Práce v hobby marketu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
práce v hobby marketu
Zdravím všechny a obracím se hlavně na ty, co mají zkušenosti s pracovní dobou krátký/dlouhý týden (tzn. jeden týden v práci středa čtvrtek, zbytek volno a druhý týden naopak) od 8:00 do 20:00 tedy 12-ti hodinové směny.
Jedná se o to, že mám zanedlouho nastoupit do jednoho hobby marketu v oddělení dekor a bydlení, ale vůbec nevím co od takové práce a pracovní doby čekat. Proto prosím všechny, kteří mají podobnou či stejnou práci, aby se podělili o své pocity a zkušenosti. Zda si jde na to zvyknout, jestli je to práce zábavná, jestli těch 12 hodin uteče v pohodě a zvládáte mít i osobní život OK? Já dosud měla jen klasickou 8 hodinovou směnu denně. Ještě nejsem rozhodnutá na 100%, ale vzhledem k současné situaci na trhu práce se přikláním k tomu, že to vezmu. Aspoň na nějaký čas. Za Vaše informace, které by mi mohly v mém rozhodování pomoc budu moc vděčná.
Předem děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nilus krátný a dlouhý týden je ideál, minimálně, když je krátký týden
na každou práci si zvykneš, hlavně, když budeš vědět o sortimentu, který prodáváš - já úplně nesnáším, když potřebuju radu a dotyčný ehmmm nóó´a pod
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nilus Já tak delala 15 let a dobry-sice jsem po dlouhym byla někdy K. O. ale ja makala jako kuchařka-je doby že máš volno cd a vyřidíš si co potřebuješ atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, delala jsem v hobby marketu. Smeny mi nevyhovovay. Dojizdela jsem do prace pres hodinu. Odjizdela po 6ty a vracela se po 21:30.kdyz jsem mela od 8-20. Je to blby v tom, že cely ten den je v háji, vecer prijdes a des hned spat. Hrozne jsem zavidela lidem co delaj 8cky. Prijdou treba v 17h domu a maj jeste kus dne pred sebou plus volne víkendy. Kdyz delas ten kr./dl. Tyden tak to volno hrozne rychle utika. Ve většině hobby marketu musis tech 12h stát, ale bolest nohou casem ustoupi- nohy si zvyknou. Co se tyce jak prace utika-jak kdy. Dělala jsem v zahrade- pres sezónu jsem si sotva stihla dojit na wc, pres zimu zase nuda a vubec to neutika. Ty budes sice odd dekor, ale celkove je od podzimu do jara v hobby marketu mene lidi=nuda. Jinak byla jsem z te prace zejmena po 3dnech v kuse dost vyrizena, takze pak v kr. tydnu jsem to dospavala, taky proto volno tak rychle utikalo. A hodne moc záleží na tom jaky tam mas kolektiv aby te to tam bavilo, ale to je tak vsude. Klidne se na neco zeptej. Jinak me tam potom začali šikanovat- spolupracovnice a pak i vedeni ptz me spoluprac. Pořád pomlouvali. Pak jsem otehotnela a sla radsi na nemocenskou, abych se nemusela stresovat. Kromě toho sem tahala i tezke věci.
Příspěvek upraven 31.03.14 v 12:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak taky samosrejme zalezi do jakeho hobby marketu jdeš ja dělala v „BH“. A pokud bych ještě mela jit do hobbymarketu tak jedině do " HB", udajne je to platove trosku jinde nez tam kde jsem dělala ja a tak nejak si myslim, že si tam zaměstnanců vice vazi. Ale zas vsude je neco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj děkuji za drahocenné rady. Já bych měla nastoupit právě do Uni Hobby, které se teprve staví, tudíž bych tam byla úplně od prvopočátku, kde se nikdo nezná a všichni jsou na tom stejně. V tom vidím určitou výhodu. Kdyby mě tam měl někdo šikanovat a stresovat, tak to asi nedám. Budu doufat, že se vytvoří fajn kolektiv. Beru to spíše jako dočasné řešení, než se mi naskytne něco lepšího. Sice mám vystudovanou VŠ, ale už dva roky se marně snažím najít něco lepšího. Teď sice zaměstnaná jsem, ale na dobu určitou ve firmě, která je na pokraji krachu - nedostávám celou výplatu apod…
No prostě je to složité a já pořádně nevím co dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také by mě zajímalo pro srovnání finanční ohodnocení a zda jste mohli končit přesně jak Vám končila směna, tzn. mám směnu do osmi, takže se v osm sbalím a odcházím??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
záleží na práci, ale jinak OK!
Pokud bude práce v poho, dlouhý/krátký není špatný systém. I oproti 5 dennímu cyklu je v měsící daleko více volných dní. Daleko horší je práce na směny odpolední/ranní + třeba obtýden sobota, nebo otrocký systém v prodejnách typu Penny, nebo Tesco. Tam pak pomalu nevíte ani jak jdete druhý den a volný víkkend či aspon 2 dny za sebou máte volno jen málokdy, ani není možnost nic naplánovat, takže z tohoto pohledu máte v systému dlouhý/krátký alespoň nějakou „jistotu“!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit