Je mi 32. Většina mých známých mě odrazuje od návratu do práce, že už se mi chtít podruhé na mateřskou nebude.

Jo, tak to poslední bych promyslela, to je fakt :think: Jinak já se do práce částečně vrátila hned po mateřské, tj. v tom půl roce dítka, ale mám práci, která jde dělat z domu, takže jsem tam fyzicky jezdila pouze na 1 den v týdnu, hlídal partner a pak babička, teď budou malému 2 roky a mám domluvenou na 2 dny v týdnu soukromou školku.
Plus čekáme druhé, tak jsem zvědavá jak to půjde dál. Nicméně pokud je povaha tvé práce taková, že nejde ani částečně z domu, tak bych do toho při plánování druhého asi nešla, nebo tedy jen na částečný úvazek a s tím, že tahle varianta je ve hře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101509
7.10.12 09:03

@Ivoušek3 U mě by rozhodnutí jiné nebylo… akorát bych možná zvolila kratší úvazek, ale určitě bych alespoň nějaký chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.10.12 09:08

Ne, rozhodnuti by nebylo jine, ani kdyby me netlacila financni stranka, mozna bych chodilo do prece trochu mene, ale toto je hodne i o povaze… a i kdyz dcerku miluju nadevse, a kdyby to spatne snasela, byla bych to schopna obetovat - ale myslim i na sebe, abych mohla dcerce poskytnout harmonii a klid, musim i ja byt v pohode s to jsem doma nebyla… :,(

Mame kavarnu, prozatim to rozjizdime a nechceme platit cizi holu tam mam jednu smenu… do budoucna bych chtela jeste jednu kavarnicku primo u nas ve meste a pak uz si budu jen valet sunkyyyyyy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21501
7.10.12 09:19

U mladšího jsem se vracela v jeho 8 měsících na zkrácený úvazek a měla jsem chůvu a hospodyni v jednom. bylo to úžasné a byli jsme spokojení všichni. jinak s tím návratem na mateřskou bych to až tak strašně neviděla. u starší jsem pracovala od jejího roku a víc jak rok dokonce na plný úvazek. a nebyl problém vrátit se na mateřskou s druhým ;-)
takže pokud tě to doma nenaplňuje a cítíš potřebu změny, tak bych pořešila hlídání a vyrazila do práce. zkus se i domluvit na práci z domova, ať máš třeba možnost být přes den s dítětem a pracovat chvilku večer až usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
7.10.12 09:27

Pracuji na účtárně a práce nejde dělat z domu. Asi to zkusíme a uvidíme, jak to bude malá a ségra zvládat. Zkusím sehnat někoho ještě na hlídání, aby sestru nekleplo. :lol: A když to nepůjde, tak se vrátím domů, ale budu mít dobrý pocit, že jsem to alespoň zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.10.12 09:32
@Ivoušek3 píše:
Pracuji na účtárně a práce nejde dělat z domu. Asi to zkusíme a uvidíme, jak to bude malá a ségra zvládat. Zkusím sehnat někoho ještě na hlídání, aby sestru nekleplo. :lol: A když to nepůjde, tak se vrátím domů, ale budu mít dobrý pocit, že jsem to alespoň zkusila.

Presne, vlastne nemas co ztratit… :kytka:

Pokud mala sestru zna, nemyslim si, ze by meli extra problem, mozna s tim spinkanim, ale male deti jsou tvarne a melo by se to poddat! :kytka:

Ja jsem zrovna v praci a ac bych to nemela psat, uzivam destive nedele, kdy nemam zadne lidi, prekladam si knihu a datluju do pocitace! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.10.12 09:37

Já půjdu do práce v pěti měsících dítěte, máme jen 20 týdnů mateřské dovolené. Malá půjde v šesti měsících do jeslí, měsíc jí bude hlídat moje maminka.

Ne že bych šla s nadšením, ale holt to tak je. Dva roky bych to stejně doma asi nevydržela.

• Citovat
  • Upravit
4387
7.10.12 10:19

Ahoj,
ja na dalsi pondelok nastupujem do prace na plny uvazok. Mala bude mat akurat 1,5 roka a pojde do jasliciek.
Len ta adaptacia…to su dobre stresy :roll:
Do prace ist chcem, doma ma to uz nebavi..zima na materskej je pre mna strasna. Proste uz som citila, ze do prace musim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
7.10.12 10:28

Holky jste zlaté, hned mám lepší pocit jít do práce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.10.12 10:35

Pro uklidnění zakladatelky - v mém okolí šly do jeslí i tříměsíční dětičky. Ve Francii je to běžné a maminky tvrdí, že jsou spokojené.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat