Zaměstnání na ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.3.14 21:47

Zaměstnání na ÚP

Ahojte holky,

najde se tady některá, která má zkušenosti s prací jako referentka na dávkách státní sociální podpory? Jak se tam pracuje? Jak je to s hodinami, když je pružná pracovní doba?

A při testech u výběrovka, na co se mám zaměřit? Popřípadě u následného pohovoru? Děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.3.14 23:03

Ahoj, tak určitě si pořádně nastuduj zákon o státní sociální podpoře, bez jeho povědomí se neobejdeš…musíš vědět, jaké jsou dávky, jaké je rozhodné období, jaké příjmy musí klient splňovat pro přiznání. A dále pak určitě správní řád - měla bys vědět, jak se zahajuje správní řízení, jak má vypadat rozhodnutí, jaké jsou opravné prostředky. Alespoň takový základ. Zkus se také podívat na stránky - portal.mpsv.cz. Tam si přečti o podpoře a podívej se na formuláře, které tam jsou k SSP. Určitě by taky bylo dobré, abys měla nějaké povědomí o Úřadu práce ČR, jako takovém celku - kdo je generální ředitelkou, jak se člení, atd. (prostuduj zákon o Úřadu práce ČR). Samotná práce je pak práce s lidmi, musíš být připravená na to, že máš v úředních hodinách frontu klientů, že někteří jsou milí, jiní méně - je to o komunikaci, zvládání stresu a nepříjemných chvil (někdy se lidé rozčilují, křičí). No a v neposlední řadě pak taky musíš být počítačově zdatná, všechny dávky se vyplácí přes počítačovou aplikaci, to se pak musíš naučit, kam máš údaje zadávat. Pracovní doba je pružná, ale 40 hodin týdně (resp. 42,5 s obědovou pauzou) musíš dodržet. Vesměs je pružná doba nastavená tak, že je od 6:30 do 18 hodin, ale z toho musíš být na pracovišti vždy pevnou část, a to od 8-13 hod., ve dnech pondělí a středa pak do 17 hodin. Ale je jasné, že nemůžeš vždy odcházet ve 13 hodin, protože si takový odchod pak musíš samozřejmě nadpracovat tak, abys měla na konci měsíce kladné saldo (v průměru tedy odpracováno 40 hodin/týdně). Tak hodně štěstí u výběrovky. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
29.3.14 09:09

Moc díky za vyčerpávající informace! :-) Víkend strávím nad UZ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 11:21

Nemáš zač :kytka: Určitě to dobře dopadne :kytka: Práce je to sice náročná, ale na druhou stranu třeba právě ta pracovní pružná doba je pro maminky s dětmi a tak hodně výhodná, že si ji řídíš prakticky podle sebe. U nás na úřadu od doby, co máme pevnou, mají maminky plný úvazek, pěkně skloubí školku s prací. Předtím to byl problém a musely žádat o úpravu pracovní doby nebo o kratší úvazek. Tak snad budeš spokojená. Jinak psychotestů se neboj - já na nich byla před už hodně lety, ale co si pamatuji, byly tam ty klasické - nakresli strom, atd. To určitě najdeš na netu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4.4.14 14:19
@Anonymní píše:
Nemáš zač :kytka: Určitě to dobře dopadne :kytka: Práce je to sice náročná, ale na druhou stranu třeba právě ta pracovní pružná doba je pro maminky s dětmi a tak hodně výhodná, že si ji řídíš prakticky podle sebe. U nás na úřadu od doby, co máme pevnou, mají maminky plný úvazek, pěkně skloubí školku s prací. Předtím to byl problém a musely žádat o úpravu pracovní doby nebo o kratší úvazek. Tak snad budeš spokojená. Jinak psychotestů se neboj - já na nich byla před už hodně lety, ale co si pamatuji, byly tam ty klasické - nakresli strom, atd. To určitě najdeš na netu :mavam:

Ahoj :-) tak se hlásím…:-) Testy dopadly dobře, dnes mě pozvali na ústní pohovor :D Tak jsem ráda :-) Ale obracím se na tebe zase s dotazem. Nevíš, na co se většinou ptají? Na co se připravit? :D

Jsem po RD a je to první pohovor po dlouhééééé době a vůbec nevím co a jak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat