Práce učitelky ve školce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Vždycky jsem tam chtěla pracovat. Teď pracuji ve škole- družině, ale pořád o tom přemýšlím. Volna mají míň než ve škole. Pro mě je náplň práce super, utíká to, pro mě klidnější než ve škole. Plat mají vyšší než my. Musí tě to bavit- různé tvoření, zpívání,..Práce s dětmi tě musí bavit. Já jsem zkusila různá zaměstnání, ve škole jsem 10 let.
- Citovat
- Upravit
Já tu práci miluju. Ale tohle je zrovna práce, pro kterou musí člověk žít. Nejde jen o to hlídat děti, musíš být kreativní, nejlépe hudebně nebo alespoň pěvecky nadaná (i když bez toho to jde taky, ale děti mají rády hudební chvilky), vymýšlet vzdělávací činnosti pro děti atd. Tvořit plány činností, vést dokumentaci třídy. S tou dovolenou záleží na konkrétní školce, některé školky mají celé léto zavřeno a některé školky přes prázdniny normálně fungují. Plat se odvíjí od toho, do jaké platové třídy je učitelka zařazená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vždycky jsem tam chtěla pracovat. Teď pracuji ve škole- družině, ale pořád o tom přemýšlím. Volna mají míň než ve škole. Pro mě je náplň práce super, utíká to, pro mě klidnější než ve škole. Plat mají vyšší než my. Musí tě to bavit- různé tvoření, zpívání,..Práce s dětmi tě musí bavit. Já jsem zkusila různá zaměstnání, ve škole jsem 10 let.
Nemaji vic. Uc. ve skolce ma vetsinou osmou nebo devatou platovou tridu. Vychovatelka ve druzine ma devatou platovou tridu, kdyz ma hotovou kvalifikaci. Vedouci vychovatelka ma desitku platovou tridu.
Lisit se muzou priplatky a osobni ohodnoceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to práce pěkná, ale musí tě opravdu bavit. Musíš být kreativní, spravedlivá, musiš si udělat i respekt. My máme 40 dní volno. Určitě tam nejsou chvilky, kdy se nic nedělá, stále je potřeba nějaká činnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedala, sama vychovávám děti přísněji, než je dnešní norma, ale netuším, jak získat autoritu i těch nevychovaných dětí.
Nad družinou bydlím a ty vychovatelky (obzvlášť jedna) tam teda občas fakt řvou, ale to si říkám, že v té smečce jsou přeci jen už školáci, kteří jsou odolnější. Když si představím stejný křik ve školce, tak je mi úzko. Zažila jsem to jednou v prázdninové školce mých dětí, přicházela jsem tam, a tam jedna učitelka řvala „To si děláš srandu? To jako neumíš složit stavebnici do krabice? Co si to vymýšlíš, co tě to doma učí? Okamžitě to koukej uklidit!“, ale fakt křičela tak, že jí přeskakoval hlas. Když si představím, jakou paseku v duši dítěte tyhle věci můžou nadělat, tak bych nechtěla být ten viník.
O prázdninách jsem hlídala děti mých sourozenců, takže jsem na chalupě měla týden 6 dětí, a každý den jsem alespoň jednou vybouchla (tak, že pro děti, které mě znají, tak v pohodě (talíře nelítaly, oblečení jednou jo
), ale ve školce už by to bylo silně neprofesionální). Takže já tu masku výhradně jen hodné tety nahodit neumím a klobouk dolů před všemi profesionály na svém místě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro tohle se musíš narodit…peníze nemají špatné, volno je taky super, mají dost dní dovolené, ale já bych to dělat nemohla…ani za zlaté prase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás ve školce se tedy nekřičí, spíše se zvýší hlas, ale většinou ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Já bych to nedala, sama vychovávám děti přísněji, než je dnešní norma, ale netuším, jak získat autoritu i těch nevychovaných dětí.
Nad družinou bydlím a ty vychovatelky (obzvlášť jedna) tam teda občas fakt řvou, ale to si říkám, že v té smečce jsou přeci jen už školáci, kteří jsou odolnější. Když si představím stejný křik ve školce, tak je mi úzko. Zažila jsem to jednou v prázdninové školce mých dětí, přicházela jsem tam, a tam jedna učitelka řvala „To si děláš srandu? To jako neumíš složit stavebnici do krabice? Co si to vymýšlíš, co tě to doma učí? Okamžitě to koukej uklidit!“, ale fakt křičela tak, že jí přeskakoval hlas. Když si představím, jakou paseku v duši dítěte tyhle věci můžou nadělat, tak bych nechtěla být ten viník.
O prázdninách jsem hlídala děti mých sourozenců, takže jsem na chalupě měla týden 6 dětí, a každý den jsem alespoň jednou vybouchla (tak, že pro děti, které mě znají, tak v pohodě (talíře nelítaly, oblečení jednou jo), ale ve školce už by to bylo silně neprofesionální). Takže já tu masku výhradně jen hodné tety nahodit neumím a klobouk dolů před všemi profesionály na svém místě.
Učitelka ve školce by ale rozhodně na děti křičet neměla… to je silně neprofesionální přístup…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co si myslíte o práci učitelky ve školce?(náplň práce, náročnost, volno, dovolené, plat…)