Práce od 9 do 18 hodin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce od 9 do 18
Ahoj, zajímá mne, zda některá pracujete v rozmezí od 8:30 do 17-18:00 a jak se Vám to daří skloubit s rodinným životem. Od září se mám vrátit z RD, ovšem nejsou ideální podmínky pro návrat do předchozího zaměstnání. Mám za sebou pohovor a právě mi běží lhůta na rozmyšlenou, zda o práci stojím. Pracovní doba by byla oficiálně od 9, ale vyžadují přítomnost už v půl 9. To by nebyl problém, školka je otevřena od půl 7. Ale konec pracovní doby v pondělí v 6 večer, další dny v 5 a pátek tedy ve 3. Vyzvedávat ze školky by mohl partner. Ale kvůli směnám pouze 2 týdny v měsíci, další 2 týdny bych musela končit už ve 4 odpoledne. Dostala jsem se tak dle jejich časového rozvrhu na 30h/m a tedy zkrácený úvazek ![]()
Na jednu stranu si říkám, že by to mohla být dobrá pracovní příležitost a možnost se posunout někam dál. Na druhou mi vadí, že bych měla zkrácený úvazek a přesto byla celý den pryč. ![]()
Dotaz je tedy - Jak se vám podařilo skloubit rodinu a práci? Fungujete některá tak, že domů z práce chodíte denně až po 5 hodině? Přijde mi, že bych pak neměla čas na dítě (3roky), natož domácnost. Práce by mne bavila, peníze by kvůli zkrácenému úvazku nebyli žádný zázrak.
Další - je, že to je jediný pohovor, který jsem absolvovala a to už měsíc rozesílám životopisy. Takže už mám pocit, že musím vzít cokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Mrg píše:
Ahoj, zajímá mne, zda některá pracujete v rozmezí od 8:30 do 17-18:00 a jak se Vám to daří skloubit s rodinným životem. Od září se mám vrátit z RD, ovšem nejsou ideální podmínky pro návrat do předchozího zaměstnání. Mám za sebou pohovor a právě mi běží lhůta na rozmyšlenou, zda o práci stojím. Pracovní doba by byla oficiálně od 9, ale vyžadují přítomnost už v půl 9. To by nebyl problém, školka je otevřena od půl 7. Ale konec pracovní doby v pondělí v 6 večer, další dny v 5 a pátek tedy ve 3. Vyzvedávat ze školky by mohl partner. Ale kvůli směnám pouze 2 týdny v měsíci, další 2 týdny bych musela končit už ve 4 odpoledne. Dostala jsem se tak dle jejich časového rozvrhu na 30h/m a tedy zkrácený úvazek
Na jednu stranu si říkám, že by to mohla být dobrá pracovní příležitost a možnost se posunout někam dál. Na druhou mi vadí, že bych měla zkrácený úvazek a přesto byla celý den pryč.
Dotaz je tedy - Jak se vám podařilo skloubit rodinu a práci? Fungujete některá tak, že domů z práce chodíte denně až po 5 hodině? Přijde mi, že bych pak neměla čas na dítě (3roky), natož domácnost. Práce by mne bavila, peníze by kvůli zkrácenému úvazku nebyli žádný zázrak.
Další - je, že to je jediný pohovor, který jsem absolvovala a to už měsíc rozesílám životopisy. Takže už mám pocit, že musím vzít cokoliv.
Já dělám krátký, dlouhý dvanáctky. Takže ranní, noční.
A pohoda, vše zvládám. Ale zase mám chlapa, který se na všem podílí, takže není co nestíhát. Jsem v praci a on uvaří, vypere, vysuší o malou je nejlépe postaráno, jinak hlídá babička..
Jinak řešíš domácnost - partner snad neco zastane, ne? Má taky ruce a nohy.
Za mě jsou ty dvanáctky lepší, než každý den, to si nedokážu představit, malá by mi teda chyběla.
Pokud si myslíš, že to zvládneš jdi do toho
.
Budeš mít celý víkend pro dítě. Zajdete někam na výlet třeba
.
Musíš se na to cítit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle byvala typicka pracovni doba v me praci pred detmi, klidne i do 19 hod a dale. Na druhou stranu se firma chlubi klouzavou pracovni dobou, cili oficialne je moznost prijit rano drive, ale ze to neni uplne efektivni, je vec jina.
Taky se mam vracet po RD a budu to resit zkracenym uvazkem max 25 hodin tydne a i tak se bojim, ze realne tech hodin bude mnohem vic; konkretne hodlam chodit pondelky od rana do 14:30, uterky a stredy na cely den (vyzvedavat bude manzel), ctvrtky a patky chci volno, obstarat domacnost a byt s detmi (realne pocitam ze patky budu delat z domu).
Ty asi rano driv zacinat nemuzes, ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem to měla podobně za svobodna (9-17:30) a dost mě to prudilo už tehdy (byť moc hezká práce i peníze). Léto sice bez problému, člověk stíhal i nějakou tu kulturu a fitko si dal ráno, ale zima byla děsná, za tmy tam a za tmy zpátky.
Trochu lepší to bylo na plné HO, na kterou jsem pak po půl roce přešla, ale furt to bylo celkem omezující. Teď bych do toho už nešla.
Jinak myslím, že nemusíš brát první nabídku, měsíc shánění práce není zas tak dlouhá doba, zatím je furt hodně dobrá situace na trhu pro uchazeče (to, že ti pár věcí nevyšlo, nemusí nic znamenat), fakt nejsou lidi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja zacala pracovat po navratu po detech na plny uvazek s tim, ze kazdy den cca 8:30-17 (vyzvedaval manzel) a mela jsem pocit, ze deti temer nevidim a odpoledne to vzdy bylo hrozne uspechane…domluvila jsem se na zkracenem uvazku. Koncim ted 15:30 a je to o dost lepsi.
A nevim, v jakem regionu a oboru hledas, ale po mesici bych rekla ze fakt nemusis brat neco, co ti uplne nevyhovuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem s dvema detma na zkráceném úvazku 11 let a nemenila bych, ale u nas byla skolka i druzina do peti a pracovni doba - ac klouzava - taky do peti.
Nemusis brat hned prvni misto nebo muzes zkusit a zkusebku 3 mesice mas od toho, abys zjistila, zda ti to vyhovuje nebo ne..
- Citovat
- Upravit
Já si to s malým dítětem nedokážu představit- pracuju na HO 7-15:30 (občas jdu do kanclu) ale je fakt ze jsem jediná kdo vodí a vyzvedava ze školky, kdybych měla chlapa co pomáhá možná by se to dalo zvládnout. Navíc malý byl minuly rok polovinu času nemocný takže nebýt HO byla bych porad na OCR. A nemůžeš si dat ten úvazek ještě kratší? Třeba do 15h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si tohle zkusila v bývalé práci. V půl 7 jsem odcházela z baráku, do školky vodil manžel. Sice jsem měla končit v 15:30, ale to jsem nestihala. Minimálně do těch 17, 17:30 jsem tam byla každý den. Často i déle. Manžel by tedy musel vyzvedavat i kdybych končila v půl 4, protože takhle nám končila i školka. A za mě už nikdy víc. Ten čas s malým mi protekl za ten necelý rok tohoto tempa mezi prsty. Skřípalo to doma. Aspoň jsem tedy nedojizdela a chodila pěšky. Ale to mam i teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jedu v modu 8-18 trikrat tydne uz nekolik let. Ale ted uz to nedavam, doma je neporadek a nic nestiham, tak se mi to podsrilo zkratit na 2× tydne 8-18 a zbytek mam do 13 a je to akorat. Tento tyden bohuzel musim zase do prace naslouho 3× a je to masakr pro me, doma akorat naroste bor.del. Jinak mi to prijde v poradku, ve dlouhe dny se stara o deti tatinek. Ve Tvem modu bych to dlouhodobe nedala
Edit: a taky zalezi, jak narocna prace to je… nase deti chodi spat pozde, malej 22-22:30, takze nemam klid ani vecer, vidime se dostatecne mi prijde.
Příspěvek upraven 13.07.22 v 07:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dělala krátký, dlouhý týden nejdřív od 9-21 hodin, potom od 7:25-19. V té první práci jsem už děti nestíhala večer, v druhé jsme museli do školky vstávat v 6, což bylo taky na nic. Do toho pracovní víkendy, svátky. Střídali jsme se u dětí s manželem, který se tedy dokáže postarat stejně jako já i co se týká domácnosti. Vracela jsem se do čistého bytu, bylo i navařeno, děti připravené v pyžamech na spaní. Žádné hlídání nemáme, babičky bydlí daleko. Zkrácený úvazek nebyl možný. No a o volnu (ty budeš mít ty víkendy, což je super) jsem se snažila děti užít. Taky mi přišlo, že je vidím málo. Nejvíc mě štvaly ty pracovní víkendy. Pokud bych měla volné ty, tak bych byla spokojená. Po rodičovské budu hledat jiné zaměstnání (do staréro se vracet nemůžu a stejně bych nechtěla), tak mám už teď strach, co najdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK Zase dvanáctky nejedeš od pondělí do pátku. Jsou tam ty celé dny volna i v týdnu, kdy si leccos zařídíš. To je za mě lepší varianta, než mít celý týden skoro zabitý. Ale každému bude vyhovovat něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas pokud Ti umozni ten uvazek zkratit.
To taky neumozni kazdy. Ja delam na zkraceny 0.8, protoze muz nezvlada deti vyzvedavat, stejne jsme doma nejdriv cca 16:30, spis 16:45 (odchazim z prace 15:15, mam to cca 45 minut). Se skolkackem mi to neprijde tak silene, ale syn skolak dostava opravdu hromadu DU a nekdy je delame i do 19 a to uz celkem masakr je… Kazdopade deti chodi spat relativne pozdeji (dva mladsi mezi 20:30 a 21 a nejstarsi dcera ve 22), takze se uzijem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teď hledala práci a hlavní požadavek nebyl plat, ale pracovní doba. Do tohoto bych nešla. Pro mě to je naprosto neskloubitelne s rodinným životem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako zkracovat si úvazek, protože je doma bordel?
Chápu, protože chce být člověk s dětmi, ale bordel? Jakože cože? Nemáte v životě nic lepšího na práci, než být neplacené služky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do toho bych nešla, dělávala sem po 1. dítěti 12tky a v ty volné dny si navařila a uklidila dle potřeby. Když sem měla směnu, nezvládala sem nic. Teďka máme dítě druhé, byly mu nedávno 2 roky a řeším, kam potom půjdu. Asi zase ty 12tky 🤷🏻♀️
Když jsou volné dny po 12tce, tak si člověk může vzít dítě z MŠ aj pěkně po O ![]()
- Citovat
- Upravit