Výpočet PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpočet PPM
Ahoj mamicky.
Po narocnom boji s nasou mzdovou ucetni a dlhom hladani na internete som sa rozhodla podelit o svoje nadobudnute informacie a zaroven zistit, ci tu nieje niekto, kto by ich vedel pripadne opravit, ak som nieco zle pochopila.
Moja situacia je takato:
O mesiac mam nastupit na druhu MD, deti budu od seba cca 23mesiacov.
Chodim do zamestnania popri RD.
Tak ma zaujimalo z coho a ako sa mi vypocita penezita pomoc v materstvi.
Zistene info:
1. Pocita sa z 12 kalendarnych mesiacov bezprostredne pred nastupom na MD.
t.j.ked ja nastupujem 2.3.2007,pocita sa z obdobia 1.3.2006-28.2.2007
2. celkova hruba mzda za toto obdobie sa prepocita na denny vymerovaci zaklad - DVZ,t.j. vydeli sa najprv poctom mesiacov-12 a potom priemernym poctom pracovnych dni v mesiaci 21,7
ak je ziskany DVZ mensi ako 510Kc, z neho 69% tvori dennu davku PPM
Ak je vyssi ako 510Kc, tak z toho, co je nad 510 sa vezme 60% a pripocita k tym 510…z toho 69% tvori dennu davku PPM.
to co je nad 730Kc sa neberie do uvahy…takze maximum pre denny zaklad PPM je 69% z (730-510)x0,6 t.j. 132 132+510 je 69% z 642Kc teda 443Kc
Budem rada ak sa niekto k tymto udajom vyjadri, pripadne ma opravi.
A dufam, ze to niekomu pomoze.
Dakujem.
k.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Kkatus,
jelikož jsem 2.1. nastoupila na mateřskou, tak jsem ze zvědavosti trošku studovala, kolik vlastně budu „vydělávat“ a podle mně je to takto:
bod 1. souhlas, rozhodné období je 12 kalendářních měsíců bezprostředně před nástupem na MD
bod 2. denní vyměřovací základ získáš tak, že celkovou roční hrubou mzdu vydělíš počtem kalendářních dní, ne pracovních. Nezapočítávají se jen dny, kdy jsi byla např. na nemocenské.
Redukční hranice pro redukovaný DVZ jsou 2 a to 550 a 790 Kč. Do 550 se neredukuje, 550 - 790 se redukuje na 60% a nad 790 Kč se nezohledňuje vůbec. Peněžitá pomoc v mateřství na 1 den je pak 69% z redukovaného DVZ. Tzn. že maximální denní základ PPM je 479 Kč ((550 + (790-550)0,6)0,69)
Aspoň doufám, že jsem to pochopila správně. Účetní nejsem
.
Jinak kalkulačku na výpočet PPM najdeš na http://www.mpsv.cz/…moc_2007.xls , ale DVZ si stejně musíš spočítat sama.
Doufám, že tu teď neplkám úplné bludy…ale myslím že ne ![]()
Mah
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mahony, diki za opravu, s tymi kalendarnymi dnami sa to o dost zhorsuje
ale je to tak, uz som to nasla v zakone…
a ten limit bol pre rok 2006, ta zmena je asi od 2007.
Este raz dik.
k.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
laura, ako je mozne ze do kalendarnych dni, ktorymi sa deli, nepatri RD?? ked mam prijem popri RD? potom by to nemali cim delit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud máš příjem,pak se dny samozřejmě počítají-jen jsem myslela,že jsi nepracovala po dobu RD
laura
- Citovat
- Upravit
Prosim jak vypocitat ppm? Nastoupila jsem na ni 11.12.2013 diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno děvčata.. ráda bych se připojila k dotazu ohledně mateřské..
Momentálně jsem v pracovní neschopnosti- a jsem 5tý měsíc těhotenství. Na neschopence dle dr. zůstanu až do nástupu na mateřskou-jsem zaměstnána nepřetržitě u jednoho zaměstnavatele 8mým rokem. Jde mi ale o to.. z čeho mi bude vypočítána PPM? Započítává se do toho nějak i ta nynější nemocenská? na té jsem již 3měsíc a budu až do nástupu mateřské děkuji za odpověď ![]()
- Citovat
- Upravit
PPM bude vypocitana z dnu v poslednim roce (presneji v poslednich celych 12 kalendarnich mesicich) pred nastupem na materskou dovolenou, ktere jsi skutecne odpracovala. Nemocenska se do toho nepocita, nemusis se tedy bat, ze by ti to nejak srazila smerem dolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit