Pracovní úraz - dotaz ohledně peněz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1429
27.3.14 19:57

pracovní úraz - dotaz ohledně peněz

Ahoj,
mám takový dotaz ohledně manželova pracovního úrazu. Stal se mu kolem Vánoc, nyní je už asi měsíc v práci. Měl by vlastně dostat 100%, ale zatím mu přišlo každý měsíc 60% a zbytek by mu měl prý přijít po ukončení neschopenky. Jenomže už je to měsíc a furt nic nepřišlo :nevim: Nevíte někdy kdy by to tak mohlo dojít? Dělá to kolem 10 000, což je celkem dost teda a furt nevím co, kdy a hlavně od koho to má přijít? Přijde to s výplatou, nebo třeba od ÚP? Já se v tom celkem vůbec nevyznám, tak nevím a manželova účetní v práci ví akorát tak jak má nalakovaný nehty :zed:
A ráda bych se zeptala i na bolestné. Manželova firma je pojištěna u České pojišťovny a taky nepřišel ani žádný dopis, nic. To pak přijdou rovnou peníze? A Na jak dlouho to tak je to vyřizování? Celkem je to docela dost peněz a furt se nic neděje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
340
27.3.14 20:03

Ja kdyz mela pracovni uraz tak jsem dostala vsechny penize po třech mesicichco uz jsem chodila do prace. To bolestné mi prislo ve výplatě a pak domu i dopis. a co se tyce tech 40 % tak nevim jak to je ted ale svagrovi nic minuly mesic nevrali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.3.14 20:04

@soleile když měl ex v práci úraz, tak prachy dorazily po návratu do práce max s další výplatou - čekalo se na ukončení a vyplacení nemocenské, potom počítaly, kolik to bude atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
27.3.14 20:37

Až ukončí neschopenku, tak dostane formulář na bolestné, odnese vyplnit k doktorce. Pak teprve dorazí peníze - odškodnění pracovního úrazu + bolestné. Má nárok na proplacení veškerých výdajů souvisejících s léčbou - doplatků v lékárně, poplatků u lékaře atd. Jen musí doložit účtenky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
28.3.14 12:14

@soleile peníze většinou vyplácí pojišťovna zaměstnavatele, podklady jí dodává zaměstnavatel ve spolupráci se zaměstnancem..jedná se o posudek lékaře, záznam o úraze apod, peníze přijdou, až má pojišťovna všechny podklady a pokud na to účetní kašle, může se to protáhnout..je k tomu například potřea i dodat částky neschopenky, které dostal, o to se to plnění poníží, já jsem většinou vypisovala takovou žádost jménem zaměstnance, ay mi OSSZ sdělila výši neschopenky z důvodu vyrovnání pracovního úrazu a zaměstnanec mi to podepsal, nikdy jsme s tím neměli prolém…podepisoval manžel něco neo řešil nějaké papíry u svého lékaře? A omlouvám se, přestalo mi fungovat jisté písmenko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.1.15 20:44

bolestne

Zdravím prosím o radu jsem po pracovním úrazu a čekám na peníze na bolestné, nevíte jak dlouho pojišťovně trvá poslat peníze? někdo říká 3 měsíce tak se chci zeptat diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
13.3.15 13:56

Zdraavím :) pokud to chápu správně, když mám pracovní úraz tak budu normalne mit tri dny zadarmo, pak firma a pak sociálka? a teprve po ukončení neschopenky dostanu to vyrovnání je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-P
1421
13.3.15 14:18

@trckaludmila22 ano přesně tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.15 16:08

Za jak dlouho jste dostaly vyplacenou náhradu mzdy po návratu do práce a kdy přibližně dorazilo bolestné? ať mám přibližně představu

• Citovat
  • Upravit
1575
29.4.15 16:31

Já jsem měla pracovní úraz v prosinci. Náhradu mzdy neboli doplatek do průměru jsem dostala od pojišťovny, jakmile jsem dala na mzdovku veškeré kopie o lékařských kontrolách. Čím více papírů, vyšetření, tím více peněz. Pak záleží na účetní, kdy to zpracuje a odešle na pojišťovnu. A tak do měsíce je to hotové od pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
29.4.15 16:35

Ahoj, nevím, na kom přesně záleží, asi to bude případ od případu.
Manžel měl smrtelnou havárku na služební cestě v listopadu loňského roku. V prosinci jsem začala řešit „odškodné“ přes známého právníka. Ten hned kontaktoval firmu, kteří odepsali, že je třeba doložit nějaké doklady včetně rozhodnutí o přiznání důchodů tedy. Takže jsem to hned v únoru, jak jsem ho obdržela, dokládala. Právník okamžitě vše zaslal firmě. Po měsíci se milostivě ozvali, že je třeba ještě cosi doplnit do formulářů pojišťovny. To jsme během týdne, možná ani ne, zvládli a hned zaslali. Další měsíc se nic nedělo, tak právník kontaktoval opět firmu, kde jsou prachy, že se domnívá, že veškeré náležitosti z naší strany byly splněny. Už je to 14 dní a opět ticho po pěšině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.15 16:47

Holky, chtěla jsem se zeptat, zda se ten doplatek také daní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
29.4.15 17:33

Ten doplatek už bude zdaněný. Budeš to mít na papíru, co ti přijde od pojišťovny. Bude to rozhodnutí o přiznání odškodnění, doplatek do průměru a daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
1.5.15 11:29

Jsem ve stejné situaci, amrodění s úrazem ukončeno k 24.4., všechyn papíry jsem účetní dala a jsem zvědavá, kdy to pošlou :) Naštěstí máme rozumnou účetní, která nic nezdržuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.15 10:08

Je možné zavolat někam nq infolinku aby mi sdělili v jakém průběhu je vyřízení odškodnění?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat