Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jelikož takové téma tady ještě neexistuje, a milostpán Rotha, dbá na to, aby zde bylo k nalezení všechno, co kdo chce hledat na internetu tak se Vás tedy směle táži, co je podle Vás tradiční české jídlo?
Určitě nebudou stejné odpovědi, tak směle do toho. Bez posmesku druhým. Maximálně 3 jídla, více ne prosím ![]()
Za mě to je bramborový salát a řízek. Smažený sýr a hrancle, a svíčková s knedlíkem ![]()
Ano, za mě obecně pokrmy s knedlíkem.
Chlebicek ( nikde jinde než v Česku jsem ho neviděla )
Rohlík ( to samé jak chlebicek )
Kulajda ( to nevím jestli mají i někde jinde )
Vepřo-knedlo-zelo, smažák a pečené brambory.
A manžel by řekl svíčková. To jí u nás jen on. Řízek vepřový a kuřecí v troubě pečený a salát bramborový máme dneska na oběd.
Zavařovala jsem minulý týden zeleniny do br. salátu a potřebovalo se zjistit, jestli jsou dost uvařené.
Pravda. Chlebíček. Na ten jsem zapomněla.
1. Rizek, ac neni puvodem cesky, nas narod ho miluje.
2. Svickova
3. Vepro (kachna, husa), knedlo, zelo.
V cizině většinou neznají taková ta typická česká jídla jako Dršťková polévka, Holandský řízek a bramborová kaše, Utopenci, cokoliv s mákem (ježíšmarjá vy jíte drogy), tlačenka, jelito a jitrnice, řízek v bramboráku (Ondráš) a spousta jiných jídel… ![]()
Knedlo- vepro(kachna, husa)-zelo,
Svíčková na smetaně
Celkově omáčky s knedlíkem
A pak bych ještě přidala asi bramboračku
Svíčková s knedlíkem
Knedlo-zelo-vepřo
Řízek ani smažák jako tradiční české nevnímám
Příspěvek upraven 18.07.24 v 11:55
@Almondea píše: Víceřízek v bramboráku neznám ani já jako češka
To co se považuje za české je většinou rakosuké - řízek, svíčková, obecně většina omáček, ovocné knedlíky také.
Typicky české není prakticky nic, jedna z mála výjimek je Romadur (podobné sýry mají samozřejmě i jinde) a Štramberské uši.
Svíčková s knedlíkem a jakékoliv jiné smetanové omáčky
Chlebíčky
Vepro knedlo zelo
Třeba smažák jsem viděla i jinde ve světě (Asie), to samé řízek.
Příspěvek upraven 18.07.24 v 12:12