Podnikání - Dům pro seniory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@panenka87 byly by to byty pro seniory
bohužel legislativa nepovoluje mít uplně jako dům důchodcůse stálou péčí
i když bych si to přála, zaměstanat sestřičky a lékaře
ale tyto zařízení může zřizovat pouze stát obce města
soukromník ani firmy ani organizace bohužel ne
takže to musíme mít právěn jako dům pro seniory s bytovýma jednotkama, kde si samy žijí a mají jen oš. péči přes den kdy zajistíme měření tlaku atd
ale potom neím, samozřejmě bych to chtěla pak zajistit tak aby kdyby senior byl náhle imobilní a potřeboval by péči na 24hodin zajistit mu jí někde jinde
nebo zajistit ošetřovatelku
ale nevím jak to budu právně možno
v tomhle stát moc těmto institucím nepřeje no
To určitě není pravda, že sociální službu domov pro seniory mohou zřizovat pouze města atd. Může ho zřídit třeba nezisková organizace - já v jednom takovém domově pro seniory pracovala (Domov Sue Ryder) a není jediný. Dokonce existují i soukromé - např. http://www.dumseniorumichle.cz/ Tak si to ověřte, jak to je, podle mě máš v tomto mylné informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ze zákonů určitě doporučuji Zákon o sociálních službách, tam je základní přehled sociálních služeb, v příloze jsou ty již zde zmiňované Standardy kvality.
A má osobní zkušenost je, že senioři, dokud jsou soběstační, tak se nechtějí nikam stěhovat, rozhodně ne tam, kde nemají jistotu, že až budou nesoběstační, tak už tam pro ně nebude místo. Pro ty skoro soběstačné seniory mi přijdou mnohem lepší terénní služby, které dojíždějí do stávajícího bydliště seniora a umožňují mu žít co nejdéle v jeho vlastním bytě, v jeho lokalitě…a přijde mi, že i pro vás by to možná bylo pro začátek lepší, rozjet nějakou takovou terénní službu (dle zákona o sociálních službách bych to směrovala pod službu osobní asistence) - to bys ze začátku mohla vykonávat ty a postupně přibírat další lidi, až by to bylo potřeba…díky tomu bys taky postupně získala zkušenosti, kontakty, hodně se zorientovala v problematice…
A z mojí zkušenosti domovy se zvláštním režimem (opět definici lze najít v zákoně o soc. službách)- ty co jsem viděla a jejichž cílová skupina byli lidé s demencí, tak nějaký systém uzamčení mají, a bez něj si to ani neumím představit - protože tam žijí většinou lidé, kteří se ještě sami pohybují a přitom jsou dezorietovaní v prostoru, takže prostě odcházejí a nedokážou nad tím mít sami kontrolu (to je nejproblematičtější skupina, protože lidé s demencí, kteří už ale nechodí (nebo jen s dopomocí a kousíček) je většinou možné přijmout do běžného domova pro seniory, alespoň u nás jsme takovýchto lidí měli velké množství), tak prostě jim je potřeba nějak zajistit bezpečí a bez uzavřených dvěří to jde fakt blbě. Docela by mě zajímalo, jak se to dá jinak udělat, aby to ideově odpovídalo standardům a v praxi bylo funkční… Jinak jsou taky domovy se zvláštním režimem zaměřené na lidi s psychiatr. diagnózou a ty jsou většinou otevřené, protože není důvod tyto lidi zamykat…(i když většinou každý takový domov má oddělení, která je uzavřené).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
určitě to nějak jde. Tady v okolí je jeden subjekt - jmenuje se to Domov pro seniory a Pečovatelská služba. Je to soukromé s. r.o. Je to tam docela drahé - před pár lety se tam platilo cca 24tis měsíčně.
no něco podobného
ale tu pečovatelskou službu budud muset asi hodit jako doplňkovou službu
nebo nevim jak to udělám
děkuji za tip
ty bláho 24tis
to mě ani nenapadlo, že by za to někdo chtěl tolik
to na to ty lidi nemůžou ani mít ne
maj malý důchody
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mava píše:
Ahoj zakladatelko, nečetla jsem celou diskuzi, ale něco málo vím…Každé okresní město má sociální odbor, který vede tak zvané komunitní plánování. Je tam asi nějaká skupina lidí, která se tímto zabývá. Nejdřív bych se asi poradila tam. Oni tam plánují jaké služby město a jejich lidé potřebují. určitě dokáží poradit i s těmi dotacemi. Pokud je zájem o tyto služby ve vašem městě, určitě s vámi budou rádi spolupracovat.
Zvláštní režim…tim je myšleno, že senioři mají odbornou péči 24 hodin denně. Většinou je tam zdravotní sestra a pečovatelky. Tyto oddělení bývají uzamčené, protože klienti trpí různými nemocemi /alzheimer apod./ Na jednom jsem chvíli pracovala, většinou ti lidé o sobě vůbec neví. Jen jí, spí, vylučují.
Váš záměr se mi líbí, ale je to řehole…
děkuji moc zkusím si zjistit kde to u nás je a zajdu tam ![]()
děkuji moc
no jo řehole no
ale víš říkám si, že prostě tohle budud dělat s radsotí a s láskou
bude mě to naplnovat a budu mít pocit, že jsem potřebná
uvidíme zda se díky byrokracii úřadů budud cítit natěšená ještě nějaký čas a nadšená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty bláho 24tis![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to mě ani nenapadlo, že by za to někdo chtěl tolik
to na to ty lidi nemůžou ani mít ne
maj malý důchody
je to hodně, ale jsou neustále plní. Buď jsou tam lidi, co na to mají, nebo ti, kteří se nedostali do DD a platí jim to rodina, nebo lidi, třeba jen na 2-3 měsíce, po dobu, co se o ně rodina nemůže starat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
je to hodně, ale jsou neustále plní. Buď jsou tam lidi, co na to mají, nebo ti, kteří se nedostali do DD a platí jim to rodina, nebo lidi, třeba jen na 2-3 měsíce, po dobu, co se o ně rodina nemůže starat
aha no jo no
tak to kdybysme to vše uskutečnili
tak bysme se mohli fakt naplnit nehci být takhle drahá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@seniorová jenže si musíš spočítat, kolik zaplatíš na odvodech, zaměstnancům, sobě, daních, energiích, zdr. pomůckách, vybavení…
vem si, že státní DD spolkne příspěvek na péči, bez které tam člověka vůbec nepřijmou, navíc k platbám a mám dojem, že dostávají ještě od státu nějaký příspěvek na člověka - ale to nevím na 100%. A už takhle několikalůžkový pokoj stojí skoro 11tis (+ příspěvek)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych rada aby to bylo dostupne právě tem co to potrebuji nejvíce a ti většinou nemají takové finance člověk nehce byt hyena
ale musí mě to uživit
to je jasny no
a chci aby služby byly 100%ní
musíme tohle všechno, dovést k dokonalosti
jsme opravdu v začátcích realizace
spise jen v našich hlavách a zápiscích na papíře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
"Domov pro seniory s pečovatelskou službou"
Ozvěte se mi. Řeším to samé s kapacitou 62 klientů se 100% zaměřením na Alzheimera
13.12.2015 - edit. admin: kontaktní údaje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit