Práce v controllingu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
25.11.17 12:34

Práce v controllingu

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo z vás pracuje v controllingu a plánování. Potřebovala bych vědět, jak je tato práce náročná a co obnáší. Mám před pohovorem a vůbec nevím, co mě tam čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1428
25.11.17 13:41

Teď jsem na RD, dělala jsem tam 7 let, tak se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
25.11.17 13:43

Já v controllingu pracuju už hodně let, záleží kam se přesně hlásíš a na jakou pozici, předpokládám junior controller
musíš mít povědomí o účetnictví, logické myšlení, schopnost analyzovat a hlavně dobrou znalost excelu, to by ses doučila
na pohovoru ti možná dají test a vyzkouší z excelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
25.11.17 13:48

Přesně tak, excel je nutnost, pro mne byl součástí druhého kola pohovoru, takže kontigenční. tabulky a funkce svyhledat je minimální základ, výhodou je umět makra a sql, udělat prezentaci v powerpointu. Jedná se o práci s daty, nad kterými vzniká pravidelný reporting nebo adhoc analýzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
25.11.17 13:55

To jo, prezentace a grafy
podle mě časové náročné ano, záleží na firmě, ve velké má většinou controller svůj úsek (produkt, entitu), v menší firmě musíš mít hlubší znalosti účetnictví (moje zkušenost)
Podle mě je controlling nejkomplexnější práce z financí, musíš umět od všeho něco a chápat to jako celek, dokázat dát doporučení z analýzy, vyhodnotit projekt, úsporu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
25.11.17 14:51

Jj potvrzuji, ještě access není od věci umět, já byla ve větší firmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.11.17 15:33

Hlásím se do jedné banky. Myslíš, že se budou ptát i na odborné věci? Mám sice ekonomku, ale nikdy jsem v oboru nepracovala a ze školy si toho už moc nepamatuju. Obávám se, že jsem se trochu přecenila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
25.11.17 16:00

Bankovní controlling je podle mě jednodušší než třeba ve výrobné firmě.
Pokud tam chceš pracovat musíš mít ráda čísla, je to zajímavá práce, ale někdy dost stereotypní, pořád tvoříš nějaké reporty
taky jsem začínala v bance, hodně jsem se tam naučila
zkoušeli mě z excelu
Na odborné věci se tě nejspíš zeptají, fakt záleží na konkrétní pozici
hlavně než tam půjdeš si zjisti co nejvíc o té bance, mě se na pohovoru ptali, kolik má ta banka bankomatů v ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat