Práce u Policie ČR

Anonymní
13.10.24 19:14

Práce u policie ČR

Dobrý den,

je tu prosím někdo, kdo pracuje u policie ČR? Zajímalo by mě jak jste spokojení, na jaké pozici jste a jak dlouho tam pracujete? Také mě zajímá, zda v případě toho, že bych někdy v budoucnu měla dítě, tak vám umožní práci pouze na ranní směnu, kvůli péči o dítě a nebo je s tím problém?

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
13.10.24 20:02

Myslím, že ze začátku bude stačit, když se tam přes všechny ty testy dostaneš. Nejen fyzické, ale psychické, málo kdo se dostane. Držím palce, aby tě vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.24 20:21

Zalezi, co mas za skolu (SS x VS) a co umis. Kamaradi - brachove, oba zacinali na nejnizsi hodnosti a „slapali chodnik.“ Jeden z nich je po 20 letech stale nprap a dela na smeny, druhy je pplk a krome obcasnych vyjezdu po cele CR dela 7-15. 🤷‍♀️ Na kriminalce se na smeny nedela (jen se obcas drzi sluzba), ale musis se tam vypracovat. Rovnou do vyssi hodnosti sice jit jde, ale musis mit nejakou kvalifikaci. Nicmene pokud mas neco v hlave, neni zas takovy problem dostat se behem par let vys. Mist u Policie je hodne, treba Te chytne obor, ktery Te dneska z obyvaku vubec nenapadne.

• Citovat
  • Upravit
25188
13.10.24 22:38

To jsou trochu předčasné otázky
prva si vše nastuduj zde
https://nabor.policie.cz/
jako ženy máme samozřejmě jistá omezení
já se třeba vracela po půl roce, abych měla stejnou pozici vyšetřovatele, jinak by mi sice tři roky místo drželi, ale leda tak na obvodě v uniformě…
nic není zadarmo, nástupní plat je tristní a šílený (třeba 22 hrubého), ale prvního půl roku na Zopce (něco jako vojna-přijimáč-škola) máš vše zadáčo (jídlo, ubytování) a ještě i minimální plat
ta práce skýtá různé možnosti (od psovodů, pyrotechniky, dopravky až po tu kriminálku)
ale obvykle začínáš na obyčejném obvodě jako „šlapka“ s tou největší lůzou a spodinou se setkáváš, mrtvoly, násilí, drogy, chlast, socky… záleží na tvé motivaci
já jsem po 31letech absolutně spokojená a happy, mohu jet/letět i 3× ročně na dovču
ale taky jsem zažila roky, kdy jsem počítala drobné na rohlíky a odevzdávala manželove láhve od piva jako poslední záchranu.,
a je dost rozdíl, zda máš sš a skončíš na běžných pozicích, nebo vš a pak můžeš holt i na tu kriminálku, můj brácha třeba začal jako řezník, dodělal si maturu, pol. akademii a odcházel jako elitní podplukovník organizovaného zločinu
já jeho ambice nesdílím, jsem šťastná na okresní úrovni
ale obvod by mne zabil…
tak to zvaž, hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
14.10.24 08:21

Já teda sama jsem u jiného sboru, ale u PČR mám velkou část rodiny a bude to jen o tvojí síle a ambicích se prosadit a dostat se výš a na lepší místo ;)
Služební poměr je hodně specifický a na to, že ti někdo bude vycházet vstříc, zvlášť pokud budeš jenom někde „šlapat“ na obvodu, bych se raději moc nespoléhala :nevim:

A samostatná kapitola je to příjímací řízení no… hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat