Život v Belgii, váš názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13742
30.3.14 22:57

Řekla bych jí „No a?“ Že se ti tady žije dobře a nepotřebuješ nic měnit. Osobně by se mi skůtr bez řidičáku a škola od 2.5 moc nelíbila a taky bych jí to řekla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
30.3.14 23:09

Ahojky, ja mam kamosku v Belgii a co vim, tak v CR kupuje I obleceni, protoze tam je to vsechno drahe. Deti chodi do skoly nejak driv, ale jsou tam cely den a maji jen svaciny, varene jidlo tam neni. U doktora musi pri kazde navsteve zaplati, alespon 15 euro, proste musi…taky rikala, ze kdyz jde s detma do parku, tak tam nikdo neni, protoze rodice jsou v praci od rana do vecera, a deti jsou v jeslich. a na dovolenou pry moc belgicani nejezdi, protoze je to pro ne drahe. Ze kdyz oni jeli, tak se to bali pomalu rict, protoze by na ne koukali divne…
takze nevim, jestli tvoje kamoska nahodou nemachruje. :nevim:
Stylem, ze tam proste litaji peceny holubi do huby :D

• Citovat
  • Upravit
35323
30.3.14 23:31

Tak zrovna hadry tam maji stejne drahe, jsou tam i povetsinou stejne retezce. Ja si naopak vzdycky koupila boty tam, kdyz to slo.
Ostatni nevim. Ale treba bydleni je tam drazsi, ale asi taky zalezi, kde.
Muzu se zeptat trochu bliz, jestli te to fakt tak moc zajima.

MMCH - u nas se chodi na gympl uz v 11 :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
31.3.14 01:28

Ja tam byla 5 mesicu jenom jako student, ale reknu ti, ze v praveku byli v nekterych vecech oni. Treba v Praze jsme se uz v te dobe prihlasovali na zkousky pres net a tam to furt psali do sesitku…a to se me blbecci ptali, jestli umim pouzivat mikrovlnku, kdyz jsem prijela :roll: A z tech 5 mesicu jsem 4 trpela jak pes, pac bylo furt hnusne :mrgreen:

Ono vsude to ma vyhody a nevyhody, treba materska je tam hodne kratka pokud vim, takze ten „brzky“ nastup do „skoly“ neni proto, ze jsou supr chytri, ale proto, ze matka je uz davno v praci a deti uz maji za sebou mozna 2 roky v jeslich…a to ze na „stredni“ jdou ve 12, je pouze jiny system skolstvi a nazvu atd.

Takze bud ji to tam opravdu vyhovuje, coz je kazdeho osobni volba a vkus, nebo machruje :nevim: Nikde neni trava jen tak zelenejsi a peceni holubi do huby taky nepadaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
31.3.14 02:01

@Attila8 kamarádka je trosku pitomá, ne?
Ono všude je něco lepší a něco horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
31.3.14 07:56

Jo a vzpomnela jsem si, ze rikala, ze jeji deti ve skole maji lavice, ve kterych sedela jeji mama, kdyz byla mala, takze kdo je potom sto let za opicema :lol:

• Citovat
  • Upravit
2
14.6.14 21:33

Ahoj, v Belgii žijí uz 9 let, manzel je Belgican, zijema kosek od Bruselu. Musim priznat, ze se mi tu zije dobre. Belgie neni buhvi jak atraktivni zeme, clovek by si ji dobrovolne nevybral ;-) Ale jak tu jednou jste, zije se vam snadno. Noa cizince jsou zarizeni, v Bruselu a Vlamske casti se clovek vsude domluvi anglicky (coz si treba na ceskych uradech nedokazu predstavit). Plati se tu strasne vysoke dane, ale zase je 100% nemocenska a i dobra podpora v nezamestanosti. Vlamska cast je pomerne cista, bezpecna a dobre organizovana. Z Bruselem a Walonskou casti uz je to horsi. Materska a skolky jsou des. Zeny se bezne vraceji po 3 mesicich zpet do prace, ale zase tu hodne zen dela na zkraceny uvazek. Jsem moc rada, ze naseho synka hlida maminka a tohle resit nemusime. Belgicani jsou pomnerne chladni, vetsinou ziji pro rodinu a vlastni pratele. S cizinci se stykat moc nechteji, pripada mi, ze nechteji plytvat city na nekoho, kdo mozna za chvili odjede. I po tech letech mam 99% kamaradu cizincu. Alespon podle mychnzkusenosti jsou vsak belgicti muzi skveli partneri. Prace v domacnosti se nestiti a zeny co umi varit, atd si moc vazi, protoze tomse u belgicanek moc nenosi. Jinak bych rekla, ze o proti cechum si belgicani umi uzit zivota. Radi chodi do restaurace nebo jen tak na pivo. Pokud cestuji, nevahaji utratit hrisne penize za luxusni hotely a komfort. Kampovani se tu na rozdil od Holandska moc nenosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
10.10.16 16:54

Něco tématického - celkem zajímavý rozhovor s českou bloggerkou žijící v Belgii: Jak se žije v Belgii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat