Práce v dopravě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-180 tak schválně pod který bod spadas tak, aby se nedalo nic upravit na pracovní pozici a byla tam tedy nutnost nechat tě na 100% doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Práce v noci. To mezi tvými body není
teoreticky to reálné je, prakticky by to bylo pro zaměstnavatele víc práce než užitku. A mimo Prahu, kde nemají tolik „tras“ by to ani možné poskládat nebylo
předpokládám, že to u nás řeší kolektivní smlouva, ale
proto se tady ptám
mimochodem, to jak píšeš „aby se nedalo nic upravit“ je jasný, že víš absolutní kulový
PS. Už jenom to zajištění náhrady při těhotenské nevolnosti
víš, kolik vlaků by neodjelo, protože se narychlo nesežene nový zaměstnanec? ale jako chápu, průvodčí = letuška, co neumí anglicky, že?😁
Příspěvek upraven 15.11.24 v 06:59
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše: Více
Nevím, kolik váží železniční zarážka, vím že je těžká
tak asi i občasná (výjimečná) manipulace s břemenem nad 10kg. Taky vnucené pracovní tempo, ale to nevím, jmco si pod tím přesně představit
fakt je, že jsem tady zažila 2 těhotné kolegyně a hned po oznámení těhotenství pracovat přestaly. Ale tehdy mě to ještě nezajímalo, tak jsem se neptala, na základě čeho ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Vnucené pracovni tempo je výrobní linka v taktu. A jinak te zamestavatel muze přeřadit na jinou práci. Plus co se tyka nocnich, ty nejsou tehotnym zakazane, pouze pokud je delat nechces a oficiálně pozadas, tak te musi preradit na denni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Chápu, ale ono není moc na jakou práci. A jestli takovou praci našli, tak bych rada vedela co to je, abych se rozhodla, jestli chci zůstat u svojí nebo přejít. A to přeřazení na denní je prostě -skoro- neproveditelné. Navic tedy, mame neodmítnutelné přesčasy, kdy proste v vlakem uvízneš někde na trati a prostě se nemuzes sebrat, zavolat si taxi a říct „čus“
U CD pracuje snad 10k lidí, tak se tady najde snad alespoň jedna uživatelka, která bude vědět
nebo bude tak hodná, a zeptá se někdo kdo ví, a napíše
fakt se mi nechce se jít ptát na personální, že za rok možná chci být těhotná, a jak by to teda bylo. ![]()
Příspěvek upraven 15.11.24 v 07:30
- Citovat
- Upravit
Chapes, ze je úplně jedno, jak to mela dana uzivatelka, nekdo treba noční neřešil a delal je, jinemu bylo zle a sel na neschopenku, pro nekoho jinou práci našli, pro nekoho nasli jen ty denni a jinak delal tu svou a nekdo byl za tech 100% doma, ale to neznamená, ze ti to cokoliv rekne o tom, jakou situaci budes mit ty, až budeš nekdy těhotná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Já si právě nemyslím, že to firma jako naše řeší jakkoliv individuálně. Na všechno tady máme zavedené postupy atd. Takže ano, jsem přesvědčená, že všechny vlakvedouci u CD to mají stejně. Ozna se lisi tobprevedeni na jinou praci v Praze nebo Opavě
Když bych odmítla noční a narazíme na přejezdu do auta, tak to budu já kdo musí zajistit vozy, ať chci nebo ne. Protože tam prostě nikdo jiný v tu chvíli není.
- Citovat
- Upravit
Ahoj! Pracuje někdo jako vlakvedoucí u ČD? Nebo strojvedoucí, průvodčí nebo i tramvajačka/řidička busu jinde? Nechávají nás doma na 100%? Kdyby ano, můžu zatím pracovat u jiného zamestnavatele v méně náročné profesi? Kdyby ne, je tady někdo, kdo zaměstnavateli ofiko těhotenství neoznámil a pracoval v nepřetržitém provozu?