Práce od 9 do 18 hodin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@EvieK píše:
Já dělám krátký, dlouhý dvanáctky. Takže ranní, noční.
A pohoda, vše zvládám. Ale zase mám chlapa, který se na všem podílí, takže není co nestíhát. Jsem v praci a on uvaří, vypere, vysuší o malou je nejlépe postaráno, jinak hlídá babička..
Jinak řešíš domácnost - partner snad neco zastane, ne? Má taky ruce a nohy.
Za mě jsou ty dvanáctky lepší, než každý den, to si nedokážu představit, malá by mi teda chyběla.
Pokud si myslíš, že to zvládneš jdi do toho.
Budeš mít celý víkend pro dítě. Zajdete někam na výlet třeba.
Musíš se na to cítit.
Tohle je časově nejblbější pracovní doba pro ženskou s malým dítětem. To i ten krátký, dlouhý týden, za předpokladu, že manžel či babičky vyzvednou, je mnohem lepší. Tato doba je špatná i na různé vyřizování na úřadech, chození po doktorech, do banky. Také jsem měla možnost takto pracovat, ale jen do 16 hodin každý den. S dojížděním by to bylo stejně déle. Raději jsem si vybrala dvakrát týdně do 18 a zbytek do půl třetí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shadowbabe píše:
Do toho bych nešla, dělávala sem po 1. dítěti 12tky a v ty volné dny si navařila a uklidila dle potřeby. Když sem měla směnu, nezvládala sem nic. Teďka máme dítě druhé, byly mu nedávno 2 roky a řeším, kam potom půjdu. Asi zase ty 12tky 🤷🏻♀️
Když jsou volné dny po 12tce, tak si člověk může vzít dítě z MŠ aj pěkně po O
Ty 12 a krátký, dlouhý týden nejsou úplně marný, pokud máš někoho kdo obstará děcka, když jsi v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chodila do práce 7-16.30. Holka byla ve školce 6.30-17.00. Vyzvedávala jsem jí max 15min předem. Spíš těsně před koncem. Byl to mazec, ale i tak jsme to dali. O co míň bylo caso, o to víc jsme si ho užili a neřešili blbosti. Úklid jsem dělala když šla spát. Ale byly jsme samy dvě, tak to bylo na půl hoďky max
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Já chodila do práce 7-16.30. Holka byla ve školce 6.30-17.00. Vyzvedávala jsem jí max 15min předem. Spíš těsně před koncem. Byl to mazec, ale i tak jsme to dali. O co míň bylo caso, o to víc jsme si ho užili a neřešili blbosti. Úklid jsem dělala když šla spát. Ale byly jsme samy dvě, tak to bylo na půl hoďky max
Nevím, jak u vás, ale u nás ve školce nám to dávali sakra znát, že je tam dítě nejdéle, vyzvedávané mezi posledními a ráno zase, že je tam nejdřív. Nejraději měli děti, které chodily po obědě domů a ráno tam přišly až v osm. A to tam naše dítě takto bylo dlouho je dvakrát týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Ty 12 a krátký, dlouhý týden nejsou úplně marný, pokud máš někoho kdo obstará děcka, když jsi v práci.
Jo, tady zastal chlap, je OSVČ. Nebylo to přesně krátký / dlouhý, to sem dělávala za svobodna v gastru. Což je klasika, že jo
Ale když je žena sama a nebo má muž směny, tak je jasný, že 12tky dělat nemůže. Mnohdy ani nechce, skrz volný víkendy apod.
- Citovat
- Upravit
@Da12 píše:
Nevím, jak u vás, ale u nás ve školce nám to dávali sakra znát, že je tam dítě nejdéle, vyzvedávané mezi posledními a ráno zase, že je tam nejdřív. Nejraději měli děti, které chodily po obědě domů a ráno tam přišly až v osm. A to tam naše dítě takto bylo dlouho je dvakrát týdně.
Pamatuju takhle naší MŠ, byla tam maminka, která byla doma s mladším a starší byl v MŠ snad mezi prvními a odcházel mezi posledními. Této to bylo dáváno najevo, když byla žena i muž pracující, dívalo se na to jinak. V tvém případě bych se asi ozvala ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky mam praci 9-17:30 kazdy den, cekam vzdy na vikend, doktory resim propustkami, ale pokud potrebuju neco v bance, nebo nekde kde jsou stejne jako ja mam pracovni dobu, casto prave ve meste je vetsina otviracek po-pa 9-17, tak nemam sanci si moc cokoli vyridit, do banky se snazim jit uz pulroku. Ma to sve pro i proti. Zase nechtela bych smeny, ktere konci pozdeji nez v 18h. To je zlo. Muj chlap ma taky po-pa zacina driv a konci uz v 16 vetsinou. Kvuli tomu ze ma taky volne vikendy, tak nam to takto vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se kvuli prac dobe do prace po RD nevratila..ofiko 9-18, coz uz by mi vadilo samo o sobe a realita byla samozrejme mnohem horsi…podle me to jde skloubit, kdxz se postara partner, ale ja to nechci, chci se sve dite videt i pres tyden a ne chodit domu, kdyz uz spi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Da12 píše:
Já byla samoživitelka, takže možná měli soucit
Já se tam nezdržovala, dítě jsem ani nepřevlíkala, max přezula z bačkůrek. Ale dost často jsem jí měla v šatně už připravenou. Jinak to prostě nešlo.
Teď ve školce pracuji a jo, přesně takové děti litují. Ale rodičům se to nedává sežrat, pokud vyzvedávájí do pěti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK partner něco zastane. Takhle by na něj připadlo vyzvedavani že školky a odpolední venčení psa v týdnu kdy má ranni. Při odpolední by toho zas tolik neudělal, to si přispí, na 12tou oběd a maže do prace. V domácnosti zastane jen to nejnutnější, ale nevaří. 12ky bych teda určitě nechtěla, zas tam je aspoň ten krátký týden, kdy je dost času vše dohnat, ale úplně si to neumím představit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helca83 bohužel ráno nemůžu začít před 9. Ptala jsem se na to a je to pevně dané, nepočítá se do pracocni doby ani to, že tam mám být už v půl 9, abych si vše připravila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Já byla samoživitelka, takže možná měli soucitJá se tam nezdržovala, dítě jsem ani nepřevlíkala, max přezula z bačkůrek. Ale dost často jsem jí měla v šatně už připravenou. Jinak to prostě nešlo.
Teď ve školce pracuji a jo, přesně takové děti litují. Ale rodičům se to nedává sežrat, pokud vyzvedávájí do pěti
A cim to tedy je ze takove maminky na RD proste toho starsiho tam davaji mezi prvnimi a vyzvedavaji mezi poslednimi?? Diteti se tam libi?? Me to prijde strasna skoda ze je s ditetem mene, kdyz si ho klidne muze vyzvednout drive.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrg píše:
@Helca83 bohužel ráno nemůžu začít před 9. Ptala jsem se na to a je to pevně dané, nepočítá se do pracocni doby ani to, že tam mám být už v půl 9, abych si vše připravila.
Upřímně, na takovou praci bych se zvysoka… Zkouset na me nekdo, ze v praci musim byt o pul hodiny driv a nehodlá mi tuto dobu pocitat, tak mu reknu neco v tom smyslu, ze nejsem ani dement ani zoufalec a at si hleda jiného, ktery s sebou necha orat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zudina na ještě kratší úvazek se netvařili, že už takhle svýma dřívějšíma odchodama budu pridelavat práci jiným. Při polovičním úvazku už by museli hledat ještě někoho ke mně (zas na poloviční). Doufala jsem, že to půjde i na HO a to rozhodně odmítli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, na takovou praci bych se zvysoka… Zkouset na me nekdo, ze v praci musim byt o pul hodiny driv a nehodlá mi tuto dobu pocitat, tak mu reknu neco v tom smyslu, ze nejsem ani dement ani zoufalec a at si hleda jiného, ktery s sebou necha orat.
Presne tak. My teda musime zacit presne v 8 (pripadne jiny cas, jedna se o smeny), ale nemusime tam byt pul hodiny predem, jen cca 10 minut na zapnuti pc a vseho - a prihlaseni do systemu, tim se kontroluje dochazka.
Jinak zakladatelko, jestli se ti libi pracovni napln tak bych to zkusila kor kdyz nemas nic jineho. Kdyz nebude vyhovovat tak proste odejdes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit