Porodné se má snížit o půlku??!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
808
21.1.07 18:31

Jo, ráda bych šla do práce…
Ale: mám práci, drží mi ji - i ten 5 rok - ale s tím, že můžu být doma, tak mám být doma… Kdyby mě vzali zpátky, tak by tatínek šel na rodičák - jaký by b tom byl rozdíl? Já jsem doma od r. 2002 a abych pravdu řekla, už toho mám dost..
Ale: do práce mě vzít zpátky zatím nechtějí - ale místo mi drží a počítají se mnou. Mě se tam před MD líbilo, tak nechci hledat něco jiného… A dítka mi do školky s tím, že jsem doma nevezmou - už jsem to zkoušela vloni - a nevzali ho… Teď půjdu znovu - zatím všechny tři a uvidíme…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.1.07 18:40

Místo toho, aby stát plnými hrstmi rozhazoval dávky, měl by třeba daňově motivovat firmy, ale zřizovaly prac.místa na zkrácený úvazek.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
21.1.07 18:57

souhlasím s holkama, klidně porodné ať zruší úplně, pastelkovné a podobné věci taky. A rodičák ať zůstane.

Jinak Zuzle-co je na tom, že chce Vvik jít do práce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
21.1.07 18:59

Tak koukam, ze vyssi porodne pro nas uz nezbyde. Po pravde mi to tolik nevadi, vyssi rodicak je lepsi. A polovicni uvazky by byly jeste lepsi:-)

Terik - ja tedy nechci nijak rypat, ale ve Zline jsou dvoje jesle, ktere maji volne mista, brali i deti ted od ledna na 1 den v tydnu + jedny soukrome v centru, ktere momentalne taky maji nekolik volnych mist :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.1.07 19:18

O jesle bych ani tak nestála, dítě bych do nich dala jen v krajní nouzi, ale dostat dítě do školky, pokud máš druhé a jsi doma, je u nás nemožné. A děti na 4 hodiny neberou vůbec. :roll:

když si představím, že půjdu do práce na 8 hodin (dojíždím cca 1/2 hodiny), byly by holky ve školce skoro 10 hodin :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.1.07 20:52

O snížení porodném jsem zatím neslyšela, ale také by mi to nevadilo, pokud by zůstal rodičák. Holky, co je to pastelkovné :?: Mám zatím malého syna, tak to nevím a zatím jsem se o to nezajímala :oops: To jako přispívají prvňáčkům :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
21.1.07 21:24

Ahoj Jani, pastelkovné dostávají děti, které jdou do první třídy. Je to jednorázová dávka 1000,– Kč a dostávají to děti ze soc. slabých rodin (Co se vejsou do přídavků?)
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.1.07 21:30

Aha, to jsem zase o něco chytřejší. Tak to ať si pánové nechají, myslím, že to rodiče moc nevytrhne, alespoň zbyde na ty rodičáky…
Díky Raduš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.1.07 21:30

Kristain - no mít tři malinké děti, být těhotná a toužit pro práci prostě mně osobně přijde divné :lol: .

Vvik - to máš štěstí na zaměstnavatele i na manžela :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.1.07 21:34

Zuzle, proc ti to prijde divne?
Kdyby byla lepsi moznost polovicnich uvazku a kdyby bylo kam udat na par hodin mladsi dite, sla bych do prace hned a zfleku i kdyz mam dve male deti a uvazujeme o tretim :)

Moje prave me bavila a uspokojovala, chybi mi. Je fakt, ze doma obcas magorim a jsem rada, ze mam emimino - jinak bych uz v Hlavlbrodu (Opave, Kromerizi, Bohnicich…) byla pekne dlouho :)

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
22.1.07 08:28

Ja vám to holky neberu :lol: , jen MNĚ to prostě přijde divné, protože chci být s dětmi pokud možno pořád a pořád MĚ to baví. Píšu MNĚ potřetí :lol: , aby bylo fakt jasno :lol: . Jen jsem vyslovila svůj názor a zajímalo mě, zda opravdu chce vvik za její situace jít do práce, tak jsem se zeptala. Já to tak obvykle dělám :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
22.1.07 08:51

Zuzle: ono je to tím, že jsem vlastně s dětmi neustále - od toho roku 2002 -a upřímně, už mi to leze na mozek. Jezdíme na dovolenou spolu (většinou sama s deníčkem) a tak je mám vlastně neustále na očích..Dítka mám moc ráda a když je mám nechat doma s tatínkem (občas se to povede), tak stejně nemám klid a každou chvíli tam volám… PRostě když se tatík nabídl, že by šel na rodičák on, tak bych neváhala.. Ale právě tam je kámen úrazu: u mě v práci vědí, že mám malé dítka - a tak mě nechtějí.. Ne napořád, ale proto, že můžu být doma právě do 3 let věku dítěte.. Na poloviční úvazek (ted) mě také nepotřebujou (je to malá organizace - 3 zaměstnanci a 2 šéfové). A mě se tam líbí - občas tam ještě vypomáhám…Takže to vím.

a školka? nemám šanci… Naštěstí těhu na mě zatím není vidět, takže půjdu do školky s tím, že od 3 let věku Jonáše jdu do zaměstnání (dostanu i papír), takže snad se do školky dostanou alespoň ty dva starší. Ne proto, že bych se jich chtěla zbavit, ale proto, že se ve školce seznámí i s někým jiným, než pouze sami se sebou… V tom vidím přínos školky.. Ale pro mě to je zatím pouhá utopie - dokavad nebudu mít papír, že je berou, je to pouze ve hvězdách…

A politici: těm je to jedno.. Za poslední dobu je více dětí - ale školek je stále stejně, neli méně… Takže logicky se tam nedostanou - jedině rok před školní docházkou. A porodné: klidně snížit (i když budu ráda za co nejvyšší!!), ale měli by něco udělat s rodičovským příspěvkem.. A když na něj nemají peníze : co kdyby si svoje výplaty odvozovali od průměrné mzdy taky - pak by bylo peněz dost…

No dost, stejně my to nevyřešíme.....

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.07 13:56

vvik (Věrko), úplně Tě chápu s tou školkou, já chci dát taky malou do školky, ale asi až od 3 let a 8 měsíců (září 2008) a to proto, aby si zvykla, že je s někým cizím, naučila se něco nového, odpočinula si od maminy :lol: Už teď na ní vidím, jak ji děti chybí. Byly jsme zvyklé chodit na hřiště a tam je pořád spousta dětí, ale teď v tomhle počasí se hřišti musíme vyhýbat a dětí je venku málo. Já se jí taky nechci zbavit, už teďf mám strach, jak to bude zvládat a že bude mít hlad :lol: (je to šílený jedlík). S místem ve školkách je to u nás stejné, málem by to chtělo uplácet :lol: .

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.07 21:57

Ještě k té RD, na stránkách min.práce a soc. věcí jsem četla, že zvýšený rodičák je od 1.1 2007 do 31.12. 2007, kdo ví co bude potom? Já končím RD právě v lednu příští rok, takže jsem v klidu, pokud se někomu nezrodí něco v hlavě.

• Citovat
  • Upravit
28414
24.1.07 22:10

Ono to ale snad tak opravdu platí, RD není schválený na dobu neurčitou, ale do 31.12. 2007. Pak by měl být znovelizován. Pokud se teda nemýlím… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat