Práce přesčas o svátcích
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No jednoduše. Nemůžu nebo ať to vymění s nekym! Směna za směnu. Pokud se v průběhu měsíce stane nějaká změna. Vyřizujeme to spolu a pak jdeme za vedoucí.
Vždycky se snažíme aby to bylo výhodné pro tu, co za nás vezme službu.
Taky budu mít štědrý den a Silvestr. Ale zase mám 4 dny o svátcích volno. A to se ještě neví jestli někdo nepěkné. ![]()
- Citovat
- Upravit
Být mladá svobodná bezdetna klidně vezmu..brávala jsem…mít rodinu (malé děti) tak bych řekla že ani omylem. Máš tam těch směn nasekaných dost, řekla bych chci být taky nějaký den doma s rodinou. Pokud chce abys vzala třeba 24. Tak ale s tím že 25. Budu doma…apod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě má čas, ať hledá nadřízená brigádníka.
Můj muž taky dělá směny. Převážnou část roku pendlují na pravidelné služby různě po Evropě. Loni jim to vyšlo, že měli odjíždět do práce 24. 12., podařilo se přemluvit kolegy Maďary, které mají na protější směně, ať zůstanou o den dýl. Takže naši manželé mohli zůstat na ŠD doma a odjížděli až 25. dopoledne. Ale měli jsme záložní plán, kdyby to nevyšlo. Tak by ŠD byl společně den dřív, než by odjížděl. Když měli Maďaři nějaký svátek, tak zas naší manželé jim to vrátili, že zůstali v práci dýl a Maďaři přijeli po svátku. Letos zatím nevíme, jak to bude. Muž si sice bloknul na svátky dovolenou (přes celé svátky jim vychází práce). Teď začali nový kontrakt v jiném státě, než dělali, tak nevíme, jestli nebude nějaká změna. Jestli mu dovolenou dají. Můj muž má pozici, kdy je těžko nahraditelný. Každý na to nemá potřebné zkoušky, aby ho v práci zastoupil. Jak jsou směny. Tak se přizpůsobuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas sef to loni udelal tak, ze kolegovi, ktery vzal Vanoce, to kompenzoval v lednu 14 dny volna.
Ty tech svatecnich sme mas nasekaných dost, tak nevim, proc vedouci jde zrovna za tebou s dalsimi
Nebo jsi jedina svobodna bezdetna?
- Citovat
- Upravit
Jestli podobne situace vzdycky odneses ty, tak se na to odvolej. Ze tentokrat je rada na nekom jinem. Taky delam v podobnem rezimu, svatky nesvatky a nemam problem vzit smenu navic podle potreby. Ale aby si vsichni uzivali vanocni volno a ja to mela pokryt, tak bych se ozvala. Vsichni chceme byt o Vanocich s rodinou, i bezdetne mlade holky. Tak je potreba to rozhodit spravedlive. Delas oba Vanocni svatky i Silvestra, tak si holt tech sest dalsich rozhodi ten Stedry den a Novy rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už někdo psal, jako mladá bezdětná naprosto v klidu. Moje bezdětná sestra pracuje v nonstop provozu Tesca, takže má také práci na směny. A velmi ráda bere právě svátky. Protože má za ně příplatek a kolegové s dětmi jsou rádi, že to za ně vzala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neexistuje i kdybych byla svobodná a bezdětná. Odmítla bych a kdyby pořád otravovala, šla bych taky na pn jako kolegyně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 Souhlasím.
Také nechápu, jak s tím souvisí mládí a bezdětnost, snad mladí chtějí být s rodinou, partnerem, ne?
Určitě bych se ozvala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem bezdětná, ale mám manžela a chceme být o Vánocích spolu. Máme už plány, svátky bych měla placené jako svátek 100 procent, jinak nic navíc, ani volno navíc.
Ze strany vedoucí to beru jako absenci empatie a vůbec nějaké úcty vůči mé osobě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Když to máš takto, tak vedoucí řekni, že ty směny nebereš. Ať je dá někomu jinému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No nechce…ale ty tam těch směn máš už hodně. Nebo může jít sama šéfová ne? U nás třeba vrchní taky občas nějakou směnu vezme. Jinak já jsem pred mateřskou skoro vždycky směnu navíc vzala..neměla jsem s tím problém..pak zas nebyl třeba problém když mi kamarádka nabídla že bych s jí jela na prodloužený víkend k moři (a řekla mi to ve středu a v pátek se jelo) aby vrchní překopala směny a já mohla jet…ale samozřejmě pokud už máš nějaké jasně plány tak fakt ty směny neber…neřeknu kdybys měla 2 smeny..pak bych to považovala za nekolegialni. Ale ty jich tam máš přes Vánoce 5…ať si to vyzere někdo jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše: Více
A co jako ze je bezdětná, ma taky svoji rodinu, jasne kdyby slo jen o nejaky den, ale komplet vsechny svatky a jeste silvestr i novy rok? To je trochu divne ze ma vsechny ty smeny ona, ne?
Je to dost nefer aby jeden clovek dostal komplet vsechny dny volna, holt to ta vedou i bude muset přerozdělit peo vsechny, aby to bylo spravedlivé..
Ok vzala bych jeden den navic, ale rekla bych, ze teda nejak svatek treba 25 nebo 26 chci volno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret To bohužel ale vypadá, že to přiděloval někdo, komu bylo úplně jedno, jestli je to spravedlivé nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
pracuji v malém domově pro seniory rodinného typu. Směny máme naplánované dopředu a podle plánu mám letos pracovat 25, 26, 29, 30 a 31 prosince, tedy bych měla mít volno na Štědrý den i Nový rok.
Kolegyně z protější směny bude o svátcích na pn a vedoucí se mě zeptala, jestli bych mohla vzít i 24. 12. a 1. 1. – což by znamenalo, že nebudu mít volný žádný sváteční den. Vedoucí říká, že nikoho jiného nemá a že brigádníci o svátcích nastoupit nechtějí. V týmu jsme kromě mě a nemocné kolegyně ještě další 6 zaměstnanci, a podobné situace vždy odnesu já.
Navíc máme od půlky prosince zakázáno si brát dovolenou, protože je problém sehnat náhradu.
Já už mám svoje plány, 24 budu s rodinou. Jak byste se zachovali?