Podnikání - Dům pro seniory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35487
29.3.14 20:32

Hele, ja teda nevim, ale kamaradka ma asi 5 zamestnancu( vcetne sebe) a tri dobrovolniky, funguje to jako denni stacionar( tedz mene pece nez u tebe). Nejak si nejsem jista, jestli mas predstavu, do ceho jdes.
K tomu vedou logopedickou skolku, dohromady i se skolkou maji asi 12 zamestnancu - vcetne dobrovolniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.3.14 20:32

Hele já ti nevím… co když se senior stane nesoběstačným, co s ním? Na domovy důchodců jsou dlouhé čekací lhůty, co když si ani nepodají přihlášku? Vy vlastně budete mít normální bytový dům, kde si budou platit nájem - co když ho platit přestanou? Se zdr. sestrou… U nás ve městě je jeden takový dům. Jsou to byty s kuchyňkou, dole je doktor a sestra. Když se podá žádost o umístění, sejde se komise, kde dotyční pátrají v paměti, jestli někdo toho seniora zná, jestli není problémový… a pak - bohužel dostávají přednost ti, kteří vlastní městský byt, který můžou při nástupu vrátit městu
Ještě edituji - nebyl by lepší stacionář, jak píše nade mnou? Mohla bys tam dělat různé cvičení, aktivity, mohlo by to fungovat i jako týdenní ubytování, kdyby rodina jela na dovolenou… o tohle je u nás dost zájem. Není kam dát babičky a dědečky, když je rodina v práci. O půl 8 je auto nabere a ve tři přiveze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
29.3.14 20:37

A babicka byla chvili v podobnem soukromem zarizeni - tam to bylo s veskerou peci i o nemohouci a lezaky, ale nejakym zpusobem to obchazeli, jako ze meli pronajate byty. Bylo to ale drahe, takze rozhodne ne pro kazdeho.
Dostali se tam prave nemohouci, diky vysokemu prospevku na peci a i tak to spolklo jeste cely duchod.
Babicka se tam dostala v 96 letech, takze s tim nebyl problem a bylo to docela slusne.
Jen teda zamestnancu meli nepomerne vic, bezne se tam pohybovalo nejmene 15 lidi.
Rekla bych, ze o takove zarizeni je prave zajem, stari lide jsou radsi doma, dokud to jde, do podobneho zarizeni se dostanou teprve potom, co se stanou nesobestacnymi a neni v moznostech rodiny se o ne starat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.3.14 20:39

Já bych klidně měla nemohoucí aby se o ně postaralo
ale musela bych přijít na to jak to obejít aby mi to bylo povoleno
jelikož nejsem stát :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.3.14 20:44

Ono je totiž hrozně těžké vybrat si ten správný název
ono je to hrozné slovíčkaření a v tom aby se někdo vyznal
něco jsou jen byty, něco jsou byty a docházející ošetřovatelskou službou, něco má službu rovnou v budově, jiný má nemohoucí ale i soběstačné, někdo tu péči dělat může někdo ne, jako to je děsné a pak aby si člověk vybral jak to má vlastně sepsat
aby to bylo průchodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
29.3.14 20:52

V tom ti neporadim.
Kamaradka ma denni stacionar, myslim, ze i pro nesobestacne - spec. pro trpici Alzheimerem.
Jak to obchazi v tom zarizeni, kde byla babicka, netusim, ale zrizovatelem je myslim lekar, tak to asi vedel co a jak.

Rekla bych, ze prave v tom slovickareni a v tech typech by sis mela udelat jasno, nastudovat problematiku( co je kde potreba za povoleni a tak), tim zacni, abys pak nenarazila. Teprve pak res to ostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.3.14 20:53

Ahoj zakladatelko, nečetla jsem celou diskuzi, ale něco málo vím…

Každé okresní město má sociální odbor, který vede tak zvané komunitní plánování. Je tam asi nějaká skupina lidí, která se tímto zabývá. Nejdřív bych se asi poradila tam. Oni tam plánují jaké služby město a jejich lidé potřebují. určitě dokáží poradit i s těmi dotacemi. Pokud je zájem o tyto služby ve vašem městě, určitě s vámi budou rádi spolupracovat.

Zvláštní režim…tim je myšleno, že senioři mají odbornou péči 24 hodin denně. Většinou je tam zdravotní sestra a pečovatelky. Tyto oddělení bývají uzamčené, protože klienti trpí různými nemocemi /alzheimer apod./ Na jednom jsem chvíli pracovala, většinou ti lidé o sobě vůbec neví. Jen jí, spí, vylučují.

Váš záměr se mi líbí, ale je to řehole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.3.14 20:56

Jo ještě jsem zapoměla.

Jsou STANDARTY KVALITY SLUŽEB ty musíš splňovat, před otevřením a jsou pravidelně kontrolovány.
 http://www.mpsv.cz/cs/5963

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 21:00
@Anonymní píše:
nehci velký dům s mnoha zaměstnanci
péči chci z velké části vykonávat já
no jenže stát nedovoluje otevřít taková zařízení soukromým firmámco je myšleno tím zvláštním režimem??

uživatelé s demencí, alzheimerem atd

• Citovat
  • Upravit
25182
29.3.14 21:02

Tady o zvláštním režimu
http://www.ddpsamopse.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 21:07
@Mava píše:
Ahoj zakladatelko, nečetla jsem celou diskuzi, ale něco málo vím…

Každé okresní město má sociální odbor, který vede tak zvané komunitní plánování. Je tam asi nějaká skupina lidí, která se tímto zabývá. Nejdřív bych se asi poradila tam. Oni tam plánují jaké služby město a jejich lidé potřebují. určitě dokáží poradit i s těmi dotacemi. Pokud je zájem o tyto služby ve vašem městě, určitě s vámi budou rádi spolupracovat.

Zvláštní režim…tim je myšleno, že senioři mají odbornou péči 24 hodin denně. Většinou je tam zdravotní sestra a pečovatelky. Tyto oddělení bývají uzamčené, protože klienti trpí různými nemocemi /alzheimer apod./ Na jednom jsem chvíli pracovala, většinou ti lidé o sobě vůbec neví. Jen jí, spí, vylučují.

Váš záměr se mi líbí, ale je to řehole…

to až tak není pravda, u domovy pro seniory jsou s 24h péčí, to hned neznamená zvláštní režim, i v domově důchodců může být někdo, kdo není absolutně soběstatčný a má IV.st PNP. Lidé co jsou na zvláštním režimu o sobě vědí (většina), jen nejsou orientovaní, časem, místem atd, hodně také utíkají ze zařízení a neexistuje, aby byli záměrně uzamčení!! To je omezení jejich práv a je to v rozporu se standardy

• Citovat
  • Upravit
25182
29.3.14 21:10

Já jsem uvedla jen příklad. Ale většina zvláštní režimů to tak má.

Stejně jsou důležité ty standarty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 21:12

@Mava ale to by zakladatelka nejspíš taky nemohla tuhle službu nabízet

• Citovat
  • Upravit
25182
29.3.14 21:15

Zákonům nerozumím, to se přiznám bez mučení.
Takže jak jim dostát, či jak je obejít bude stejně na nějakém odborníkovi.

Jen jsem chtěla zakladatelce poradit, aby se spojila s tou skupinou komunitního plánování v jejich okrese. Tam se asi dozví nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.3.14 21:29
@seniorová píše:
Já bych klidně měla nemohoucí aby se o ně postaralo
ale musela bych přijít na to jak to obejít aby mi to bylo povoleno
jelikož nejsem stát :-(

určitě to nějak jde. Tady v okolí je jeden subjekt - jmenuje se to Domov pro seniory a Pečovatelská služba. Je to soukromé s. r.o. Je to tam docela drahé - před pár lety se tam platilo cca 24tis měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat