Práce pojistovaka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Všude to tak je. Třeba životní ti ty lidí nesmí zrušit asi 4 roky, jinak vracíš provizi. Teta dělám pro českou 20 let. Na úctě musela udělat rezervu ze které platila ty vratky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz. Chci dělat v jedné pojišťovně ale narazila jsem na věc kterou jsem nevěděla. U některých firem se stává to, ze když člověk pojištění zruší musím já jako pojistovatel vracet provize. A tak se ptám jaké mate zkušenosti a v jakých firmách tohle funguje? Děkuji …moje kamarádka je teď kvůli tomu v nesnázích.. pracovala u jedné ne moc známe firmy a teď když už tam nedělá tak má vracet provize a je úplně v haji
Všichni to tak mají. Že se nestarala a jen brala bezhlavě provize je její úplná blbost. Každý pojišťovák musí mít vytvořený fond/rezervu na tyto storna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak všude, právě proto je tahle práce nejlepší cesta do dluhů.
Musíš mít na účtu nějakou rezervu, ale to mnohdy nestačí. Právě proto tuto práci už nechce nikdo dělat a berou fakt každého, kdo je schopný se podepsat. Což jen zhorší situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius prave třeba kamarádka děla u kooperativy s tam nic takového není. Ale má normálně smlouvu a ta nabídka práce kam chci jít je taky na smlouvu žádné IČO.
- Citovat
- Upravit
@Sany80s píše:
Je to tak všude, právě proto je tahle práce nejlepší cesta do dluhů.
Musíš mít na účtu nějakou rezervu, ale to mnohdy nestačí. Právě proto tuto práci už nechce nikdo dělat a berou fakt každého, kdo je schopný se podepsat. Což jen zhorší situaci.
Teď, když lidé čím dál méně utrácejí a příští rok to bude ještě horší, tak jít dělat pojišťováka je úplný nesmysl. Nikdo nebude pojištění chtít, spíš ho budou právě rušit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina pojišťoven to tak má. Životko musíš platit minimálně 4 roky, pokud ti ho klienti vypopví, provizi vracíš zpět pojišťovně třeba i ten čtvrtý rok. Tohle je riziko práce. Bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V životním pojištění je ta garance za smlouvu myslím až 5 let.
…moje kamarádka je teď kvůli tomu v nesnázích.. pracovala u jedné ne moc známe firmy a teď když už tam nedělá tak má vracet provize a je úplně v hajiTo může být asi ještě ráda, protože dřív se dostala celá provize najednou a ručilo se 2 roky. Aktuálně se sice ručí déle, ale provize chodí po částech. Samotné nepracování u firmy automaticky neznamená vrácení provize. Ta se vrací v případě zrušení smlouvy. Ale jsou firmy, že těm odpadlíkům všechny jejich smlouvy u klienta zruší a udělají nové. Ani to není v souladu se zájmy klienta, nebo ČNB.
@Anonymní píše:
prave třeba kamarádka děla u kooperativy s tam nic takového není. Ale má normálně smlouvu a ta nabídka práce kam chci jít je taky na smlouvu žádné IČO.
Kamarádka ale byla zaměstnanec, který ty smlouvy dělal v pracovní době, takže ne na provizi.
Takže prostě nemá smysl lovit nějaký odpovědi, když my nemáme dost informací. Spousta lidí si myslí, že jde jako zaměstnanec a skončí jako podnikatel. Je to přeci tak výhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Cenarius prave třeba kamarádka děla u kooperativy s tam nic takového není. Ale má normálně smlouvu a ta nabídka práce kam chci jít je taky na smlouvu žádné IČO.
Nemůžeš srovnávat HPP a IČO.
v jednom máš normální mzdu a za smlouvy max nějaký prémie. V druhým jsou provize tvůj jediný výdělek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mám dotaz. Chci dělat v jedné pojišťovně ale narazila jsem na věc kterou jsem nevěděla. U některých firem se stává to, ze když člověk pojištění zruší musím já jako pojistovatel vracet provize. A tak se ptám jaké mate zkušenosti a v jakých firmách tohle funguje? Děkuji …moje kamarádka je teď kvůli tomu v nesnázích.. pracovala u jedné ne moc známe firmy a teď když už tam nedělá tak má vracet provize a je úplně v haji