Práce během studia na VŠ

Anonymní
9.10.21 11:59

Práce počas studia na VŠ

Ahoj, myslíte si, že je realistické utáhnout práci na plný úvazek a do toho studovat alespoň dálkovou formu VŠ? Chtěla bych studovat klasickou prezenční formu, ale to se mi už zdá mimo reálný svět.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
9.10.21 12:03

Záleží jakou práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
9.10.21 12:04

Ano, taky jsem tak studovala. Já jsem teda měla obor prezenční, do školy jsem ale chodila minimálně, nemívali jsme povinnou účast. Nedokončila jsem, odešla jsem těsně před diplomkou, ale nemělo to nic do činění s prací. Takže za mě se to dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
9.10.21 12:09

Ano, dostudovala jsem vysokou pri praci na plny uvazek od druheho rocniku. Pracovala jsem v oboru, ktery jsem studovala, takze mi praxe castecne i pomohla. Ale nebudu lhat - narocne to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
9.10.21 12:25

Záleží jakou práci a jakou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
9.10.21 13:25

Pracovala jsem na plný úvazek, doma tři školou povinné děti a dala jsem to. Neměla jsem ale úplně těžký obor a doma toho hodně dělal manžel (hlavně ve zkouškovém a před státnicema). Obor taky souvisel s prací, pomohlo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20893
9.10.21 16:14
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte si, že je realistické utáhnout práci na plný úvazek a do toho studovat alespoň dálkovou formu VŠ? Chtěla bych studovat klasickou prezenční formu, ale to se mi už zdá mimo reálný svět.

Když studuješ dálkové, tak se předpokládá, že u toho pracuješ. Ale i denní se dá, záleží na práci a co je to za školu. A nebo jen prezenční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
9.10.21 22:40

Záleží určitě jakou školu, jaký obor a jakou práci. Některé školy jsou v podstatě zadarmo, tam bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
9.10.21 22:46

Já jsem u VŠ taky pracovala ale měla jsem práci, kde jsem si mohla pracovní dobu řídit sama tak abych zvládla odevzdat dané úkoly. Pokud bych měla pevnou pracovní dobu, bylo by to určitě mnohem těžší. Nicméně některé kamarádky z ročníku pracovaly na plný úvazek a zvládly to, takže to určitě jde ale je to zápřah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
9.10.21 23:24

Záleží na práci a škole - pokud si nevybereš ke studování obor, kde se toho musíš učit kvanta, tak to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.10.21 23:34

Dá se to zvládnout, měla jsem to tak po celou dobu studia, abych potom mohla nastoupit na mateřskou, chtěli jsme děti brzy. Studovala jsem prezenční formu na ekonomické fakultě (nejtěžší obor), ale chodila jsem jen na cvika, přednášku jsem nestihla asi ani jednu. Člověk je pořád v jednom kole, ale dá se to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
11.10.21 23:04

Záleží na oboru, na tvoji motivaci a disciplíně. Znám i lidi,, co byli zapsání na prezenční studium a fakticky chodili jen na zkoušky, ale ne všude se to dá. I kombinaky a dalkare, co pri práci v týdnu stíhahi i přednášky a cvika na prezenčním studiu.
Spíš napiš, nad jakým oborem a jakou školou uvažujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová