MD a ÚP?!!!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
MD a ÚP?!!!
Maminky prosím malá bude mít 3 roky a zaměstnavatel mě chce propustit. Bylo mi doporučeno jít na ÚP, kde prý také dostanu podporu v nezaměstnanosti i když budu mít rodičovský příspěvek 4 rokem? Není to nějaký blud?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No to bude blud. Buď ÚP a podpora v nezaměstnanosti nebo RP… Nebo máš možnost zůstat na RP i čtvrtým rokem a můžeš si najít práci sama a pokud bys dodržela že bys děcko dávala do školky max. 5d/m tak bys mohla pracovat a pobírat RP, příjem teď není omezen… Takhle si myslím že to je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že to blud není. Kdysi tu na toto téma byla diskuse, docela bouřlivá, taky se nám to logicky nezdálo možné, ale nakonec jsme měli potvrzeno, že fakt to tak je. Nejlépe bude, když si na ÚP zavoláš a zeptáš se tam.
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lajlo, není to blud, je to přesně tak. Taky jsem dostala v práci výpověď, taky jsem šla na ÚP a dál brala rodičák. Když můžeš být s RP zaměstnaná, proč bys nemohla být nezaměstnaná? Jestli jsi měla dobrý plat před MD, budeš mít vysokou podporu - já měla strop cca11 tisíc (ale moc dlouho jsem toho neužívala, za měsíc jsem si práci našla).
Nenech se odradit a že bereš RP, na ÚP neříkej, nic jim do toho není. Mně ta baba argumentovala, že sociálce to bude vadit, ale ne, jediná podmínka braní RP je mít dítě do 4 let a nedávat ho do školky víc než 4 hod. denně a ta je splněna.
Neboj se, jsem toho příkladem, fakt je to tak. Tedy podle současných zákonů. Poslanci chtějí různé změny RP, ale to jim bude trvat, zatím platí to, co jsem popsala.
Jiřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jůů, tak to já se za rok přihlásim na ÚP, budu půl roku vesele dostávat penízky jako nezaměstnaná a k tomu si budu vesele pobírat penízky z RD a budu v tom případě vysmátá páč by mi tu práci na 99% nenašli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sem se sekla, do školy smí 3-4l děti max. 4h/d jak psala Jirina, těch 5dní platí pro děti od 2-3l…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se ještě zeptat? Takže já když dostanu tu výpověď 2.3. to mám nastoupit do práce, musím se jít nahlasit i na sociálku? A na ten pracák mám jít hned?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lajlo, na sociálku se hlásit nemusíš - jsi pořád na rodičáku. Na Úřad práce doporučuji jít hned, jak máš papíry z práce (ukončení, zápočťák), protože ti vyplácí dávky ode dne přihlášení. Já jsem tam šla až za měsíc a zbytečně jsem přišla o 11 tisíc. Ovšem musíš počítat s tím, že po půl roce podpůrná doba končí, takže v době, až budou děcku 4 roky a budeš skutečně hledat práci, už nedostaneš nic.
Sany, ty se neraduj předčasně, protože politici můžou za rok všechno změnit … Ale pokud by to zůstalo tak, jak je to nyní, radovat se budeš moct
))
Jiřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jirina: já to nemyslela zas tak úplně vážně
Pro mě je to ale zas jedna z dalších nedomyšlených věcí (jako přemrštěný zvednutí porodnýho) která pak zbytečně vysává ze státní kasy… Mě bude postačují když budu moct zůstat na RP do malé 4l (a nemuseli ho vůbec zvedat když ho okamžitě na to chtějí o rok zkrátit
)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ještě mám jeden dotaz. Kdydi když bylo odstupné, tak na pracáku nic nebylo. Teď to tak není?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zdravim, dceri byly v unoru 4 roky a bylo mi receno, ze zdravotni a socialni pojisteni je placeno automaticky do 7mi let veku ditete, je to opravdu tak? A mam narok na podporu v nezamestnanosti a dokdy musim byt nahlasena na úp. jestli do 3 nebo do 8 dnu po dosazeni 4 let ditete, dekuji
- Citovat
- Upravit
co po MD ?
Mám otázku, sice mám ještě rok čas, ale at mam přehled klidně už ted,,, tak mám tříletou a k tomuto datu jsem dostala vypověd od zaměstnavvatele, Chtěla bych vědět, co mám dělat až malymu budou tři, a já nebudu mit práci,,Slxšela jsem totiž, že jedna mamina po čtyřleté neměla na potporu v nezamestnanosti, nárok…děkuji předem za odpovědi, A
- Citovat
- Upravit