Nedostanu práci, protože jsem riziková

1049
30.3.14 13:53

Nedostanu práci protože jsem riziková

Hledám práci ve zdravotnictví resp. jako zdravotnický záchranář. Ale práci nedostanu narodila jsem se se špatným pohlavím. Kdybych byla muž nebyl by problém. Takto se hlavní sestry ohánějí fyzickou zdatností (kterou mám velice dobrou) nebo tím, že jako žena naruším kolektiv (i když lékařky jim ho narušují docela pravidelně a nikomu to nevadí). Dál samozřejmě hraje roli věk 25 let a to, že předpokládají, že pujdu časem na mateřskou. Další věc je, že jsem po škole a nemám praxi. Takže patří do rizikové skupiny žena bez praxe a dle nich fyzické síly, která brzy odejde na rodičák…tak do pr*** kde tu praxi mám vzít když sedím doma na zadku. Už to vzdávám a hledám si práci i mimo obor…trochu mě deprimuje, že nakonec se svou školou a znalostmi skončím někde za pultem v prodejně nebo drhnoucí záchody za minimální mzdu a bez možnosti osobního vzrůstu. Práci záchranáře miluji nadevše…ale systém mi ji nedovolí vykonávat. Jen jsem si chtěla zanadávat… Je nebo byl někdo v podobné situaci jak jste to vyřešili co teď děláte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3733
30.3.14 13:56

@Sailah v kolika letech jsi končila školu? Jak dlouho už sháníš praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
30.3.14 14:02

A do spitalu na ARO nebo JIP/URGENT by jsi jit nemohla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
30.3.14 14:03

A kdyz nemas praxi, nebylo by lepsi zacit treba v nemocnici na ARO? Docela chapu, ze na zachranku nechteji nekoho bez praxe. Ovsem vzhledem k tomu, ze je to zrejme studijni obor, nechapu, jak to ten zrizovatel vlastne myslel… kde jako tu praxi mas ziskat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
30.3.14 14:07

No skončila jsem školu loni v červnu. Pracovala jsem jako plavčík, ale v práci to šlo od 10 k 5 a odešla jsem. Od té doby hledám. Na ARO bych mohla, ale momentálně nejsou volná místa na JIP se snažím dostat i když upřímně práce na odd je pro trochu noční můra je to něco jiného než ZZS a moc mi to nesedí. Urgent u nás jen po několikaleté praxi na ARO po doporučení vrchní sestry. Takže bez šance. Práci na zzs jsem již měla domluvenou a slíbenou, ale ve čtvrtek mě poslali k šípku, že se nějak bavili s vedením a pak mi cosi koktal do telefonu no nebyla jsem z toho vůbec moudrá, ale prostě mi to přišlo jako výmluva… Přemýšlím, že si udělám rekvalifikační kurz a pujdu na ŽL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
30.3.14 14:11

@Sailah :: no nevím, dělám v oboru a vím, že ARO sester je nedostatek, ostatně obecně je personálu málo. Nevím, v jakém městě hledáte, v Praze to problém jistě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
30.3.14 14:13

@Sailah zkusit zahraničí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
30.3.14 14:20

@cell Brno a tady teda většina drží místo… Navíc všichni se dvakrát rozhodnout jestli vzít záchranářku nebo sestru… říkám si, že jsem měla jít na sestru a pak si dodělat ARIP s tím můžu do ZZS taky a měla bych to teď jednodušší…
@zelenaprisera bohužel mám tu přítele se závazky a vzhledem k tomu, že teď plánujeme společné bydlení by asi nebyl nadšen…ale taky jsem nad tím přemýšlela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
30.3.14 14:20

Nadávání ti nepomůže, prostě nastup někam na oddělení. Já si zrovna nemohla vybírat a prostě jsem byla i na odd., které mi zrovna taky extra nesedělo, ale nakonec to tam bylo fajn. A určitě to bylo lepší, než dělat něco jiného, když už mám na to školu, nebo být na pracáku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
30.3.14 14:21
@Sailah píše:
No skončila jsem školu loni v červnu. Pracovala jsem jako plavčík, ale v práci to šlo od 10 k 5 a odešla jsem. Od té doby hledám. Na ARO bych mohla, ale momentálně nejsou volná místa na JIP se snažím dostat i když upřímně práce na odd je pro trochu noční můra je to něco jiného než ZZS a moc mi to nesedí. Urgent u nás jen po několikaleté praxi na ARO po doporučení vrchní sestry. Takže bez šance. Práci na zzs jsem již měla domluvenou a slíbenou, ale ve čtvrtek mě poslali k šípku, že se nějak bavili s vedením a pak mi cosi koktal do telefonu no nebyla jsem z toho vůbec moudrá, ale prostě mi to přišlo jako výmluva… Přemýšlím, že si udělám rekvalifikační kurz a pujdu na ŽL…

No, pokud chces delat svoji vysnenou praci, mozna bude cetsa trnita, ale musis chtit. Prekousla bych „nocni muru“ a snazila se najit praci nekde v nemocnici, pokud mozno na JIP nebo ARO. Nedovedu si predstavit, ze by te vzali rovnou na zachranku bez praxe, docela to chapu, zkus to znovu, az ziskas nejakou praxi, uvidis, ze to pak bude daleko mensi problem. Jsi mlada a i kdybys mela za praci dojizdet, urcite se to vyplati do budoucna.
Pokud si udelas zivnostak a pujdes delat neco jineho, pravdepodobne z toho vypadnes uplne a uz se k tomu nevratis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
30.3.14 14:22

@Baby86 no jak jsem řekla můžu jen ARO/JIP/Urgent…pokud něco z toho seženu nastoupím, ale konkurence ze stran sester je prostě fakt velká… párkrát se mi stalo, že mi napsali, že když si nevyberou ze sester tak si mě na pohovor taky pozvou…to má člověk pocit jak kdyby byl prašivej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
30.3.14 14:23

@mroe no on není ani tak problém s tou praxí jako opravdu s tím, že nejsem chlap… 50% spolužáků jezdí a praxi taky neměli… ale asi to bude jak říkáš…nic jiného mi nezbude..protrpět pár let někde na odd a snad se zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
30.3.14 14:24

@Sailah a co děláte do teď? školu jste skončila v červnu, ono už bude nic moc v životopise vypadat, že skoro 3/4 roku nejste v oboru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
30.3.14 14:24

Hele, kdyz jsem hledala praci ja, napsala jsem 70 zadosti( po cele republice) a objela par nemocnic. Ozvali se ze 2. Zacala jsem v jedne z nich( rozhodne to nebyla prace snu), po asi trech letech jsem obeslala uz jen par nemocnic, kam jsem chtela a mohla jsem si vybrat.
Sice je to asi 13 let, ale tenkrat byla situace daleko horsi - v me praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
30.3.14 14:29

@cell No já bych klidně nastoupila do nemocnice…ale to by mě někde museli vzít…buď se nikdo neozve ani se zamítavou odpovědí, nebo napíší, že mají plné stavy…takže opravdu je hezké, že to bude „vypadat blbě“ ale jaksi nemůžu pracovat když mi tu práci na žádost nedají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat