Práce pojistovaka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.12.23 15:05

Práce pojistovaka

Ahoj mám dotaz. Chci dělat v jedné pojišťovně ale narazila jsem na věc kterou jsem nevěděla. U některých firem se stává to, ze když člověk pojištění zruší musím já jako pojistovatel vracet provize. A tak se ptám jaké mate zkušenosti a v jakých firmách tohle funguje? Děkuji …moje kamarádka je teď kvůli tomu v nesnázích.. pracovala u jedné ne moc známe firmy a teď když už tam nedělá tak má vracet provize a je úplně v haji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.12.23 15:09

Všude to tak funguje. Je to pojistka proti podvodům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
8.12.23 15:32

Všude to tak je. Třeba životní ti ty lidí nesmí zrušit asi 4 roky, jinak vracíš provizi. Teta dělám pro českou 20 let. Na úctě musela udělat rezervu ze které platila ty vratky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
8.12.23 15:50
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz. Chci dělat v jedné pojišťovně ale narazila jsem na věc kterou jsem nevěděla. U některých firem se stává to, ze když člověk pojištění zruší musím já jako pojistovatel vracet provize. A tak se ptám jaké mate zkušenosti a v jakých firmách tohle funguje? Děkuji …moje kamarádka je teď kvůli tomu v nesnázích.. pracovala u jedné ne moc známe firmy a teď když už tam nedělá tak má vracet provize a je úplně v haji

Všichni to tak mají. Že se nestarala a jen brala bezhlavě provize je její úplná blbost. Každý pojišťovák musí mít vytvořený fond/rezervu na tyto storna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
8.12.23 17:29

Je to tak všude, právě proto je tahle práce nejlepší cesta do dluhů.
Musíš mít na účtu nějakou rezervu, ale to mnohdy nestačí. Právě proto tuto práci už nechce nikdo dělat a berou fakt každého, kdo je schopný se podepsat. Což jen zhorší situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.23 17:53

@Cenarius prave třeba kamarádka děla u kooperativy s tam nic takového není. Ale má normálně smlouvu a ta nabídka práce kam chci jít je taky na smlouvu žádné IČO.

• Citovat
  • Upravit
3793
8.12.23 18:18
@Sany80s píše:
Je to tak všude, právě proto je tahle práce nejlepší cesta do dluhů.
Musíš mít na účtu nějakou rezervu, ale to mnohdy nestačí. Právě proto tuto práci už nechce nikdo dělat a berou fakt každého, kdo je schopný se podepsat. Což jen zhorší situaci.

Teď, když lidé čím dál méně utrácejí a příští rok to bude ještě horší, tak jít dělat pojišťováka je úplný nesmysl. Nikdo nebude pojištění chtít, spíš ho budou právě rušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
8.12.23 18:25

Většina pojišťoven to tak má. Životko musíš platit minimálně 4 roky, pokud ti ho klienti vypopví, provizi vracíš zpět pojišťovně třeba i ten čtvrtý rok. Tohle je riziko práce. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
8.12.23 18:40
Pojišťovatel jistě nic nevrací. Máme pojistníka, pojistitele, pojišťovnu, pojistku a už dál nevím.
V životním pojištění je ta garance za smlouvu myslím až 5 let.
…moje kamarádka je teď kvůli tomu v nesnázích.. pracovala u jedné ne moc známe firmy a teď když už tam nedělá tak má vracet provize a je úplně v haji
To může být asi ještě ráda, protože dřív se dostala celá provize najednou a ručilo se 2 roky. Aktuálně se sice ručí déle, ale provize chodí po částech. Samotné nepracování u firmy automaticky neznamená vrácení provize. Ta se vrací v případě zrušení smlouvy. Ale jsou firmy, že těm odpadlíkům všechny jejich smlouvy u klienta zruší a udělají nové. Ani to není v souladu se zájmy klienta, nebo ČNB.
@Anonymní píše:
prave třeba kamarádka děla u kooperativy s tam nic takového není. Ale má normálně smlouvu a ta nabídka práce kam chci jít je taky na smlouvu žádné IČO.

Kamarádka ale byla zaměstnanec, který ty smlouvy dělal v pracovní době, takže ne na provizi.
Takže prostě nemá smysl lovit nějaký odpovědi, když my nemáme dost informací. Spousta lidí si myslí, že jde jako zaměstnanec a skončí jako podnikatel. Je to přeci tak výhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
8.12.23 19:50
@Anonymní píše:
@Cenarius prave třeba kamarádka děla u kooperativy s tam nic takového není. Ale má normálně smlouvu a ta nabídka práce kam chci jít je taky na smlouvu žádné IČO.

Nemůžeš srovnávat HPP a IČO. :roll: v jednom máš normální mzdu a za smlouvy max nějaký prémie. V druhým jsou provize tvůj jediný výdělek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat