Podnikání - Dům pro seniory

Anonymní
29.3.14 18:54

Podnikání - Dům pro seniory

Dobrý den
mám na vás dotaz zde ženský víte strašně moc věcí
máme s mojí maminkou podnikatelský záměr chceme vytvořit Dům s byty pro seniory s pečovatelskou službou, ale aby senioři byli soběstační
zajistit jim důstojné stáří a radost ze života

chtěla bych se zeptat zda máte některá zkušenosti s provozováním nějakého sociálního zařízení, nebo administrativně
potřebovala bych zjistit pár informací co vše je potřeba vyřídit aby dle zákonů bylo vše v pořádku
budeme mít objekt který budem celý rekonstruovat tak aby bylo vše dle předpisů
budud rád za každou radu, typy, či informace
zaměřila jsem se na toto téma podnikání jelikož mi loni zemřela babička a ty péče a ochota byla strašná :-( řekla jsem si, že bych chtěla zřídit dům kde se k starým lidem budem chovat s úctou, láskou a s pochopením
myslím, že to jde

dále jesti náhodou nevíte jak to chodí s dotacema od EU či státu na sociální zařízení pro seniory, zda nejsou vyhlášený nějaký soutěže pro firmy či organizace co žádají o dotace a co se ev. musí splnit

dále zda nemáte někdo zkušenost kdo vypracuje podnikatelský plán

budu moc ráda za jakýkoli poznatek, zkušenost i negativní prostě reálný pohled na věc
abych si z toho mohla vzít to co potřebuji
děkuji moc za ochotu na tomto tématu zde se podílet
myslím, že jednou nás to čeká všechny a v rodině má každý prarodiče rodiče či jednou sám sebe kdo to bude třeba potřebovat

děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
29.3.14 18:59

Bohužel jak je to se zařízením nevím, ale chci Ti napsat, že se mi Váš nápad moc líbí :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
5938
29.3.14 19:00

Ten nápad se mi zdá hezký. Žiju na malém městě, kde také stojí pečovatelský dům s bezbariérovými byty. Já osobně bych se se svými dotazy orientovala přímo na ministerstvo práce a sociálních věcí. Tam poradí nejlíp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12891
29.3.14 19:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.3.14 19:04

:palec: nápad bohulibý
návrh - asi bys měla začít píchat s nekým, kdo o těch dotacích rozhoduje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
29.3.14 19:05

Podnikatelský plán jsme se učili na škole a myslím, že si ho zvládnete udělat s maminkou samy a pak třeba prodiskutovat s nějakým propagačním a sociálním pracovníkem. Jistě zatím ani nemáte potuchu, co takovéto zařízení musí mít :think: já tomuhle také moc nehovím :nevim: a také byste mohli kontaktovat např. vlastníka podobného zařízení tady v republice. Možná také poradí :kytka: Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
29.3.14 19:08

Super nápad. Bohužel neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35517
29.3.14 19:08

Ja mam znamou, ktera je spoluprovozovatelem neceho podobneho… schvalne se ji zeptam, jestli by do toho sla znovu, i bez toho, ze dum je jejich, takze investice do zacatku nebyly tak strasne velke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 19:15

Zakladatelka

jsem zdravotník tudíž nějak tak trochu představu o potřebách mám a i to co by ten dům měl mít
ale nemám potuchy jaká birokracie tomu předchází a kam všude člověk musí jít a komu lézti jak se říká do pr…
no píchat s někym kdo o tom rozhoduje?,dobrý nápad píšu si do notýsku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ale mám potřebu to vše dělat poctivě
už mám dost všeho okolo co se děje, neochota a vcítění se do těch lidí
já to chci dělat jinak

věřím si, že to dokážu
ale holt jsem si chtěla trochu ulehčit hledání tím, že si to zjistím od vás zkušených
a co já vim, třeba by tu mohl být někdo i z ministerstva

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.14 19:18
@mmuerka píše:
Podnikatelský plán jsme se učili na škole a myslím, že si ho zvládnete udělat s maminkou samy a pak třeba prodiskutovat s nějakým propagačním a sociálním pracovníkem. Jistě zatím ani nemáte potuchu, co takovéto zařízení musí mít :think: já tomuhle také moc nehovím :nevim: a také byste mohli kontaktovat např. vlastníka podobného zařízení tady v republice. Možná také poradí :kytka: Přeju hodně štěstí!

no moje maminka je zdatná v psaní smluv atd
ale budeme žádat v bance o půjčku a potom i o dotace a myslím si že ten podnikatelský plán je hrozně moc důležitý aby byl dobrý aby zaujal a aby jsme tim prorazili mezi žadateli o peníze
nehci nic podcenit
myslim si že trh je plný lidí co podvádí a snaží se dotace zneužít a nehci prohrát jen proto, že jsem to podcenila hned na začátku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.14 19:20
@mroe píše:
Ja mam znamou, ktera je spoluprovozovatelem neceho podobneho… schvalne se ji zeptam, jestli by do toho sla znovu, i bez toho, ze dum je jejich, takze investice do zacatku nebyly tak strasne velke.

děkuji
to bych byla velmi ráda za nějaký poznatek člověka zasvěceného v tomto směru
děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
5938
29.3.14 19:27
@Anonymní píše:
no moje maminka je zdatná v psaní smluv atd
ale budeme žádat v bance o půjčku a potom i o dotace a myslím si že ten podnikatelský plán je hrozně moc důležitý aby byl dobrý aby zaujal a aby jsme tim prorazili mezi žadateli o peníze
nehci nic podcenit
myslim si že trh je plný lidí co podvádí a snaží se dotace zneužít a nehci prohrát jen proto, že jsem to podcenila hned na začátku

To chápu. V
tom případě radím nějakou větší reklamní agenturu, která se už někdy zabívala vypracováním podnikatelského záměru financovaného zčásti EU apod. možná se bude hodit i právník či advokát znalý této oblasti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 19:30

@mmuerka no myslím si že je potřeba člověk kter ýv tomto umí chodit
jen mi jde o to, zda si myslíte, že člověk který podniká rozumí všemu a dělá si vše sám a i ten co žádá o dotace, nebo na to má lidi co to vše vyřídí za něj
jde mi o to, zda když tomuto moc nerozumím aby mě někdo nevyšachoval a neřekl mi že se do toho nemám montovat když na to mám lidi a nedělám to sama

• Citovat
  • Upravit
5938
29.3.14 19:38

O to se, myslím, nikdo nestará, jestli na to máte lidi nebo ne. Dokonce si myslím, že všichni na to mají lidi. Jde o to nabídnou to nejlepší nejvýhodněji. Pokud ovšem není už předem vše podplaceno, což je asi u nás v republice zvykem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
29.3.14 19:41

Moje kamarádka staví podobný dům na Slovensku. Barák už jí stojí a teď se velevážení sousedé postavili proti tomu. Prý nechtejí vidět jezdit kolem svých oken černé sanitky…
Takže si to chce asi dobře zmapovat lokalitu a já to tak vidím postavit ten dům někde na samotě u lesa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat