Práce s dětmi - vystudovaná ekonomka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mac123 a to chceš mít jako koníčka, nebo práci. Možná by stálo za to si udělat nějaký vychovatelský kurz nebo tak něco. Poptala bych se po okolí, asi bych prvně nabídla hlídání známým (i kvůli referencím) a potom třeba vyvěsit nabídku do nějakého MC v okolí. Jsou i hlídací agentury, ale to je spíš podle toho, kde bydlíš. Tam by se šlo taky poptat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mac123 píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Několik let se snažíme o miminko, čeká nás další IVF… Trochu přemýšlím, co kdyby to nevyšlo. Pracuji jako účetní (mám VŠ ekonomickou), práce mě baví, ale uměla bych si představit, že bych dělala i něco s dětmi- aspoň k tomu, nemuselo by to být na celý úvazek. Ale vůbec nevím, co by to mohlo být, a jestli je vůbec reálné se k tomu dostat. Hlídání dětí atd.?? Za každý tip budu ráda. Děkuji.
reálné to určitě je, ale je otázka, zda je to pravděpodobné, protože je hodně ženských, co mají VŠ pedagogické vzdělání různého typu anebo alespoň SŠ podobného typu, příp. VOŠ. Jestli máš VŠE nebo něco podobnýho, raději bych se věnovala tomu, určitě si vyděláš víc peněz. Děti můžeš hlídat i jako dobrovolnice a o to víc, že bys o to nestála na celý úvazek - třeba někdy na pár hodin po práci dvakrát týdně, co já vím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
Pokud vím, tak pro práci ve školství stačí vysoká (jakákoliv) a odborné zaměření se dá dohnat dvouletým pedagogickým minimem. Ale určitě jsou pracovní místa, kde to nestačí (třeba soukromá gymnázia). Chce to pozjišťovat dopředu. Ale na základní školu plus mateřská centra by to stačit mělo.
tak to už neplatí, s tím ped. minimem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji. Zatím je to pouze taková úvaha, ale umím si představit, že bych chodila někam hlídat i jako dobrovolnice
. A živila bych se účtařinou jako teď. Akorát nevím, kam jít a jestli na mě nebudou koukat divně… Jak nemám děti, tak vůbec netuším jaké jsou možnosti… Vím, že jsou ve městě dětské herny (ale tam maminky s dětmi chodí, takže asi nepotřebují hlídat) a nebo zkusit takové ty dětské koutky… Fakt nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna a to bylo kdy?
v dnešní době je tolik nezaměstnaných aprobovanych učitelů, že nevěřím, že něco takového nabídnou člověku bez ped. Vzdělání…nebo je to taková pr. děl světa?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion Před pěti lety. Ale nebyla to normální školka/škola bylo to pro děti s postižením, tam je to asi snazší se dostat. Asistentky to tam dlouho nevydrží a paní učitelky asi taky moc dlouho ne. Jedna známá zase dělá asistentku pro děti s poruchami chování, tam je „úmrtnost“ učitelek, asistentek ještě větší. Ale šance určitě je. Se přiznám, že když přišla se svým plánem, tak jsem si v duchu říkala, že nemá šanci. Ale stačí chtít.
Edit: Jo, a zadel světa ne, oba případy normálně v Praze. A vystudované učitelky zase nebudou asi chtít dělat nějaké jiné vystudované učitelce asistentku pedagoga, si myslím…
Příspěvek upraven 30.01.15 v 09:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si taky myslím, že to nebude tak jednoduché. Bydlím v ČB, takže lidí dost… Jen tak přemýšlím, jak trochu realizovat své nenaplněné mateřské pudy… Samozřejmě bych mohla nabídnout hlídání známým, ale aby to nebylo tak, že by si říkali: „tak jí ho půjčíme, když nemůže mít vlastní“. Snad mi rozumíte, jak to myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
e
No třeba přímo ve školství si myslím je naděje mizivá. Spíše bych se poptala po mateřských centrech, dětských koutcích a pod. Nebo se zapojit třeba do projektu dětských klaunů pro nemocnice, nebo vůbec tady ty dobrovolnické programy pro nemocné děti myslím docela hledají lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě znám vyučenou cukrářku, co přesedlala na učitelku vesnické školky, kde se zázračně uvolnilo místo (taky před pěti lety)
. Ale musela si samo taky dodělávat střední pedagogickou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus to jako asistent pedagoga, obepsat školy, sdružení, domovy mládeže. Jak píše @Takyjedna, šance na úspěch bude vyšší, pedagogiku mít nemusíš, maximálně nějaký kurz, pokud ho budou požadovat. Taky si myslím, že to je tím, proč by vystudovaná učitelka dělala „jen“ asistentku, když má vzdělání jako pedagog.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus to jako asistent pedagoga, obepsat školy, sdružení, domovy mládeže. Jak píše @Takyjedna, šance na úspěch bude vyšší, pedagogiku mít nemusíš, maximálně nějaký kurz, pokud ho budou požadovat. Taky si myslím, že to je tím, proč by vystudovaná učitelka dělala „jen“ asistentku, když má vzdělání jako pedagog.
Proto, že nejsou místa…takže vystudovane učitelky dělají i asistentky a v druzine
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion Je to možné, asi i záleží na místě, jestli je tam nedostatek nebo ne. Taky v Praze vím o několika asistentkách, pedagogickou školu nemá ani jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fialka09 praha je stát vw státě. V regionech je situace jiná. V praze najdeš i jinak dobře placenou práci pro ženy vysokoskolacky…v regionech, obzvláště kde je vyšší nezaměstnanost je těch dvacet hrubého, co mají učitelky krásný plat pro ženy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce s dětmi
Znám případ známá která dělala léta u Hrušky a bez školy a bez praxe se dostala na učitelku v mateřské školce a teď dělá ekonomku v mateřské školce. Žádná praxe žádná škola nic nepotřebovala žádnou vysokou školu. Stačila ji obyčejná střední škola a dělá ekonomku. Po známosti jde vše.
Prostě tupec bez školy a praxe v daném oboru žádná jen dělala léta u Hrušky a tam se jí nelíbilo a teď dělá ekonomku v MŠ. Pro mě to je výsměch všemu. Se divím že nedělá ředitelku se SŠ. Já být na místě ředitele školky tak takovou účetní vyhodím jen se mihne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše: Více
Známá taky nemá peďák a žádnou VŠ možná tak maturu nebo vyuční list a dělala v MŠ s dětmi jako učitelka a teď dělá účetní v mateřské školce. Bez praxe a školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit