Práce po 2 dětech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2603
12.8.25 13:08

Práce po 2 dětech

Zdravím, mám dvě děti hned po sobě. Před prvním těhotenstvím jsem měla smlouvu na dobu určitou, takže se nemám kam vrátit. Mám nabídku nastoupit od ledna, kdy budou synovi 3 roky nastoupit do zaměstnání na 2směnný provoz. První směna od 7 ráno a druhá do 7 večer a jednou za měsíc vikend.
Otázka zní: jak jste zvládli nastup do práce a zkloubit to s dětmi a školkou?
Mám z toho docela strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30901
12.8.25 13:14

@petasp základní otázka, bude se na péči o děti podílet otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
12.8.25 13:47

Střídala jsem se s mužem- jeden ráno rozvážel, druhý odpoledne vyzvedával. Ale nedělala jsem směny ani víkendy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
12.8.25 14:10

A máš k sobě partnera který by mohl děti vyzvednout a o víkendu se o ně postarat? Pokud jo tak ty ráno děti vypravis odvezes a on pak vyzvedne..hlavně teda asi ve dnech co budeš mít ty odpolední…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
12.8.25 14:15

Děláme oba na 3 směny, do prace jsem se vrátila po 2 letech. Hlídání a pomoc nemáme, takze se střídáme jen my dva :dance: Takže základ je, kolik lidí máš na to, aby odvedli, nebo přivedli ze školky, byli spolu dítětem doma, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
12.8.25 15:06

@Dahlia0409 já se budu teď vrácen do dvousmeneho provozu 12h den/noc, chlap dělá na 3 směny…snad to nějak spytlikujem…máme sice možnost pomoci od rodiny ale nechci na to úplně spoléhat..přecejen už nejsou nejmladší…tak se budem snažit taky to zvládat ponejvíc sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101443
12.8.25 17:41

Naštěstí mam vzdelani na praci, ktera neni na smeny… Jasně, když neco hori, tak u toho travim cas i vecer, ale můžu z domova, takže na oeci o deti super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
12.8.25 21:47
@Vladusxx píše: Více

Tak to bude teprve masakr, no 8o Skloubit směny, kdyz máte každý jinak dlouhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
13.8.25 01:34

@Dahlia0409 mělo by to jít za předpokladu že nebudu mít plny uvazek…ale bude to zajímavý no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21469
13.8.25 08:16

@petasp základem je se o péči o děti podělit. Vymýšlet systém s manželem, jak se budete střídat v péči. A pokud něco nepokryjete, tak zapojit babičky, tetičky, chůvy.
Já jsem se vracela do práce docela brzo, děti chodily do jeslí. Nejdřív jsme to zkoušeli sami, ale máme s manželem kancelářskou práci s podobnou pracovní dobou, i když já ji mám klouzavou a ještě jsem měla kratší úvazek. Jen člověk se ne vždy trhne z práce tak jak potřebuje kvůli dětem. Nakonec jsme to doplnili o chůvy, abych nebyla úplně uštvaná a fungovalo to skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
13.8.25 08:18

@Cuddy
Podílet se určitě bude, ale dělá od 6 ráno, takže může vyzvedávat..vodit do školky ne. @Vladusxx ano vyzvedávat může manžel, ale u nás je skupinka až od pul 8 ráno a já bych měla dělat od 7..tak uvidím jestli mi vyjdou vstříc, ze bych začala až od 8.

Jinak hlidaci babičky a dedecky nemáme.
Sice tchyně by mohla čas od času dětí vyzvednout, ale není na tom zdravotně dobře a z mé strany bydlí rodiče daleko :?
Začala jsem řešit s prací možnost zkráceného úvazku tzn. Ani ne raní ani odpoledne ale tu mezi směnu. Tak uvidím jak to dopadne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
13.8.25 08:21

@nozu
Tak to je super, když to můžete takhle využít :) My to budeme muset pořešit o ten zkrácený úvazek, manžel si hýbat s pracovní dobou nemůže. No chůva by u nás na vesnici asi úplně nevyšla, už teď budu bojovat, aby se mi dite zapracovalo do kolektivu, je to dost zavislak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
13.8.25 09:55
@Vladusxx píše: Více

Tak to jo. My máme oba plný a manžel mel možnost o něco lepší prace, ale 12ky. Tak do toho nešel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21469
13.8.25 14:38

@petasp ale já měla chůvy na vyzvedávání. Vyzvedly ve školce ve tři a byly s dítětem do 5 než jsem přijela z práce. Ne každý den. Pokud bydlíš na vesnici, tak nebyla by tam nějaká vstřícná sousedka v důchodu? Taková náhradní babička. Maminka na mateřské se mi neosvědčila, nebylo to spolehlivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.8.25 14:53

Tý jo, tak to si nedovedu dost dobře představit. Ono vyzvednout nebo ráno vypravit, ale pak taky nemoci a tak :roll:. Po pracovním víkendu zase kolotoč… Já osobně bych do toho nešla. Raději bych pár let dělala „horší“ práci a pak uvidíš, jak se to všechno „zaběhne“ a můžeš to třeba po nějakém čase vyhodnotit, že to půjde zvládnout. Já jsem šla do práce s dá se říct krásnou pracovní dobou 8:30 - 16:00 a manžel dost obdobně a stejně jsme měli občas problém (bydlíme taky na vesnici, kde se efektivně přemístíš jen autem, spoje máme mizerné). Pokud vás vyloženě netlačí peníze, že musíš vzít práci na směny, hledala bych do toho ledna něco částečného za nějaký peníze a pak by se vidělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat