Práce servírky a malé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj, ségra dělá servírku a s vyzvedáváním ze školky jí pomáhá mamka nebo já. Má zatím jedno dítě (4 roky) a sama říkala, že až otěhotní tak po mateřské už tuhle práci dělat nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, resim to same.Mam 4-letou dcrrku.Od konce rodicovske hledam praci s pracovni dobou po-pa 8,5hodiny. Bohuzel za tyden to bude rok, co hledam a nenachazim:-(.
Byla jsem nucena vzit praci servirky, penize jsou potreba, tak delam co je treba. Delam kr.-dlouhy tyden 16 hodin denne.Ze zacatku jsemsi zvykala tezko a styskalo se mi. Dcerka to docela bere v pohode. Delam to tak, ze kdyz mam volbo, tak ji nedavam do skolky a vymyslim vylety. Nicmene idealni to neni a novou praci se snazim stale najit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj…
Mam dcerku, ktera nastupuje v zari do skolky. Od jejiho roku podnikame v pohostinstvi, kavarna, koliba… od zari dalsi kavarna (nahradni) a muj muz me premlouva na hotel ![]()
Mala tim (myslim a pevne doufam) netrpi. Naopak - vikendy, ktere jsem v praci travi u sveho otce a zbytek mi pomaha babicka. Ocenuji to, ze jsou i cele dny volne, taky to, ze v pripade nutnosti jdou menit smeny… tato prace me bavi a chci u ni zustat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já zas bych tu práci jakože brala, nebýt malé. Mě servirčina baví, jinak bych nešla do vlastní hospody… Ale říkala jsem si vždycky, že tahel práce nejde skloubit s rodinným životem…
A bojím se, že než abych zůstala bez peněz, budu tuhle práci muset vzít…Ale jedná se o to, že mě se tam bude líbit a nakonec kvůli práci budu zanedbávat malou
Měla jsem ve dny volna v plánu to samé, že bych ju nedala do školky a klidně s ní byla doma ![]()
Ale fakt mám strach z toho, že to pro mlaou bude takové jako pro mě, když jsem byla dítě..Máma večně v čudu a já se všema ostatníma, jen ne s ní…
- Citovat
- Upravit
@miselka666
Vzdyt bude prevazne se svym tatou!
Nebudou to cizi lide!
Jinak, pokud si nemuzes moc vybirat, proste praci vezmi, pustit ji muzes kdykoli! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barca12345 Mě servírčina taky baví, chtěla ybch se posunout z obyčejných hospod a pohostinství někam výš do něčeho serioznějšího… Taky se mi líbí možnost změnit směnu (je to volnější než práce někde v kanclu),a taky že jeden týden trochu víc máknu, další týden jdu do práce jen na dva dny…
Asi je to i o tom, mít to v hlavě srovnané a vedět kde končí práce a kdy už sem usím věnovat rodině… Nechci aby měla potom pocit že mamka si chodí do hospody a ona vyrůstá s jinýma krom mě… Taky by se mi líbilo, že by měl i větší zásluhu na výchově dcery přítel…Musel by se ob víkend starat, i ty dny v týdnu kdy bych byla v práci, dám jí spát apod. Ona je na něho zvyklá, není problém je nechat celý den samotné, ale pak abych si ji zas hezky vzala a už zas na týden stačí ne?
![]()
- Citovat
- Upravit
@Barca12345 no jakože já to tak beru…Ale z pohledu toho dítěte
No jde vidět že jsem postižená svým dětstvím a nechci to zkazit malé tak jak mě máma… ![]()
- Citovat
- Upravit
Nebo třeba jak to bude brát že některé dny mě neuvidí-jen ráno ji vezmu do školky…A některé dny zas s ní budu celé dny…
- Citovat
- Upravit
@miselka666 píše:
@Barca12345 no jakože já to tak beru…Ale z pohledu toho dítěteNo jde vidět že jsem postižená svým dětstvím a nechci to zkazit malé tak jak mě máma…
Pak tu praci klidne vezmi, protoze se nebudes chovat jako Tva mama, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miselka666 píše:
Nebo třeba jak to bude brát že některé dny mě neuvidí-jen ráno ji vezmu do školky…A některé dny zas s ní budu celé dny…
Mala to nevnima - proste jdu do prace a je to. Nekteri chodi na kolotoce a ditko se taky prizpusobi. Pokud ji nebudes zanedbavat ty dny, co budes doma, nebyla a bych se toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barca12345 Asi jo, samo že všechno má svá pro a proti… Budu se snažit najít nějaké lepší místo abych byla doma každý den, nejlíp ji i vyzvedávala… Pokud to ale nepůjde, opravdu budu ráda za jakoukoliv práci a v hospodě vím, že když mě to baví a snažím se, odvíjí se od toho dýžka a peníze vypadají pak taky hend líp… Chtěla bych už něco seriozního, kromě svojí hospody (tu jsem při nástupu na MD pustila) jsem dělaal spíš v takových těch místních a opravdu v tomhle chci mířit výš…
Mám ale pro to chut, chci se na ty lidi smát, usmívat, bavit se s nima, zajímat se o ně atd.
Ale musím opravdu dbát na to, abych tu moji prdelenku v ty dny kdy s ní můžu byt, fakt byla naplno a věnovala se jí!!!
- Citovat
- Upravit
no… zrovna to řeší moje známá. Po 3 letech v této branži odešla, protože zjistila, že je víc v práci, než doma. Ono to źas až tak úplně ideálně - dlouhý a krátký týden údajně nefunguje, nehledě na to, že se vrací domů po půlnoci, ráno dítě do školky, nevyspaná, na 11 do práce, návrat kdoví kdy…
Nehledě na to, že malou v podstatě vidí hodně málo, tatínek je sice hlídač, ale má to svá negativa- jako chlap víc dovolí, aby měl klid, to stejné prarodiče, když se snaží pomoct, holka vlčí…
Ted´si zoufale hledá něco jen na ráno, protože jak říká zjistila, že jí dětství dcerky utíká pod rukama a upřímně se děsí toho, až malá půjde do školy. Nějak si nedokáže představit to všechno kolem- hlavně tu přípravu do ní.
Ale to si asi musí každý rozhodnout sám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý nedělní večer všem.
Tak už to tak vypadá, že nám dcerunka odejde v září do školky
Pokud nenajdu práci, tak ji asi nechám doma do ledna a pak ji dám od ledna (od toho září ji vezmou do skouromé, od ledna do státní).
Jedná se o to, že teď moc životopisy posílat moc nemůžu, nikdo nehledá takhle dopředu zaměstnance… Strašně bch chtěla najít práci, která mi umožní malou ráno odvést a odpo vyzvednout ze školky… Bohužel v našem kraji je to s prací opravdu bídné

Takže se začínám smiřovat i s variantou, že třeba budu muset vzít zadvěk i práci, kterou jsem vykonávala před otěhotněním, a to práce servírky. Nechtěla jsem, a byla jsem zabýčená, že po MD do hospy už nepůjdu. Moje matka žije celý život v hospodě a z pohledu dítěte to bylo úplně naprd
Jenže měla jsem rok vlastní hospodu, k tomu praxe od 15-ti u matky v její hospodě (i tedy dřív, ale legálně od 15-ti),takže myslím, že v tomhle oboru při nejhorším určitě něco seženu :/
Je tu nějaká maminka, která je servírka a má malé dítko? Jak to děti nesou, a jak to nesete vy, maminky?
Zas jako plusy v tomhle oboru beru to, že si myslím, že fakt práci najdu… Taky to vyzvedávání malé ze školky-pokud nebudu mít práci takovou, aybc hji vyzvedla já, bude ji muset někdo 5× týdně musset vyzvednout (přítel končí v 5,školka je do 4).Když budu za barem, rozdělíme si vyzvedávání v dlouhý týden-někdo PO, ÚT, PÁ a v krátký týden-ST, ČT. Ostatní dny ji vyzvednu.
Kdyby byl dlouhý týden-PO, UT, PÁ ji vyzvedne tchyně, tchán, praprarodiče (při nejjhorším kámoška, sousedka) a počká s tím člověkem než přijede tatka.Ten ji pak převezme, obslouží a dá spát. ST, ČT se o ni budu starat jen já (odvedu, dojdu pro ni, dám spát).SO, NE tatínek je odma a byla by peče na něm, popř tchánovci nebo výlet k mým rodičům.
Krátký týden-ST, ČT by musel někdo pro ni zas dojít a počkat na tatku, zbytek týdne já.
V tomhle mi to zas přijde lepší, že nemusíme někoho schrastit na odvoz ze školky 5 dní v týdnu po dobu 3let než půjde do školy

Doplním, že bydlíme s tchánovcema v jednom baráku, vedle v baráku jsou tchýně rodiče-stále aktivní a v pohodě se starají o malou. Tchyně jezdí domů převážně o půl třetí, max. ve štyři. tchán jezdí u ČD, takže směny různé. Praprarodiče jsou doma celý den.Moje rodina je 30km daleko.
Pardon za tak dlouhý příspěvek
,já si to ted sama snažím nějak sesumírovat…