Práce a odpovědi na inzeráty

12.11.24 12:29

Práce a odpovědi na inzeráty

Zdravím všechny jdu na vás s otázkou ohledně inzerátů které jsou na internetu (Inzeráty o práci)
Jsem mladá studentka která teď dostudovala střední školu s maturitou a teď tak nějak hledám práci. Poslala jsem 2 životopisy, na ten jeden mi hned druhý den odpověděli, no na ten druhý stále čekám odpověď. Přemýšlím jestli to nebude tím, že u toho prvního inzerátu chtěli můj životopis poslat na jejich přesnou e-mailovou adresu a u toho druhého inzerátu jsem byla na stránce jenprace.cz kde jsem posílala životopis přes jejich stránky, tak zda to nebude tím. Také mám ještě jednu otázku, nebo bych chtěla o tom tak pokecat, je to že jsem našla inzerát na práci na stránce jenprace.cz Kde píší že praxe potřebná není a vzdělání v tomto oboru je pouze výhodou, a když jsem přišla na jejich hlavní stránky té firmy tak tam mají napsané že by chtěli zkušenou optičku a požadují vzdělání v oboru. Tak co si o tom má člověk potom myslet? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
672
12.11.24 12:37

No tak vždycky vezmou spíš někoho s praxí a v oboru, ale pokud to třeba není dostatečně ohodnocený, tak pak musí z nároků slevit a vzít někoho bez praxe/vzdělání.
U spoustu inzerátů ani na životopis neodpoví, takže bych zvesela posílala životopis na všechny strany a nečekala na odpověď co možná ani nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35928
12.11.24 12:41

V těch firmách to chvíli trvá než všechno zpracují, vyhodnotí a ozvou se. Personaliste mají i jiné věci na práci. Určitě neodpovídají hned, to je spíše výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
12.11.24 12:49

Ahoj, můj názor je takový že si firmy hrají až moc na důležití než ve skutečnosti jsou. Další věc je ta že preferují někoho s praxí. Ale jak může čerstvě vystudovaný člověk získat praxi když ho nikde nevezmou? Nesmyslné podmínky. Pak se brečí že lidé nechtějí makat. Chtějí, ale zaměstnavatelé si neustále něco vymýšlí. Špatně. :kytka: Tím neříkám že by měli přijímat každého člověka jen proto že má zájem, v určitých oborech je zkušenost opravdu potřeba. To jen aby mě někdo nebral za každé slovo. ;)

Nicméně nemohla jsi čekat že Tě hned někde vezmou. Opravdu to bude trvat ale nevzdávej se. Poptej se známých, kamarádů jestli by o něčem nevěděli. Počítej s tím že těch životopisů naposíláš mraky. Držím ti palce. Určitě něco najdeš, ale málokdy se to povede hned po škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5630
12.11.24 13:02

@Adelis204 neklesej na mysli. Ono někdy trvá klidně až 2 týdny, než odpoví a někdy neodpoví vůbec. Neupínej se na každý inzerát na který odpovíš, prostě posílej životopisy na všechno co tě zaujme. Pokud je tam místo na motivační dopis, dej si tu práci abys napsala motivační dopis na tu pozici na kterou odpovídáš, nic generického. Pokud si s tím nevíš rady, popros o pomoc ChatGPT.
Koukej i po různých pracovních portálech, já měla teď štěstí na jobs.cz. Ono většinou jsou všude stejné nabídky ale občas to visí třeba jen na jednom z velkých portálů, tak je dobré koukat na všechny.

Někde praxi chtějí, ale nakonec by vzali i člověka bez praxe, pokud se jim bude zdát šikovný. Někde zase mají přehnané požadavaky na schopnosti, které pak při výkonu toho povolání vůbec nevzužiješ. Teď jsem třeba vyloženě šla po inzerátech kde chtěli angličtinu, protože ji chci aktivně a denně používat. No, u jedné nabídky taky chtěli AJ na vysoké úrovni, ale pak z nich na pohovoru vypadlo, že tam s tou angličtinou člověk skoro do styku nepřijde. Všechno je to nutno brát trochu s rezervou, tak se neboj odpovídat i na inzeráty, které tě zaujmou, ale nevyhovuješ úplně všem požadavkům. Při nejhorším tě odmítnou rovnou, nebo neodpoví vůbec, to tě nezabije ale nidky nevíš, třeba to může zrovna vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
12.11.24 13:26

@Adelis204 Chápu, že teprve začínáš na pracovním trhu a moc o tom nevíš.
To, že někdo odpoví do druhého dne je velmi výjimečné, spíš odpovídají za delší dobu příp. na druhý den přichází automatická odpověď o tom, že nemají zájem.

Na většinu pozic přichází i 80 životopisu (nedávná zkušenost), takže se s tím musí někdo probrat, vyhodnotit to a pak teprve odpovídat.
A většinou i když píšou, že praxi nepožadují, tak dají přednost těm co praxi mají

• Citovat
  • Upravit
12.11.24 15:12

@smajlik345 Dobrá dobrá děkuji moc za vysvětlení, právě proto že jsem teď vyšla ze školy a tak nějak hledám práci, tak se v tom moc neorientuju. Přesto mě zaráží, že tento inzerát na který jsem odpovídala (optik/optička) tak byl zveřejněn skoro před měsícem (odpověděla jsem na něj minulý pátek) a když jsem se dnes opět koukala na nějaké inzeráty o praci, tak jsem narazila na ten samý inzerát ale je tam napsaný datum zveřejnění 7. listopadu.
Tento celý inzerát mi přijde opravdu naprosto zamotaný, jelikož jak jsem říkala v té první zprávě, tak na oficiálních stránkách mají napsané že požadují optické vzdělání a praxi a na stránce, na který jsem narazila na tento inzerát píšou že je optické vzdělání pouze výhodou a praxi nepotřebuješ, že do všeho vás zaučí A ještě do toho teď tady ty problémy s tím zveřejněním inzerátu. Opravdu je to asi na mě ještě moc složité :think: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
12.11.24 16:29
@Adelis204 píše: Více

Bohužel to na tebe složité bude. Na mě je to složité taky a už jsem přemýšlela, že na jeden pracovní portál napíšu info, ale pak jsem si to rozmyslela.

Možná s tím, že píšou, že vzdělání a praxe je pouze výhodou, ne nutnosti, tak doufají, že budou mít více zájemců a z čeho vybírat.

V minulosti jsem odpověděla na inzerát, firma se mi ozvala asi za 5 dni a pozvala mě na pohovor. Ve firmě jsem se dozvěděla, že daná pozice už je obsazená, ale že hledají na jinou pozici lidí (prošli, vše ukázali) ok.
A v ten den večer se na portálu práce. cz ukázala ta nabídka o které oni tvrdili, že už je obsazená.
Taky nechápu. Zda nabídky prodlužuje pracovní portál nebo musí dát info firma - prodloužit, neprodloužit.

• Citovat
  • Upravit
21955
12.11.24 16:38

Nedávno mi říkala holčina, co má technickou VŠ, že rozeslala tak sto životopisů a byla na třiceti výběrových řízeních, než ji někam vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.11.24 17:02

Z moji zkušenosti, pokud to jen trochu jde, první práci je fajn sehnat přes někoho známého. Čerstvého absolventa nikde moc nechtějí a nebo nabízí otřesné podmínky (a ty je vezmes, pochopitelně, protože lepší něco než nic).
Ale zase moc nelpi na jedné pracovní nabídce. Může tam být sto a jeden důvodu, proč špatně komunikují. Lepší je napsat třeba na deset míst najednou, i když to třeba nesedí na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat