Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám asi trochu nevšední dotaz. Chci pracovat u VSČR u justiční stráže. Byla jsem již na informačním pohovoru a dostala papíry k vyplnění, jeden pro psychologa a druhý pro personalistku. Nejvíce mě zarazilo, že chtějí jméno, přijimení a adresu partnera. Můj partner, ale v minulosti byl trestaný ve výkonu trestu( na max 6 měsíců) ale nebylo to nic závažného. Bojím se, že by to mohl být problém je to více než 10let a co jsme spolu( v listopadu to budou 3roky) je hodný a už nedělá problémy. Máte s tím někdo zkušenost? Zamlčovat nic nechci neboť lež má krátké nohy a navíc jsem se o našem vztahu rozepsala v papíru pro psychologa a mazání by bylo podezřelé.
Nemyslím si, že by si ho nějak lustrovali, nebo že by to mělo mít nějaký dopad na tvé přijímací řízení, zvlášť po takové době. Když se hlásíš do služebního poměru, tak se tyhle informace vyplňují úplně běžně… každopádně u pohovoru s psycholožkou bych to sama zbytečně nevytahovala.
Ty jo, ale sama jsem zvědavá, jestli s tím tady někdo má přímou zkušenost ![]()
Pokud nejsi vdana, tak bych partnera klidne zaprela. Uprimne se divim, ze tyto informace chteji a jestli to neni poruseni GDPR, vzdyt jeho osobni udaje predavas 3. osobe. ![]()
@elinka90 Jak zapřít, když o něm v dotazníku pro psychologa píšu. Ten druhej papír, kde chtějí jméno je pro personalistku. Ale též se divim, u policie když jsem se hlásila toto nechtěli.
@Missinecka Spíš si myslím, že jim jde o to, jestli není ve výkonu trestu aktuálně. Nebo člen nějaké organizace nebo politicky exponovaná osoba. Trestní rejstřík má v pohodě, ale bohužel v opisu to zůstává. Ale snad to nebude mít vliv. Teď je fakt hodnej, kdyby nebyl, tak bych s ním nebyla. Nikdy nekradl, za usmrcení z nedbalosti taky nebyl trestán, jen byl trochu živější když byl mladej. Mě říká, že jsem mu změnila život, máme mazlíčka( králičí samičku) tak řekl, že kdyby měl v pubertě králíka, tak by z něj byl inženýr a ne bývalí lump ![]()
@elik97 píše: Více
No, taky si myslím, že by to muselo být něco takového, aby to mělo vliv
10 let už je fakt hodně.
A co tě vede k tomu jít k justiční stráži? Vím, je to mimo téma, ale zajímá mě to ![]()
@Missinecka No nevyšla mi policie, měla jsem jít na pohotovostní a eskortní oddělení, takže to je tomu trochu podobné. Jinak vždycky mě lákala práce u sboru a ta náplň práce u JS mě zaujala. Navíc chci si dodělat VŠ a chci práci, kde mě čeká budoucnost. Aktuálně dělám pokladní a vůbec, ale vůbec mě to nebaví. Peníze pro mě nejsou vše. Navíc dědové byli u policie, takže asi i oni mají svůj podíl, že já chci jít do uniformy.
Jinak partner nemá problém, že chci k VS a nehodlá to brát jako výhodu pro něj a nechce toho zneužívat. Spíš má strach aby mi nezavařil. Je starší, takže prožil 90tky jak se patří ![]()
Jasně chápu, tak snad budeš spokojená
Je pravda, že jako pokladní bys asi žádnou kariéru před sebou neměla. U té státní správy je to jiné… a VŠ otevírá dveře ![]()
@Missinecka Děkuji snad to vyjde. Ale zaráží mě, že tam chtěji i jména dětí a jejich datum narození( u partnera datum narození nechtějí) což je také dost citlivý údaj, kor to dítě ještě může být nezletilé
děti nemám, ale asi nevím dávat takhle údaje o svém dítěti
No ten dotazník, který jsem vyplňovala psycholožce já byl taky hooodně hooodně podrobný ![]()
Tak vidíš. Pokud se ti nelíbí, co po tobě chtějí za informace, tak tam nemusíš chodit.