Práce v dopravě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.11.24 21:18

Práce v dopravě

Ahoj! Pracuje někdo jako vlakvedoucí u ČD? Nebo strojvedoucí, průvodčí nebo i tramvajačka/řidička busu jinde? Nechávají nás doma na 100%? Kdyby ano, můžu zatím pracovat u jiného zamestnavatele v méně náročné profesi? Kdyby ne, je tady někdo, kdo zaměstnavateli ofiko těhotenství neoznámil a pracoval v nepřetržitém provozu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20847
15.11.24 05:51

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-180 tak schválně pod který bod spadas tak, aby se nedalo nic upravit na pracovní pozici a byla tam tedy nutnost nechat tě na 100% doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.24 06:39
@Cenarius píše: Více

Práce v noci. To mezi tvými body není :nevim: teoreticky to reálné je, prakticky by to bylo pro zaměstnavatele víc práce než užitku. A mimo Prahu, kde nemají tolik „tras“ by to ani možné poskládat nebylo :think: předpokládám, že to u nás řeší kolektivní smlouva, ale :nevim: proto se tady ptám :D mimochodem, to jak píšeš „aby se nedalo nic upravit“ je jasný, že víš absolutní kulový :roll: PS. Už jenom to zajištění náhrady při těhotenské nevolnosti :D víš, kolik vlaků by neodjelo, protože se narychlo nesežene nový zaměstnanec? ale jako chápu, průvodčí = letuška, co neumí anglicky, že?😁

Příspěvek upraven 15.11.24 v 06:59

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.24 06:52
@Cenarius píše: Více

Nevím, kolik váží železniční zarážka, vím že je těžká :D tak asi i občasná (výjimečná) manipulace s břemenem nad 10kg. Taky vnucené pracovní tempo, ale to nevím, jmco si pod tím přesně představit :think: fakt je, že jsem tady zažila 2 těhotné kolegyně a hned po oznámení těhotenství pracovat přestaly. Ale tehdy mě to ještě nezajímalo, tak jsem se neptala, na základě čeho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101493
15.11.24 07:12
@Anonymní píše: Více

Vnucené pracovni tempo je výrobní linka v taktu. A jinak te zamestavatel muze přeřadit na jinou práci. Plus co se tyka nocnich, ty nejsou tehotnym zakazane, pouze pokud je delat nechces a oficiálně pozadas, tak te musi preradit na denni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.24 07:24
@j.a.n.i1 píše: Více

Chápu, ale ono není moc na jakou práci. A jestli takovou praci našli, tak bych rada vedela co to je, abych se rozhodla, jestli chci zůstat u svojí nebo přejít. A to přeřazení na denní je prostě -skoro- neproveditelné. Navic tedy, mame neodmítnutelné přesčasy, kdy proste v vlakem uvízneš někde na trati a prostě se nemuzes sebrat, zavolat si taxi a říct „čus“ :D U CD pracuje snad 10k lidí, tak se tady najde snad alespoň jedna uživatelka, která bude vědět :D nebo bude tak hodná, a zeptá se někdo kdo ví, a napíše :D fakt se mi nechce se jít ptát na personální, že za rok možná chci být těhotná, a jak by to teda bylo. :?

Příspěvek upraven 15.11.24 v 07:30

• Citovat
  • Upravit
101493
15.11.24 07:29

Chapes, ze je úplně jedno, jak to mela dana uzivatelka, nekdo treba noční neřešil a delal je, jinemu bylo zle a sel na neschopenku, pro nekoho jinou práci našli, pro nekoho nasli jen ty denni a jinak delal tu svou a nekdo byl za tech 100% doma, ale to neznamená, ze ti to cokoliv rekne o tom, jakou situaci budes mit ty, až budeš nekdy těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.24 07:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Já si právě nemyslím, že to firma jako naše řeší jakkoliv individuálně. Na všechno tady máme zavedené postupy atd. Takže ano, jsem přesvědčená, že všechny vlakvedouci u CD to mají stejně. Ozna se lisi tobprevedeni na jinou praci v Praze nebo Opavě :think: Když bych odmítla noční a narazíme na přejezdu do auta, tak to budu já kdo musí zajistit vozy, ať chci nebo ne. Protože tam prostě nikdo jiný v tu chvíli není.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat