Práce při RD a dítě v soukromé školce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce při RD a dítě v soukromé školce
Ahoj, někde jsem četla, že pokud máte dítě ve věku 3-4 roky v soukromé MŠ (ne státní) i na více jak 4 hodiny denně, tak nepříjdete o rodičovský příspěvěk. V zákonech jsem o tom nic nenašla, tak nevím, jestli je to pravda. Ráda bych po dceřiných třetích narozeninách nastoupila do práce, ale nejsem si jistá, jestli bych stíhala práci i vyzvednout dítko z MŠ do těch 4 hodin od odevzdání do MŠ, abych nepřišla o rodičák. Nebo to ve školkách tak neprožívají a může tam být dítko i o cca hodinu déle a do papíru píšou jen 4 hodiny? Máte s tím někdo zkušenost, nebo jak to děláte, aby jste nepřišly o RP a zároveň stíhali práci. Díky Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kamarádka má v soukr. školce holčičku 2,5 roku a o rodičák nepřišla.
B.
- Citovat
- Upravit
Jo, taky už jsem něco takového četla. Asi to platí u těch soukromých školek, které jsou evidovány pouze jako dětská či mateřská centra s hlídací službou, nepobírají státní dotace, ale taky u nich neplatí povinná předškolní výchova - fungují vlastně podobně, jako chůva. Dají se poznat snadno, ceny měsíčně za přihlášené dítko se tam pohybují od tří tisíc výše. Ale pozor, některé soukromé školky jsou státem zaevidované MŠ a i přes měsíční vysoké náklady pobyt v nich znemožňuje tudíž pobírat RD, je potřeba se optat ve vytipované školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasim s Ro a vcera jsem shodou okolnosti nasla tento odkaz:
http://rejskol.msmt.cz/skolyo.asp
Pokud jsem to dobre pochopila, tak pokud tam tu svoji skolku nenajdes, tak by to nemelo byt predskolni zarizeni a zustane ti RP.
Jak je to s poslednim rokem ve skolce? Musi mi dite vzit skolka v miste bydliste i kdyby bylo plno? Dcera chodi momentalne do soukromych jeslicek, jejiz soucasti je i skolka, me zustal rodicak, ale vzhledem k tomu, ze dojizdime, tak ji chci casem prihlasit do mistni skolky. Nevim jeste kdy, ale v pripade, ze by mela rok pred skolou a skolka byla plna, musi mi ji vzit nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit