Porodné se má snížit o půlku??!!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Porodné se má snížit o půlku??!!
Holky nevím jestli jsem to teď správně slyšela, ale ve zprávách údajně říkaly, že porodné se má snížit o půlku! Rodičovský příspěvek má zůstat. Slyšela a viděla to některá z vás, já jsem to pouze slyšela z pokoje páč jsem kojila. Takže si nejsem 100% jistá jestli jsem náhodou něco nepřeslechla!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No pokud je to pravda, ja jsem pro..........
Klidne bych ozelela i cely porodni, hlavne at rodicak zustane.......a roste
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, slyšela jsem to taky. Má být prý 9000. Taky mají zrušit pohřebné a pastelkovné a má zůstat RP.
Ale stejně nic z toho tahle vláda neschválí.
Čauky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neslyšela jsem, ale s tím porodným mi to je taky jedno, protože taková jednorázovka nám nic moc nepomůže. Jasně, že na chodníku je nenajdeme, ale hlavně, že nechají ten rodičák. Můžu vám říct, že když jsem včera sledovala večer předčasné volby a s hrůzou jsem zjistila, že se k moci dostala ODSka a Topolánek, bylo mi jasné, že nám na něco sáhnou
Jenom se modlím, aby to časem nebyl rodičák. No, snad je nenapadne, že rozpočet to neutáhne a nakonec nám nesníží i ten RP..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nedávno jsem to četla, prý je to v programovém prohlášení vlády.. ale brala jsem to s rezervou, i když se mě to týká-má to být od 1.7.07.. a naše mimi nejspíš spatří světlo světa v červci.. bylo tam taky cosi o změnách v RP-posun délky kdy můžete být doma, změny v procentních sazbách..
osobně bych porodné klidně i zrušila, kvůli němu si dítě snad nikdo nepořizuje, víc bych ocenila vyšší slevy na daních a rovnou daň
Ale vím, že je to nepopulární řešení, pže spousta lidí, kteří nepracují nebo mají nízké příjmy, radši vezmou hotové peníze na ruku než nějakou slevu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si myslim, ze to porodne se da ozelet a pokud mi zustane RP, tak si muzu piskat…
Nejradeji bych normalne pracovala, ale nikoho netrapi, ze nejsou skolky a tudiz se do prace nemam sanci dostat. To me asi stve nejvic…
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne nejvic stve na porodnem, ze to je davka, ktera nalezi matce co rodila. Tudiz ruzne socialni tmave skupiny muzou rodit jako na bezicim pasu a pote soupnout dite do kojenaku a porodne dostanou tak jako tak…
- Citovat
- Upravit
HANKA: máš naprostou pravdu, nahrává to těm, co pak dítě odloží, hlavně skásnout prachy…
neřku-li, že na tak vysoké porodné prostě náš stát nemá, odnese to zase jiná škatule, kde budou prachy chybět.
Mě se vyhnulo vyšší porodné přesně o měsíc, rodila jsem 1.3.2006 což bylo trošku k nasr…í
a až budu rodit znovu, budu mít opět nižší porodné…holt na porodech nezbohatnu ![]()
Mě je fakt úplně jedno kolik bude porodné, hlavně aby nesáhli na rodičák. Ten je totiž myslím si naprosto krásný a veeeelmi slušný!!!! S tím se už dá vyžít i v našem případě, když splácíme hypotéku na 30 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak abych pravdu rekla me to prijde rozumne ze porodne snizi.je to opravdu kvuly tem tmavsim co odkldaj deti do kojenaku a rodi jen pro prachy i kdyz i tak to nektery neodradi.hlavne at zustanou rp.ty se mi zdaj uzasny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
porodné
No o porodném jsem nic nezaznamenala ,ale o RP ano.Má se snížit doba na jeho pobírání a také snížit .Takže se holky chystejte ,že po 3 roku už budete muset makat a před 3 rokem budete brát zase to co ted ![]()
Upřímně mě to štve ,protože se mi teda fakt nechce odkládat takhle malý dítě na celý den do školky ,ale co mi zbyde,že?? Hlavně ,že pro rodiny ,to už to snad mohlo zůstat jak to bylo:(
Majdalenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jo, odložit - ale kam..... mě dítko nechtěli vzít, a vezmou mi je, až půjdu do práce? Já myslím, že by nejprve měli „zřídit“ více školek, kam ty mrňata můžeme odložit… V mém okolí žádné jesličky nejsou, a to bych ráda šla do práce !!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vvika chapu…taky chci jit do prace a chtela jsem i v tehu, ale proste nejsou volne skolky ani jesle…Prvni at si udelaji poradek v tomhle a pak je mi fuk, jestli budu mit rodicak nebo ne.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle vysoké porodné bych brala opravdu jen pro první dítě, kde je potřeba větších výdajů na pořízení kočáru a sedačky a tak. Jinak to opravdu nahrává našim tmavším spoluobčanům, kteří ty děti pak opravdu odkládají a rodí co devět měsíců pro peníze. A pastelkovné
to je teda dávka!!! Ona sice ODS něco seškrtá (pokud jí v tom někdo podpoří), ale upřímně, kde by stát na všechny ty dávky, které pan Škromach v rámci předvolebního boje začal rozdávat, vzal? Zase by musel vzít těm, kteří si poctivě vydělávají, aby je mohl dávat těm, kteří si ze života s dávkama udělali slušné živobytí. Tím teď nemyslím maminky na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kubulka, líp bych to nenapsala, přesně jsi vyjádřila můj názor.. emitom
- Citovat
- Upravit