Rodičovský příspěvek

766
16.1.07 11:16

Rodičovský příspěvek

Omlouvám se Lesině i ostatním,že znova zakládám diskusi ohleně RP,ale nemohu to tu dohledávat neb má dítka mi to neumožní.Díky
Jde o to,že od ledna 2007 se nám konečně po dlouhé době zvýší RP.Vím,že to dostanu až v únoru, platby jsou vždy s měsíčním spožděním.Co mě však překvapilo.Byla jsem na návštěvě u známých a oni mi trvdí,že to zvýšení je pouze na tento rok 2007. 8O Slyšela jsem to poprvé.Možná naivně jsem si myslela,že je to na dobu neurčitou…dokud tam nahoře nerozhodnou opět jinak.Nevíte prosím o tom něco?Vrtá mi to hlavou.Děkuji

Andynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
224
16.1.07 11:28

Příspěvek upraven 31.10.19 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.1.07 11:42

holky, neplašte. je to dáno zákonem a v zákonu žádné omezení pro rok není. až zákon změní, tak to bude jinak. jinak pridavam odkazy http://www.mpsv.cz/cs/2http://portal.gov.cz/…1/_s.155/701?…

pa a hezky den,

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.1.07 12:29

Ja tu skoo vsechny diskuse o RP nechavam, bo je to dost zhave tema.

Takze:

Zvyseni RP na jeden rok - je a neni to pravda. RP bude v teto vysi opravdu jen jeden rok, protoze se bude kazdy rok jeho vypocitavat znovu jako 40% prumerne hrube mzdy v nepodnikatelske sfere o dva kalendarni roky drive. Takze RP bude v roce 2007 vypocitavan z roku 2005, v roce 2008 z roku 2006 a tak dale. Teoreticky se bude mel kazdy rok zvysovat…

Na druhou stran je to zatez po nas statni rozpocet a tak ho chteji pani poslanci zase zrusit - ovsem neni to zatim ani v podobe navrhu zakona, takze bych si v soucasne politicke situaci fakt s timhle nelamala hlavu.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
16.1.07 12:38

Taky si myslím že je to tak jak píše Lesina. Podle mě ale ten vyšší rodičák zruší ale určitě to nebude brzy, když nejsou schopni se domluvit ani sami se sebou natož o něčem… Ale upřímně řečeno, jen ať se tam mezi sebou hádaj a my si zatím více na MD užijem… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
16.1.07 13:58

Vláda má v návrhu zkrácení rodičáku do věku 3 let dítěte, ale ne jeho snížení. Kdoví jak to nakonec bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
27.2.18 13:13

RD

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Když si budu vyřizovat rodičovský příspěvěk, protože na mateřskou nemám nárok tak mě ten formulář dává gynekolog nebo prostě zajdu na socialku a tam to s něma vyřídím a zároveň i vyplním ten formulář o rodičovským příspěvku? Jen jestli mám u gynekologa něco vyrizovat, jdu tam zétra. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.6.18 22:25

Ahoj maminky, chci se zeptat… dcerka se narodila letos 7.4. A ja byla odevzdat formulare na porodne a rodicovak teprve minuly tyden, tak se chci zeptat kdy a kolik penez nam teda prijde? Bylo mi receno ze rodicovak se vyplaci zpetne tzn. Ze mi prijde za duben i kveten? Kdyz jsem napsala priznani davky ode dne narozeni dcerky? Dekuji moc za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.6.18 23:21

Ano vyplati ti to najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.6.18 03:48

@Šarlota4 dekuji moc