Práce v marketingu/firmě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce v marketingu/firmě
Ahoj,
chtěla bych se zeptat obecně na práci v marketingu nebo na kancelářské pozice ve firmách.
Nemám zatím žádné zkušenosti v této oblasti, proto by mě zajímalo:
1. Je vůbec možné pracovat v marketingu bez předchozích zkušeností (hned po maturitě)?
Případně na jaké konkrétní pozice nebo oblasti by se měl zaměřit někdo bez praxe.
2. Na jaké znalosti/dovednosti bych se měl azaměřit pokud bych se v takové oblasti chtěla rozvíjet/ abych se mohla dostat do takové práce (pokud by to bez zkušeností nešlo)
3.Co byste doporučili udělat – naučit se něco konkrétního, hned rozesílat životopisy, nebo zaměřit pozornost na určitý směr…?
- Pokud je tady někdo, kdo v marketingu nebo kancelářské sféře pracuje, ocenila bych vaše zkušenosti, jak jste se k takové práci dostali, co to obnáší, tipy nebo i doporučení (ideálně v Praze)…
Otázku myslím dost otevřeně – uvítam jakoukoliv odpověď zaměřenou na tuto oblast
Nechci odpovědi od lidí, kteří si chtějí jen rýpnout nebo si zvyšovat počet odpovědí/komenářů…(ti co to mají jako hobby)
Děkuju (3)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak možné je všechno, tedy i najít si hned na první dobrou zajímavou práci bez předchozí praxe. V marketingu jsem šest let, předtím jsem skoro patnáct let dělala jenom copywriting, teď tvořím i další obsah, sbíráme data, vyhodnocujeme je, vymýšlím strategie a dva roky tenhle obor studuju a čím víc ho studuju, tím méně o něm vím.
Já bych začala, pokud (dokud) můžeš, v jakékoli firmě, která marketing dělá, nebo na marketingovém oddělení velké firmy, klidně jako asistentka. Být tomu oboru blízko, nasávat ho, učit se od zkušenějších, snažit se, oni už tě nějak vtáhnou do činnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marketing je zrovna obor, kde bez praxe uspět můžeš.
Měla bys dobře zvládat mluvit s lidmi, mnohdy i o ničem, mít dobrý psaný text, určitě zvládat práci s office programy a abych byla upřímná, hodí se umět bez pardonu lhát.
Samozřejmě dobrá alespoň angličtina je nutnost, ale to už skoro všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@XX07 jestli jsi čerstvě po maturitě, rok bych venovala studiu angličtiny, i kdybys na rok měla odjet do zahraničí. Pak si hledej pozice recepční, office manazerky, asistentky v reklamnich agenturach nebo do firem do mkt oddělení. Zajimej se o sociální sítě, jak to tvorit, o psani (copywriting),koukej na kurzy nebo online věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@XX07 a třeba ja byla asi už před 20 lety
na bezplatné stáži v marketingu v Microsoftu. Na 3 měsíce, s něčím jsem tam pomahala a bylo to zajímavé
Zeptej se AI, jaké společnosti nabízejí bezplatné stáže, třeba na něco narazis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, taky se mi to podařilo, všechno se dá, když se chce, že jo.
Jsou i různé kurzy, které můžeš absolvovat, něco si nastuduješ a pak se to do toho lehce dostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, podle mě to možné je, ale spíš bych mířila na začátečnické pozice v marketingu nebo administrativě (back office, marketing assistant, junior social media manager apod.). Marketing je hodně široký, takže bych si nejdřív ujasnila, jestli tě víc láká obsah, sociální sítě, organizace nebo třeba data.
Za mě má smysl si k tomu něco doplnit. Třeba datová analytika se v marketingu hodí dost, protože pak líp chápeš čísla, výsledky kampaní a to, co funguje. Já jsem byla na Datové akademii u Engeta, ale podobné kurzy nabízí i Czechitas a další. Užitečný může být i AI kurz, protože AI dnes pomáhá s texty, nápady, rešeršemi i běžnou prací. Takže bych se něco doučila a zároveň už rovnou zkoušela posílat CV
- načítám...
- Citovat
- Zmínit