Práce v hospicu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
V hospiců přímo ne ale mám kurz/školení hospicové péče. Pro pracovníka si myslím, že je to nejvyšší kam se dá zajít. Nikam víš to ve službách není. Asi by měl mít každý pečovatel, zdravotník alespoň nějakou zkušenost se smrtí. Vím, o sobě, že jednorázově to zvládám. Být tím součástí každý den…? To už asi ne. Jinak obdivuju, že nad tím vůbec uvažuješ. Na tuhle práci musí být člověk opravdu emocionálně silný
![]()
- Citovat
- Upravit
Já rozhodně ne, neměla bych na to.
Taťka umřel loni na rakovinu, brali jsme si ho na poslední dny domu, s domácím hospicem/ten spočíval v každodenní návštěvě.
Taťka umřel přesně po 24h co jsme ho dovezli, volala jsem te naší přidělené sestře úplně vyřízená a byla skvělá, uklidnila nás, byla u nás do 30 minut, taťku nám pomohla převléknout, umýt a čekala s námi na koronera. Byla strašně profesionální a přitom tak lidská. Obdivuji všechny, kdo tuhle práci dělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obdivuji všechny, co tam pracují. Na to musí být člověk opravdu silná osobnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje kamarádka ano dělá. Ona je ale silně věřící, ještě víc než já, takže to umí zpracovat. Vždy říká, že to bere jako průvodkyni těm lidem, že umírající hlavně potřebuje laskavost a cítit Boží lásku a přijetí a pocítit před odchodem klid. Jí to hodně naplňuje, ale je to velmi silný člověk a otázku smrti nebere jako definitivní, má to velmi dobře zpracované, protože je to vědí zodpovědná práce a emočně velmi náročná, ona tomu říká poslání. A přitom doma 5 malých dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem tam jenom na návštěvě, v podstatě na exkurzi a klobouk dolů a hodně štěstí pokud tuto práci chceš dělat. S takovou pokorou a obdivem jsem asi mockrát v životě od někud neodcházela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, máte osobní zkušenost? Zvládly byste tuto práci? Zvažuji jí, ale nevím, zda jsem na ní dost silná.
Prosím anonym.